Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #1

Брежнев Леонід Ілліч


Слайд #2
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #2

Ілля Яковлевич Брежнєв
батько
(1874 - 1930)
Наталія
Денисовна Мазалова
мати
(1886 - 1975)
Народився 19 грудня 1906 року в Кам'янському Катеринославської губернії (нині Дніпродзержинськ).
Закінчив Курський землемірно-меліоративний технікум (1923-1927) і Дніпродзержинський металургійний інститут (1935).


Слайд #3
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #3

Брежнєв Л.І. з дружиною
Вікторією
1935 рік
Діти
Галя (1929р.н.)
Юра (1933р.н.)
1928 року Леонід Ілліч одружився з Вікторією Петрівною Денисовою. Вона була на рік молодшою й навчалася в Курському медичному технікумі.


Слайд #4
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #4

З початком Великої Вітчизняної війни бере участь в мобілізації населення в Червону Армію, займається евакуацією промисловості. Будучи бригадним комісаром, при скасуванні інституту військових комісарів у жовтні 1942 року замість очікуваного генеральського звання був атестований полковником.


Слайд #5
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #5

У 1946 році Л. Брежнєв демобілізований і знову повертається на партійну роботу. У 1950 році очолює керівництво республіканської компартії ЦК КП(б) Молдавії. В червні 1953 Л. Брежнєв підтримує М. Хрущова проти Л. Берії і в числі інших офіцерів бере участь в арешті Берії 26 червня. В результаті перемоги Хрущова Брежнєв робить стрімку партійну кар'єру.


Слайд #6
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #6

У 1960 році, після відходу на пенсію Ворошилова, Брежнєв займає його посаду Голови президії Верховної ради СРСР. Формально, це була третя за значенням посада в державі.
У жовтні 1964 року проти М. Хрущова склалася змова вищих партійних і державних функціонерів. Брежнєв знав про існування змови, але не був його учасником. Леонід Ілліч був призначений на посаду першого секретаря ЦК КПРС і залишався на цій посаді вісімнадцять років.


Слайд #7
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #7

Діяльність Леоніда Ілліча на першому етапі його керівництва мала позитивний характер. Була розширена самостійність підприємств, скорочено кількість планових показників. Темпи зростання виробленої продукції піднялися. Проте шкоду, завдану сільському господарству М. Хрущовим, не було компенсовано за часів правління Брежнєва. Тому країна продовжувала закуповувати за кордоном зерно.


Слайд #8
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #8

У 1968 році в Чехословаччині спалахнуло збройне повстання. Багато чехів, які підтримували Радянський Союз, були репресовані повсталими. СРСР не міг спокійно дивитися на антиросійські повстання на своїх далеких кордонах, тому в 21 серпня 1968 року в Прагу були введені радянські війська і, після нетривалих сутичок з повстанцями, порядок в Чехословаччині був відновлений


Слайд #9
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #9

22 січня 1969 під час урочистої зустрічі екіпажів космічних кораблів «Союз-4» і «Союз-5» на Л. І. Брежнєва було скоєно невдалий замах
У листопаді 1972 року переніс інсульт з важкими наслідками


Слайд #10
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #10

12 грудня 1979 Брежнєв і його найближчі соратники прийняли рішення про здійснення державного перевороту в Афганістані та про введення радянських військ в цю країну, що стало початком багаторічної участі СРСР у внутрішньоафганському конфлікті.


Слайд #11
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #11

2 березня 1974 Брежнєву присвоєно військове звання генерал армії. У 1976 році йому було присвоєно звання Маршал Радянського Союзу.
1 серпня 1975 Брежнєв підписав Гельсінські угоди, що підтвердили непорушність кордонів у Європі.


Слайд #12
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #12

23 березня 1982 під час візиту Брежнєва в Ташкент, на літакобудівному заводі на нього обрушилися містки. У Брежнєва була зламана ключиця (яка не зрослася). Після цього його здоров'я було остаточно підірвано. 7 листопада 1982 відбулася остання публічна поява Брежнєва. Стоячи на трибуні Мавзолею Леніна, він протягом кількох годин приймав військовий Парад на Червоній площі.


Слайд #13
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #13

Леонід Ілліч Брежнєв помер 10 листопада 1982 на державній дачі «Заріччя-6». Про смерть Брежнєва ЗМІ повідомили лише через добу, 11 листопада о 10 годині ранку. Похований на Червоній площі в Москві біля Кремлівської стіни.


Слайд #14
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #14

Цікаві факти
Перше передноворічне телевізійне звернення в СРСР до радянського народу вперше зробив Леонід Брежнєв 31 грудня 1970р.


Слайд #15
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #15

Цікаві факти
Своєрідна дикція Л. І. Брежнєва пов'язана з тим, що під час війни він був поранений в щелепу, що особливо позначалося з віком.
Брежнєв – єдина за всю історію існування СРСР людина, яка володіла п'ятьма золотими зірками Героя: одна зірка Героя Соціалістичної Праці і чотири зірки Героя Радянського Союзу.


Слайд #16
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #16

Цікаві факти
Своєрідна дикція Л. І. Брежнєва пов'язана з тим, що під час війни він був поранений в щелепу, що особливо позначалося з віком.
Брежнєв – єдина за всю історію існування СРСР людина, яка володіла п'ятьма золотими зірками Героя: одна зірка Героя Соціалістичної Праці і чотири зірки Героя Радянського Союзу.


Слайд #17
Презентація на тему «Брежнев Леонід Ілліч» - Слайд #17

Виконали:
учениці 11-Б класу
ліцею № 15
м. Чернігова
Самоненко Ольга і Подорога Вероніка