Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #1

«ЛИСТЯ ТРАВИ»
Збірка, яка прославила ім'я Уолта Уітмена


Слайд #2
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #2

...Циклічність (народження - праця - смерть - безсмертя) властива і всій книжці в цілому, і найголовнішим її складникам.... Поза увагою поета не залишилися ні звичайнісінькі картини американських буднів, ні соціальна трагедія расової нерівноправності, жодна з найважливіших подій у європейській історії XIX ст.


Слайд #3
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #3

...Циклічність (народження - праця - смерть - безсмертя) властива і всій книжці в цілому, і найголовнішим її складникам.... Поза увагою поета не залишилися ні звичайнісінькі картини американських буднів, ні соціальна трагедія расової нерівноправності, жодна з найважливіших подій у європейській історії XIX ст.


Слайд #4
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #4

У липні 1855 року Уїтмен виготовив 800 примірників книжки. На зеленій палітурці імені автора не було зазначено, тільки зображено листя і стеблинки трави. Найбільший за обсягом твір був без назви і починався так: Я славлю себе, я оспівую себе... І те, що подумаю я, подумаєш ти, Бо кожен атом, що належить мені, Так само належить тобі.


Слайд #5
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #5

Ліричний герой «Листя трави» є представником «всіх епох і всіх земель», і тому автор прагне за допомогою завершених циклів різних за жанром віршів і поем розкрити його в усьому розмаїтті часових і просторових взаємозв'язків від народження і до самої смерті, розповісти про об'єктивну дійсність, яка існує поза людиною, замислитись над призначенням людини у всесвіті, виявити в «звичайній людині» безсмертну її сутність.


Слайд #6
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #6

Митець принципово хотів лишитися в історії літератури автором однієї книжки — спочатку проклятої, а потім уславленої.


Слайд #7
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #7

Тільки сліпий не побачить, яким дорогоцінним подарунком є «Листя трави». Мудрістю і талантом книга вища і самобутніша за все досі створене Америкою. Я щасливий, що читаю цю книгу, бо велика сила її завжди дарує нам щастя


Слайд #8
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #8

Уітмен зображує свого героя в усій повноті не лише приватного життя, а й у подробицях суспільних і політичних. Поет виявляє глибокий інтерес до подій соціального життя сучасників, усвідомлюючи власну, причетність до подій епохи, відчуваючи себе краплиною «океану натовпу», рядовим учасником суспільного життя. 


Слайд #9
Презентація на тему «Збірка, яка прославила ім’я Уолта Уітмена» - Слайд #9

Принципи трансценденталістів:- "здатність пізнавати істину інтуїтивну або шляхом виходу за межі почуттів"- цілісність особистості - як найвища цінність.
Тема збірки - це сам Вітмен, людина-поет, людина взагалі та світ навколо неї, зображення життя у всіх його проявах.Ідея збірки - вічне торжество людини.
Тематика творів: теми життя і смерті, пошуку людиною самого себе, рівність і однаковість людей, доля індіанців, зображення американської дійсності, піднесення розвитку людини до рівня Бога, взаємозв'язок людини і природи.
Новаторство Вітмана:- використання верлібу- використання діалогу поет-читач- Вітменівський каталог (перелік предметів та явищ)- використання засобів виразності : метафори, риторичні запитання, звертання, накази.- поет демократії