Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8)


Рейтинг презентації 4.25 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #1

Адольф Гітлер


Слайд #2
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #2

Адольф Гітлер 20 квітня 1889 , село Рансхофен ( нині - частина міста Браунау- на -Інні ) , Австро- Угорщина - 30 квітня 1945 , Берлін , Німеччина ) - основоположник і центральна фігура націонал -соціалізму , засновник тоталітарної диктатури Третього рейху , вождь ( фюрер ) націонал- соціалістичної німецької робітничої партії (з 29 липня 1921 ) , рейхсканцлер Німеччини ( c 30 січня 1933 ) , фюрер і рейхсканцлер Німеччини ( зі 2 серпня 1934 року ) , верховний головнокомандувач збройними силами Німеччини в Другій світовій війні.
Гітлер вважається головним організатором Другої світової війни , з його ім'ям пов'язані численні злочини нацистського режиму проти громадян Німеччини та окупованих нею територій , включаючи Голокост.


Слайд #3
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #3

Родовідне
Батько - Алоїс Гітлер ( 1837-1903 ) . Мати - Клара Гітлер (1860-1907) , уроджена Пельцль .Алоїс , будучи незаконнонародженим , до 1876 роки носив прізвище своєї матері Марії Анни Шикльгрубер.
Сам Адольф Гітлер , всупереч поширеній з 1920 -х років і потрапив навіть в 3- е видання БСЕ твердженням , ніколи не носив прізвище Шикльгрубер.
7 січня 1885 Алоїс одружився на своїй родичці ( внучці Йоганна Непомука Гюттлера ) Кларі Пельцль . Це був його третій шлюб. До цього часу у нього були син Алоїз і дочка Ангела , що згодом стала матір'ю Гелі Раубаль , імовірною коханки Гітлера. Через родинних зв'язків Алоісу довелося отримувати дозвіл Ватикану , щоб одружитися на Кларі. Клара від Алоїса народила шістьох дітей, з яких Адольф був третім.
Прямі предки Адольфа , як по лінії Шикльгрубер , так і по лінії Гитлеров , були селянами. Тільки батько зробив кар'єру і став державним чиновником.
Прихильність до місць дитинства у Гітлера була тільки до Леондинг , де поховані його батьки , Шпиталя , де жили родичі по материнській лінії , і Лінцу . Він їх відвідував і прийшовши до влади.


Слайд #4
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #4

Дитинство
Гітлер у дитинстві. (1889/1890)Будинок, де в 1889 році народився А. Гітлер. Тут прожив майбутній диктатор до трирічного віку . Браунау- на -Інні (Австрія). Фотографія , 1934 р. Будинок зберігся по теперішній время.Адольф Гітлер народився в Австрії , у м. Браунау- на -Інні поблизу кордону з Німеччині 20 квітня 1889 року в 18 годин 30 хвилин в готелі «У помаранчі » . Через два дні був хрещений ім'ям Адольф . Гітлер був дуже схожий на
До 1892 року сім'я жила в Бранан в готелі «У помаранчі » , самому представницькому будинку передмістя . Крім Адольфа в сім'ї жили його неповнорідні ( єдинокровні ) брат Алоїз і сестра Ангела . У серпня 1892 року отець отримав підвищення і сім'я переїхала в Пассау.Адольф втретє змінив школу і тут пішов у четвертий клас . Народну школу в Леондинге він відвідував до вересня 1900 року.
У вересні 1900 Адольф вступив у перший клас державної реальної школи в Лінці . Зміна сільської школи на велику і чужу реальну школу в місті Адольфу не сподобалася. Йому лише подобалося проходити відстань від будинку до школи завдовжки в 6 км . З цього часу Адольф почав вчити тільки те , що йому подобалося - історію , географію і особливо малювання .


Слайд #5
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #5

Юність
У 13 років , коли Адольф навчався у другому класі реальної школи в Лінці , 3 січня 1903 несподівано помер батько. Незважаючи на безперервні суперечки і натягнуті відносини , Адольф таки любив батька і біля труни нестримно ридав .
На прохання матері він продовжив ходити в школу , але остаточно для себе вирішив , що буде художником , а не чиновником , як хотів батько. Навесні 1903 він переїхав в шкільний гуртожиток в Лінц.
11 лютого 1905 Адольф отримав свідоцтво про закінчення четвертого класу реальної школи.У цей час у нього виявили важке захворювання легенів , і лікар порадив матері відкласти його навчання в школі хоча б на рік і порекомендував в майбутньому ніколи не працювати в конторі. Мати забрала Адольфа зі школи і відвезла в Шпиталь до родичів.
У листопаді 1907 Гітлер повернувся в Лінц і взяв на себе догляд за безнадійно хворою матір'ю . 21 грудня 1907 мати померла , і 23 грудня Адольф поховав її поруч із батьком.
У лютому 1908 після врегулювання справ , пов'язаних зі спадщиною, та оформленні пенсій собі і сестрі Паульо , як сиротам , Гітлер виїхав до Відня.


Слайд #6
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #6

Участь у Першій світовій війні
1 серпня 1914 почалася Перша світова війна. Гітлера обрадувало звістка про війну. Він негайно подав заяву Людвігу III , щоб отримати дозвіл служити в Баварської армії. Вже наступного дня йому запропонували з'явитися в будь баварський полк.
У жовтні 1914 був відправлений на Західний фронт і 29 жовтня брав участь у битві на Ізере , а з 30 жовтня по 24 листопада - під Іпром .
1 листопада 1914 присвоєно звання єфрейтора . 9 листопада переведений зв'язковим у штаб полку. З 25 листопада до 13 грудня брав участь в позиційній війні у Фландрії. 2 грудня 1914 нагороджений Залізним хрестом другого ступеня. З 14 по 24 грудня брав участь у битві у Французькій Фландрії , а з 25 грудня 1914 по 9 березня 1915 - в позиційних боях у Французькій Фландрії.
У 1917 році - весняна битва під Аррас . Брав участь у боях в Артуа , Фландрії , у Верхньому Ельзасі . 17 вересня 1917 нагороджений Хрестом з мечами за бойові заслуги III ступеня.


Слайд #7
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #7

На шляху до влади За час відсутності лідера партія розпалася. Гітлеру довелося практично починати все з нуля. Велику допомогу надав йому Рем , який почав відновлення штурмових загонів. Однак вирішальну роль у відродженні НСДАП зіграв Грегор Штрассер , лідер правоекстремістських рухів в Північній і Північно- Західній Німеччині. Привівши їх до лав НСДАП , він допоміг перетворенню партії з регіональної ( баварської ) в загальнонаціональну політичну силу. У 1926 році був заснований гітлерюгенд , засновано вище керівництво СА , почалося завоювання «червоного Берліна» Геббельсом . Тим часом Гітлер шукав підтримку на загальнонімецькому рівні. Йому вдалося завоювати довіру частини генералітету , а також встановити контакти з промисловими магнатами. В цей же час Гітлер написав свою працю « Моя боротьба». 4 червня 1932 був розпущений Рейхстаг. На що відбулися в наступному місяці виборах , НСДАП здобула впевнену перемогу , набравши 37,8 % голосів і отримавши 230 місць в Рейхстазі , замість попередніх 143 . Друге місце отримали соціал -демократи - 21,9 % і 133 місця в Рейхстазі 3 грудня 1932 рейхсканцлер призначений Курт фон Шлейхер .


Слайд #8
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #8

Друга світова війна
23 серпня 1939 . Гітлер укладає Договір про ненапад з Радянським Союзом , секретний додаток до якого містило план розділу сфер впливу в Європі. 1 вересня стався інцидент в Глейвіце , що послужив приводом для нападу на Польщу (1 вересня) ознаменував початок Другої світової війни. Розгромивши протягом вересня Польщу , Німеччина в квітні- травні 1940 р. окупувала Норвегію , Данію , Голландію , Люксембург і Бельгію і прорвала фронт у Франції. У червні сили вермахту зайняли Париж і Франція капітулювала.
Навесні 1941 р. Німеччина під керівництвом Гітлера захоплює Грецію і Югославію , а 22 червня нападає на СРСР. Поразки радянських військ на першому етапі радянсько- німецької війни призвели до окупації німецькими та союзними йому військами республік Прибалтики , Білорусії , України , Молдавії і західній частині РРФСР. На окупованих територіях було встановлено жорстокий окупаційний режим , який знищив багато мільйонів людей.
Однак з кінця 1942 року німецькі армії стали терпіти великі поразки як в СРСР ( Сталінград ) , так і в Єгипті ( Ель- Аламейн ) . Наступного року Червона армія перейшла в широкий наступ , тоді як англо- американці висадилися в Італії і виводять її з війни .


Слайд #9
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #9

Замах на Гітлера
Перше невдалий замах на Гітлера сталося 8 листопада 1939 року в мюнхенській пивній « Бюргерброй » , де він щороку виступав перед ветеранами Націонал -соціалістичної робітничої партії Німеччини. Столяр Йоганн Георг Ельзер вмонтував саморобний вибуховий пристрій з годинниковим механізмом у колону , перед якою зазвичай встановлювали трибуну для вождя. В результаті вибуху 8 людей було убито і 63 поранено.
Однак Гітлера серед постраждалих не виявилося. Фюрер , обмежившись на цей раз коротким привітанням на адресу присутніх , покинув зал за сім хвилин до вибуху , так як йому потрібно було повертатися в Берлін.
У 1944 році проти Гітлера була організована змова 20 липня, метою якої було його фізичне усунення і укладення миру з наступаючими союзними військами.При вибуху бомби , загинули 4 людини. Гітлер залишився живий. Після замаху він був не в змозі перебувати цілий день на ногах , так як з ніг було витягнуто більше 100 осколків. Крім цього , у нього був вивих правої руки , волосся на потилиці обпалені і пошкоджені барабанні перетинки. На праве вухо тимчасово оглух .
Він наказав перетворити страту змовників в принизливі муки , зняти фільм і сфотографувати. Згодом сам особисто дивився цей фільм.


Слайд #10
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 8) - Слайд #10

Смерть Гітлера
Немає жодних сумнівів у тому , що Гітлер застреливсяЗа свідченнями свідків , допитаних як радянськими органами контррозвідки , так і відповідними службами союзників , 30 квітня 1945 р. в оточеному радянськими військами Берліні Гітлер разом зі своєю дружиною Євою Браун покінчив життя самогубством , попередньо умертвивши улюблену собаку Блонді . У радянській історіографії утвердилася точка зору , що Гітлер прийняв отруту ( ціаністий калій , як і більшість наклали на себе руки нацистів ) , однак , за свідченнями очевидців , він застрелився. Існує також версія , згідно з якою Гітлер , взявши в рот і розкусивши ампулу з отрутою , одночасно вистрілив у себе з пістолета ( застосувавши , таким чином , обидва знаряддя смерті).
У світі, однак , ходить популярна міська легенда , що в бункері були знайдені трупи двійників Гітлера і його дружини , а сам фюрер з дружиною нібито зник у Аргентині , де вони дожили спокійно до кінця своїх днів. Подібні версії висуваються і доводяться навіть деякими істориками , в числі яких складаються британці Джерард Вільямс і Саймон Данстен . Проте офіційна наука відкидає подібні теорії .