Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.17 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #1

Початок Другої Світової війни
Його причини


Слайд #2
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #2

Друга світова війна була надзвичайно складним, суперечливим і трагічним явищем в історії людства. Вона стала наслідком цілеспрямованої групи держав, яку світове товариство невзмозі було стримати. У війну було втягнуто 72 держави. У країнах, які взяли участь у війні, було мобілізовано близько 110 млн. чол. У ході війни загинуло понад 66 млн. чол.


Слайд #3
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #3

Убивство австрійського ерцгерцога Франца Фернаднда в Сараєво у 1914 р. стало причиною, яку Австро-Угорщина використала для початку Першої світової війни.17 вересня 12939 р. у відповідності до пакту Ріббентропа-Молотова, прикриваючись пропагандистськими гаслами “допомоги українським і білоруським братам і сестрам”, почали наступ на Польщу радянські війська. Наприкінці вересня у Бресті, Гродно, Ковелі і Пінську відбулися паради військ-переможців -вермахту і Червоної Армії.


Слайд #4
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #4

17 вересня 12939 р. у відповідності до пакту Ріббентропа-Молотова, прикриваючись пропагандистськими гаслами “допомоги українським і білоруським братам і сестрам”, почали наступ на Польщу радянські війська. Наприкінці вересня у Бресті, Гродно, Ковелі і Пінську відбулися паради військ-переможців -вермахту і Червоної Армії.


Слайд #5
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #5

Причини початку Другої Світової війни:
фашистські та мілітаристські держави на чолі з Німеччиною, Італією і Японією були невдоволені Версальською системою і прагнули до нового перерозподілу світу, до захоплення колоній, джерел сировини і ринків збуту, які тоді знаходилися переважно під контролем Великобританії, Франції і США;
загострення суперечностей між великими державами через глибоку економічну кризу;


Слайд #6
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #6

до розв'язання воєнного конфлікту призвела політика потурання агресорам, яку проводили Великобританія і Франція, сподіваючись, що своїми вчинками вони задовольнять їхні апетити. З іншого боку, це - безпосередня підтримка Німеччини керівництвом СРСР шляхом підписання пакту Ріббентропа-Молотова у серпні 1939 р.


Слайд #7
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #7

Другу світову війну поділяють на такі періоди:
перший - початок Другої світової війни: від нападу гітлерівської Німеччини на Польщу до агресії проти Радянського Союзу (1 вересня 1939 р. - 22 червня 1941 р.);
другий - розширення фашистської агресії: від нападу гітлерівської Німеччини та її союзників на СРСР до контрнаступу Радянської Армії під Сталінградом (22 червня 1941 р. - 19 листопада 1942 р.);


Слайд #8
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #8

третій - докорінний перелом в ході Другої світової війни: від контрнаступу радянських військ під Сталінградом до відкриття Другого фронту в Європі (19 листопада 1942 р. - 6 червня 1944 р.);
четвертий - розгром в Європі: від наступу на центральній ділянці Східного фронту і відкриття Другого фронту у Франції до поразки фашистської Німеччини (6 червня 1944 р. - 8 травня 1945 р.);
п'ятий - розгром мілітаристської Японії: від капітулі ця Німеччини до капітуляції Японії (8 травня 1945 р. - 2 вересня 1945 р.).


Слайд #9
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #9

30 листопада 1939 р. Червона армія перейшла кордон Фінляндії, розпочавши проти неї війну.
Внаслідок радянсько-фінської війни кордон було відсунуто на 150 км від Ленінграда.
Радянсько-фінська війна тривала всього 105 днів. За цей час Радянський Союз втратив, за деякими даними, більше 722 тис. убитих, поранених і обморожених. 17 тис. чол.. пропали безвісти.


Слайд #10
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #10

22 лютого 1940 р. німецьке командування затвердило “Жовтий план” - оперативний план війни проти Голландії, Бельгії і Франції.
На світанку 9 квітня 1040 р. німецькі війська розпочали воєнні дії проти Данії, та Норвегії. Окупування Данії відбулося блискавично. Опівдні було зайнято Копенгаген, а вже наприкінці дня німці окупували всю країну.
14-тисячна армія Норвегії була відведена для “маневрів” в глиб країна, тому німецькі війська спочатку оволоділи основними портами й аеродромами. Столицю Норвегії Осло гітлерівці окупували на очах здивованого населення, яке не зрозуміло, що власне відбувається.


Слайд #11
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #11

Окупувавши Данію і Норвегію, німецьке командування зосередило на кордонах з Францією і Голландією 115 дивізій. 10 травня 1940 р. почався наступ на Францію через Бельгію, Голландію, Люксембург.
11 травня група військ генерала Рундитерта прорвалася через територію Люксембургу і увечері 12 травня завоювала Седан. Форсувавши Маас, німецькі танки прорвалися до Ла-Маншу 17 травня німці без бою увійшли в Брюссель, 18 травня - в Антверпен, 22 травня - в Булонь, 23 - в Кале.


Слайд #12
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #12

5 червня 1940 р. розпочався наступ на півдні. 124 німецьким дивізіям протистояло 65 французьких. 7 червня німці прорвали французьку оборону і рушили у напрямку Руана, Сени і Бове. 10 червня німецькі війська окупували Реймс. Вранці 14 червня німці без бою вступили в Париж. Маршал Петеш, зайнявши 17 червня пост глави уряду, запросив у Гітлера перемир'я. 22 червня 1940 р. у Комп'єнському лісі було підписано угоду про перемир'я між Німеччиною і Францією.


Слайд #13
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #13

Щоб тримати в залежності Угорщину і Румунію, Німеччина спровокувала конфлікт між ними, а потім, виступивши посередником, вирішила його на користь Угорщини.


Слайд #14
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #14

Дякую за увагу!


Слайд #15
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #15

Дякую за увагу!


Слайд #16
Презентація на тему «Початок Другої Світової війни» (варіант 2) - Слайд #16