Презентація на тему «Конституція США»


Рейтинг презентації 3 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #1

Конституція США


Слайд #2
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #2

Конституція США — одна з перших писаних конституцій і одна з "найстаріших", що вироблялися на національному рівні, і діють донині. Вона була розроблена і прийнята Конституційним конвентом у Філадельфії 1787 року.


Слайд #3
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #3

У 1787 році представники 13 штатів зібралися у Філадельфії для того, щоб переглянути статус конфедерації. В результаті засідань Конвенту, що продовжувалися з 14 травня по 17 вересня, був не тільки переглянутий статус союзу, але і вироблена Конституція нової держави. У цьому документі відбилися головним чином інтереси соціальних груп, представлених в Конвенті, — рабовласників, земельної аристократії, крупної буржуазії.
Відповідно до статті VII Конституція вступила в силу після затвердження спеціальними ратифікаційними конвентами 9 з 13 штатів 21 червня 1788 року.


Слайд #4
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #4

13 вересня 1788 року Континентальний Конгрес прийняв резолюцію про введення Конституції в дію. 4 березня 1789 року почали роботу нові федеральні органи влади, створені відповідно до нової Конституції.
Первинний текст Конституції головним чином визначив структуру органів державної влади, їхні взаємини, побудовані на основі "принципу розподілу влади" на Законодавчу(Конгрес), виконавчу (Президент) и судову (Верховний Суд),"стримувань і противаг". Стаття VII говорить про набуття чинності самої Конституції.


Слайд #5
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #5

Право голосу при виборі президента було надано тільки білошкірому чоловікові, що tдосяг 21-річного віку і має певне майно.
Прапор Сша, XVIII ст.
Перший президент США Джордж Вашингтон


Слайд #6
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #6

Преамбула«Ми, народ Сполучених Штатів, щоб створити досконаліший союз, установити правосуддя, забезпечити внутрішній спокій, запровадити спільну оборону, сприяти загальному добробуту та убезпечити нам самим і нашим нащадкам блага свободи - видаємо і встановлюємо цю Конституцію для Сполучених Штатів Америки.»


Слайд #7
Презентація на тему «Конституція США» - Слайд #7

Кінець! Дякую за увагу.