Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #1

Адольф
Гітлер


Слайд #2
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #2

Гітлер народився 20 квітня 1889 року. Батько майбутнього фюрера Алоїс Гітлер був спершу шевцем, потім митним службовцям, який до 1876 року носив прізвище Шикльгрубер. (дівоче прізвище матері)
Батько - Алоїс Гітлер
Адольф Гітлер у дитинстві
Дитинство та юність


Слайд #3
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #3

Мати - Клара, уроджена Пелцль, походила з селянської сім'ї. Народився Гітлер в Австрії, в Браунау на Інні. Гітлер народився від третього шлюбу батька. Алоїс та Клара були родичами, і для їхнього шлюбу (1884 р.) довелося отримувати дозвіл Риму. 3 січня 1903 року у віці 65 років помер його батько. Гітлеру було тоді 13 років. Спроби матері продовжувати виховання в батьківський спосіб були не надто успішними.
Мати – Клара Гітлер


Слайд #4
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #4

Гітлер погано вчився в старших класах, тому не закінчив реальне училище і не отримав атестата зрілості. Він проводив час, відвідуючи театри і оперу, копіюючи полотна художників-романтиків, читаючи пригодницькі книги і гуляючи в лісах. У 18 років вирушив до Відня, щоб вступити там до Академії образотворчих мистецтв в надії стати великим художником. Академія  відхилила його заяву на вступ двічі пославшись на його «нездатність до живопису». Директор академії рекомендував Гітлера в якості дослідника архітектури, але у нього не було документів про освіту щоб це якось підтвердити.
Картини Гітлера


Слайд #5
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #5

21 грудня 1907 року, його мати померла у віці 47 років від раку грудей. Родичі не підтримували фінансово шкільного невдаху та безробітного. В той період життя його єдиним доходом стала сирітська пенсія. У 1909 році він жив у притулку для бездомних, а в 1910 році, він оселився в будинку для бідних робітників. Повністю Гітлер отримав майно свого батька лише в травні 1913 р. і відразу ж переїхав до Мюнхена. Гітлер пізніше стверджував, що він не бажав служити державі Габсбургів, в армії було забагато представників «нижчої раси». Згодом він провалив медичне обстеження в Зальцбурзі 5 лютого 1914, після чого повернувся в Мюнхен.


Слайд #6
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #6

Участь у Першій світовій війні
Гітлер негайно подав заяву Людвігу III, щоб отримати дозвіл служити в Баварській армії. Вже наступного дня йому запропонували з'явитися в будь-який баварський полк. 16 серпня він був зарахований у 6-й резервний батальйон 2-го баварського піхотного полку № 16. 8 жовтня присягнув на вірність королю Баварії та імператору Францу Йосифу.


Слайд #7
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #7

Гітлеру присвоєно звання єфрейтора, нагороджений Залізним хрестом другого ступеня,  нагороджений Хрестом з мечами за бойові заслуги III ступеня, нагороджений полковим дипломом за видатну хоробрість під Фонтані, отримує знак відмінності поранених (чорний), нагороджений Залізним хрестом першого ступеня, за доставку на артилерійські позиції донесення в особливо важких умовах, чим врятував німецьку піхоту від обстрілу власною артилерією, отримав нагороду за службу III ступеня.


Слайд #8
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #8

Світогляд
Основні засади ідеології Гітлера він описав у автобіографічній книзі «Майн кампф» (нім.«Mein Kampf» — «Моя Боротьба»). В її основі лежали ідеї шовінізму, соціалізму та антисемітизму, увібрані ним від низки австрійських ідеологів: Георга фон Шенерера, Карла Люгера, Ріхарда Вагнера. Перший з них був ідеологом пангерманізму, який прагнув воз'єднання Німеччини з Австрією. На його погляди впливали католицька церква та євреї. На думку фон Шенерера, «порочність» останніх полягає у їх крові, а тому євреїв просто треба винищувати як заразу. Слов'яни, за переконаннями Гітлера, також вважалися «недолюдьми», а тому мали б бути знищені або перетворені нарабів
Георг фон Шенерер
Карл Люгер
Ріхард Вагнер


Слайд #9
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #9

Після завершення Першої світової Гітлер повернувся до Мюнхену. Країна була охоплена революцією. У Німеччині з'явилися десятки спілок, банд, зграй і Гітлер з усім своїм ораторським запалом кинувся завойовувати популярність для партії Дрекслера. Успіхи Гітлера залучали до нього робітників, ремісників та людей, що не мали постійного місця роботи. У січні 1921 року Гітлер вже зняв цирк Кроне, де виступав перед аудиторією в 6500 чоловік. Поступово Гітлер позбавлявся від засновників партії. Мабуть, тоді ж він перейменував її в Націонал-соціалістська робоча партія Німеччини, скорочено НСДАП (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). 
Діяльність після війни


Слайд #10
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #10

За особистого сприяння Гітлера 1 квітня 1920 року було проголошено основну програму, яка отримала назву «25 пунктів». Гітлер отримав посаду першого голови з диктаторськими повноваженнями, вигнавши Дрекслера і Шарера. Натомість колегіального керівництва в партії офіційно був введений принцип фюрерство.   


Слайд #11
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #11

Пивний путч
На тлі загальної апатії та відчаю після поразки у Першій світовій війні, безконтрольної інфляції та кризи у економіці, поширювалися хвилі страйків тадемонстрацій. У цих умовах Націонал-соціалістична партія на чолі з Адольфом Гітлером вступила в союз з правими консерваторами-сепаратистами, що перебували при владі вБаварії і почала спільно готувати виступ проти соціал-демократичного уряду в Берліні.  Проте стратегічні цілі учасників заколоту різко різнилися: консерватори-сепаратисти прагнули реставрувати дореволюційну баварську монархію Віттельсбахів, а нацисти створити сильну державу на чолі з Гітлером в якостідиктатора. Гітлер натомість вирішив сам взяти ініціативу у свої руки і почати заколот.


Слайд #12
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #12

8 листопада 1923 року у приміщенні пивного бару «Бюргербройкеллер» (Bürgerbräukeller), де зібралася велика група видатних баварців. Протягом 30 хвилин фон Кар читав підготовлену промову для близько 1000 присутніх в залі, коли раптом Гітлер вийшов на сцену, став на стіл і щоб заглушити галас у залі вистрілив з пістолета у стелю. Гітлер заявив, що почалася революція, баварський уряд повалено і він збирається сформувати тимчасовий уряд Рейху. Близько 500 штурмовиків оточили приміщення і встановили зовні важкі кулемети. Наступного ранку представники баварського уряду викликали до Мюнхена війська з навколишніх міст і почали придушення путчу. Наслідком путчу став судовий процес над заколотниками, який проходив у лютому-березні 1924 року.


Слайд #13
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #13

Шлях Гітлера до влади
У нього був план дій. На перших порах - очистити НСДАП від "фракціонерів", ввести залізну дисципліну і принцип «фюрерство». Вершиною успіху Гітлера в той період був перший партійний з'їзд у серпні 1927 року в Нюрнберзі. Гітлер створив у НСДАП "тіньовий уряд" - Політичний відділ II. Начальником відділу пропаганди з 1928 року був Геббельс. Не менш важливим "винаходом" Гітлера були і гаулейтери на місцях, тобто нацистські бонзи на місцях в окремих землях.


Слайд #14
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #14

У 1930-1933 роках в Німеччині йшла запекла боротьба за голоси виборців. Гітлер жодного разу не отримав абсолютної більшості голосів на виборах. 30 січня 1933 86-річний президент Гінденбург призначив голову НСДАП Адольфа Гітлера рейхсканцлером Німеччини.
Гітлер з Гінденбургом


Слайд #15
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #15

Внутрішня політика
Гітлер розгромив антинацистські сили. Відбувалися нацистські зїзди.
Уся подальша державна політика нового фюрера полягала у повній централізації влади та встановленні жорстокого тоталітарного режиму в Німеччині.
Значного впливу в тогочасній Німеччині набули молодіжні нацистські організації, прикладом якої можна вважати широко відомий Гітлерюгенд («Молодь Гітлера»).


Слайд #16
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #16

Проводилася політика антисемітизму.
Підприємці за рахунок ділових якостей завоювали провідне становище. І на основі відбору, який доводив їх чисту расу, мали право на верховенство.
необхідно було в найкоротший строк озброїти Німеччину до зубів.


Слайд #17
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #17

Зовнішня політика
Як і у внутрішній політиці, Гітлер прагнув встановити повну гегемонію Німеччини на міжнародній арені. Його основною метою було поставити на коліна основних суперників: Францію та Великобританію. Спочатку в планах Гітлера була розправа над меншими та слабшими державами, що постали після Паризької мирної конференції: Чехословаччиною та Польщею, а потім вже перехід і до більшої здобичі. 


Слайд #18
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #18

 Також актом порушення норм міжнародного права, можна вважати аншлюс (приєднання) Австрії до Третього Рейху, яке німецькі війська здійснили у березні 1938 року. 30 вересня 1938 року угода - приєднання Судети до Німеччини. («Мюнхенська угода»).


Слайд #19
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #19

Друга світова війна
1 вересня 1939 германська армія вторглася до Польщі, що стало початком Другої світової війни. . Після нападу Гітлера на Польщу Англія і Франція оголосили війну Німеччині. 9 квітня 1940 року нацистські війська вторглися в Данію та Норвегію. 10 травня Гітлер розпочав похід на Захід: першими жертвами його стали Нідерланди і Бельгія. За шість тижнів нацистський вермахт переміг Францію, розгромив і притиснув до моря експедиційний англійський корпуси Норвегию. 22 червня в війну вступив СРСР.


Слайд #20
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #20

Особливе місце у планах Гітлера посідав сталінський Радянський Союз. Але, усвідомлюючи можливість існування в Європі лише одного тоталітарного диктатора, фюрер готовий був за першої ж вдалої нагоди знищити найбільшу комуністичну державу світу та особисто Сталіна. Гітлер відіграв провідну роль у формуванні так званого Антикомінтернівського пакту, який було укладено між Німеччиною та Японією у листопаді 1936 року. 1937 року до нього долучилася фашистська Італія, якою з 1922 року керував Беніто Муссоліні. Так сформувалася вісь Берлін-Рим-Токіо.


Слайд #21
Презентація на тему «Адольф Гітлер» (варіант 7) - Слайд #21

Останні дні Гітлера
26 квітня союзні війська захопили три чверті Берліна, але Гітлер все ще на щось сподівається. Він знаходиться у двоярусному бункері на глибині близько 10 метрів під землею.
Під вечір стало зрозуміло, що 9-та та 12-та армії не в змозі захистити столицю. 29 квітня. Весілля Гітлера та Браун. 30 квітня. Існує дві версії подальших подій. Згідно з першою, заснованою на свідченнях особистого камердинера Гітлера, фюрер і Браун вистрілили в себе. Інша версія (прийнята більшістю істориків) наголошує, що Гітлер і Єва Браун отруїлися ціаністим калієм. За наказом Бормана тіла були загорнуті у ковдри, винесені у сад, политі бензином та спалені.