Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #1

Вільям Шекспір
“Гамлет”
Підготував Венцеславський Данило


Слайд #2
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #2

Ві́льям Шекспі́р (хрещений 26 квітня 1564, народився 23 квітня 1564 року , Стретфорд-на-Ейвоні — †23 квітня 1616, Стретфорд-на-Ейвоні) — англійський драматург Єлизаветинської епохи. Один з найвідоміших драматургів світу, автор принаймні 17 комедій, 10 хронік, 11 трагедій, 5 поем і циклу з 154 сонетів.Написав одну з найвідоміших трагедій – Гамлет.


Слайд #3
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #3

Гамлет, принц данський — трагедія Вільяма Шекспіра, відоміша просто як Гамлет, написана між 1599 та 1601 роками.


Слайд #4
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #4

Дія п'єси відбувається в Данії. У ній розповідається, як принц Гамлет здійснює помсту своєму дядькові королю Клавдію, убивці попереднього короля, Гамлетового батька, та нового чоловіка Гамлетової матері, королеви Гертруди.


Слайд #5
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #5

У п'єсі яскраво відтворено протікання справжнього й удаваного божевілля, яке проявляється то в глибокому смутку, то в шаленій люті. Серед її тем також зрада, помста, інцес і моральне падіння.


Слайд #6
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #6

Незважаючи на значні зусилля істориків літератури, точний рік написання залишається досі спірним. До наших часів збереглися три ранні версії п'єси: вони відомі під назвами «Перше кватро, «Друге кватро» і «Перше фоліо».У кожному з них є рядки й навіть цілі сцени, яких немає у інших.


Слайд #7
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #7

При написанні Гамлета Шекспір, мабуть, опирався на легенду про Амлета, записану літописцем 13-го століття Саксоном Граматиком в «Діянні данів», а потім переказану вченим мужем 16-го століття Франсуа де Бельфорестом, а також, можливо, на втраченій п'єсі єлизаветинської доби, відомій у наші дні як «Ур-Гамлет».


Слайд #8
Презентація на тему «Вільям Шекспір» (варіант 3) - Слайд #8

Зважаючи на складну композицію п'єси й глибину характерів, Гамлета можна аналізувати, тлумачити й обговорювати з різних точок зору. Наприклад, сучасників впродовж багатьох століть дивувало вагання Гамлета в питанні про вбивство дядька. Одні вбачали в цьому засіб продовження дії, інші розцінювали його як результат тиску складних філософських і етичних проблем, які оточують холоднокровне вбивство, прораховану помсту і марні бажання. Ближче до наших днів критики-психоаналітики перейнялися підсвідомими бажаннями Гамлета, а критики-феміністи — переоцінкою й реабілітацією персонажів Офелії та Гертруди.