Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»»


Рейтинг презентації 3.23 на основі 13 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #1

Марко Вовчок оповідання «Сестра»


Слайд #2
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #2

Творчість Марка Вовчка – класика української прози і відомості письменниці позначена високим гуманізмом і справжньою народністю. Як художник реаліст, вона проникає в глибини соціального побуту й психології народу, втілюючи свої спостереження в майстерній художній формі. Від самого початку літературної діяльності Марко Вовчок сміливо виступає на захист поневолених, закріпачених селян.


Слайд #3
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #3

Чудові оповідання і повісті Марка Вовчка з народного побуту знайшли гарячий відгук у сучасників – вони викликали сльози і пристрасні суперечки, їх вітали передові люди суспільства й лаяли консерватори. Ідейна боротьба навколо спадщини письменниці точилася й далі. Та незабутній художні образи Марка Вовчка пройшли крізь десятиріччя складних і величних історичних подій і зберегли свою чарівну принадність до наших днів.


Слайд #4
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #4

«Народні оповіданя» -- це був блискучий початок літературної діяльності молодої письменниці. Однією з центральних тем «Народних оповідань» є життя кріпаків, зокрема доля жінки-кріпачки.
Яскравим проявом творчості на цю тему був твір «Сестра».


Слайд #5
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #5

Твір «Сестра» написан у формі розповіді від першої особи Правдива історія з життя народу розповідаються щиро і просто.


Слайд #6
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #6

Сюжет:
Героїня оповідання, втративши чоловіка, присвятила своє життя братові та його родині: вона віддала йому все своє майно, доглядала його дітей, але через сімейні негаразди була змушена залишити хату і піти у найми.


Слайд #7
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #7

Головним героєм оповідання виступає сестра, вона уособлює в собі образ долю жінки-селянки, багатостраждальна, сумовита, чуйна до чужого горя. Марко Вовчок поволі веде сумну розповідь про злигодні й неповіряння вдовиці. Внаслідок створювалась ілюзія, ніби народ своїми устами, так би мовити, «зсередини», через призму власного світосприймання, розповідає про неприродність і жорстокість життя в злиднях, про нелюбов братової до сестри.


Слайд #8
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #8

Оповідання «Сестра» розкриває образ чесної, справедливої людини, яка зазнала кривди від найближчих людей, але не втратила співчуття до долі інших.


Слайд #9
Презентація на тему «Марко Вовчок оповідання «Сестра»» - Слайд #9

Дякуємо за увагу!