Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #1


Слайд #2
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #2


Слайд #3
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #3

Біографія


Слайд #4
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #4

Біографія


Слайд #5
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #5

Біографія


Слайд #6
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #6

Перший твір після концтабору — «Зенітка». Другий і останній період творчості був не простим для Вишні. Щоб приховати свою справжню сатиру, він відточує образ героя-оповідача, мудрого, дотепного, занозистого часом, але сумного.
Після закінчення Другої світової війни Остап Вишня також став членом редколегіі журналу «Перець» і активним його співпрацівником.
Остап Вишня здобув визнання самобутнього майстра української сатири і гумору. Започаткував новий жанр — усмішка.
Усмішка — це різновид фейлетону та гуморески. Ввів цей термін сам Остап Вишня. Пізніше він писав: "Хоч «фейлетон» уже й завоював у нас повне право на життя, та, на мою думку, слово «усмішка» ширше від «фейлетону». Автор «Вишневих усмішок» освоює і далі розвиває традиції вітчизняної та світової сатиричної літератури й народної творчості. Передусім традиції класиків (Гоголя і Шевченка, Щедріна і Франка, Мартовича і Чехова).


Слайд #7
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #7

Любов Остапа Вишні до всього живого, до світу природи є незаперечною ознакою його натури. Тож рибалити і полювати він ходив скоріше для того, щоб назбирати побільше смішних історій, щоб побути в колі друзів. Ну як не усміхнутись, прочитавши слова з його відомого твору, що належить до циклу «Мисливських усмішок»:
«Дика качка любить убиватись тихими-тихими вечорами... Здається, що качки самі шукають на «зорці» вранці і вечері пострілу досвідченого мисливця. Але, як правило, він запізнюється і прибуває до озера тоді, коли «качки «повиключали мотори», почистили зуби, зробили на ніч фізкультурну зарядку з холодним обтиранням і, поклавши на водяні лілеї голови, полягали спать...»


Слайд #8
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #8

Остап Вишня и Максим Рильський на охоті.


Слайд #9
Презентація на тему «Остап Вишня» (варіант 12) - Слайд #9