Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану»


Рейтинг презентації 5 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #1

Утворення Індії та Пакистану


Слайд #2
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #2

У складі Британської імперії Індія являла собою цілісну територію, якою правив віце-король. Населення її було багатоетнічним і до того ж різних віросповідувань. Найбільшими релігійними групами були індуїсти та мусульмани. Не було і адміністративної єдності. Півострів Індостан був поділений на провінції, округи, князівства. Усе це заважало згуртуванню населення.


Слайд #3
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #3

Лідери двох основних общин - індуїстський Національний конгрес і Мусульманська ліга спочатку разом виступали проти колоніальної залежності, завдяки чому Індія дістала статус домініону.


Слайд #4
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #4

Тим часом з'ясувалося, що Мусульманська ліга прагне не тільки незалежності, а й утворення окремої мусульманської держави, у якій би мусульмани мали надійніші гарантії свого розвитку. У цьому вони знайшли підтримку з боку метрополії.


Слайд #5
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #5

Між двома релігійними групами та їх лідерами не було взаєморозуміння. Коли Мусульманська ліга погодилася взяти участь у Тимчасовому уряді, ідею якого висунули англійці, то на це не пішов Національний конгрес. І навпаки, коли за ініціативою Національного конгресу були скликані Установчі збори, то Мусульманська ліга бойкотувала вибори до них.


Слайд #6
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #6

Між індуїстами і мусульманами час від часу спалахували сутички, припинити які, на думку політиків в Англії і в самій Індії, можна було лише територіально роз'єднавши ворогуючі сторони.


Слайд #7
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #7

У серпні 1947 р. Індія була поділена на дві держави - Індійський Союз і Пакистан. Індійський Союз охоплював більшу частину півострова.


Слайд #8
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #8

До Пакистану відійшли провінції на захід і схід від Індії, які тим самим опинилися територіально роз'єднаними.


Слайд #9
Презентація на тему «Утворення Індії та Пакистану» - Слайд #9

Утворення двох держав не припинило трагедії Індостану. Розпочався обмін населенням між двома державами. Переселення супроводжувалося масовими вбивствами як з одного, так і з іншого боку. У взаємній різанині загинуло близько 100 тис. осіб. Серед них і лідер індійського національно-визвольного руху Махатма Ганді.