Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів


Завантажити презентацію

Слайд #1
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #1

Олександр Довженко


Слайд #2
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #2

Дитинство
Народився 10 вересня 1894 у багатодітній селянській сім'ї на хуторі В'юнище Сосницького повіту Чернігівської губернії.
Сім'я жила незаможно: землі було немало, проте вона була неродюча, натомість дітей було 14, тому батько «наймався в підводчики та смолярував». Діти в сім'ї швидко помирали, майже всі не досягнувши працездатного віку, тому у згадках про дитинство в уяві Олександра Довженка завжди поставали «плач і похорон».


Слайд #3
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #3

Юні роки


Слайд #4
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #4

Ранні радянські роки


Слайд #5
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #5

Робота у Харкові


Слайд #6
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #6

Перші успіхи


Слайд #7
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #7

Період кінематогра-фічного виживання


Слайд #8
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #8

Москва


Слайд #9
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #9

Воєнні роки


Слайд #10
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #10

Повоєнний період


Слайд #11
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #11

Літературні твори
Воля до життя
Зачарована Десна (кіноповість)
Земля (сценарій втрачено, спогади про сценарій і фільм)
Мати
Ніч перед боєм
Повість полум'яних літ
Нащадки запорожців (драматична поема)
Україна в огні (кіноповість)
Поема про море (кіноповість)
Антарктида (кіноповість)
Життя в цвіту (п'єса)
Щоденник 1941-56
Оповідання "Сон" та інші


Слайд #12
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #12

Фільмографія
1926 Вася-реформатор (співрежисер, сценарист, фільм втрачено)
1926 Ягідка кохання (режисер, сценарист)
1927 Сумка дипкур'єра (режисер, переробка сценарію, актор)
1927 Звенигора (режисер, переробка сценарію)
1929 Арсенал (режисер, сценарист)
1930 Земля (режисер, сценарист)
1932 Іван (режисер, сценарист)
1935 Аероград (режисер, сценарист)
1939 Щорс (режисер, сценарист)
1939 Буковина, земля українська (режисер)
1940 Визволення (режисер)
1943 рос. Битва за нашу Радянську Україну (режисер, у співавторстві з Ю. Солнцевою та Я. Авдєєнко)
1945 Перемога на Правобережній Україні (режисер, у співавторстві з Ю. Солнцевою)
1945 Рідна країна (художній керівник)
1948 Мічурін (режисер, сценарист)
1951 Прощавай, Америко! (режисер, незакінчений, змонтовано лише 6 частин)
1959 Поема про море (режисер)


Слайд #13
Презентація на тему «Олександр Довженко» (варіант 2) - Слайд #13


Завантажити презентацію