Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #1

Альбе́р Камю́
Підготувала Котелюх Ірина


Слайд #2
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #2

Альбе́р Камю́ -французький романіст, філософ, публіцист, один з лідерів філософсько-мистецького напрямку екзистенціалізму.Лауреат Нобелівської премії з літератури 1957 року.


Слайд #3
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #3

Альбер Камю народився 7 листопада 1913 року в містечку Мондові в Алжирі у сім'ї найманого сільськогосподарського робітника, що через рік після народження сина помер від поранення на полі бою Першої світової війни. Мати, іспанка за походженням, працювала прибиральницею в багатих сім'ях. Дитина зростала у злиднях.


Слайд #4
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #4

У 1932—1936 рр. під час навчання в Оранському університеті (Алжир), Альберу доводилося тяжко працювати, що призвело до виснаження організму й він захворів на сухоти. Проте це не завадило йому бути життєрадісним, енергійним, жадібним до знань і розваг, чутливим і до краси середземноморської природи, і до глибин духовної культури.


Слайд #5
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #5

У 1934 році вступив до комуністичної партії, яку покинув через три роки, проводив антинацистську пропагандистську роботу, організував самодіяльний театр, співпрацював з незалежною лівою пресою. У цей час почалася його письменницька діяльність. Тоді, зокрема, були написані перший варіант повісті «Сторонній» та нотатки до есе «Міф про Сізіфа».


Слайд #6
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #6

Навесні 1940 року вперше приїхав до Франції, куди остаточно переселився через рік. В окупованій країні приєднався до Руху Опору, друкувався в підпільній газеті «Комба», а згодом її очолив.


Слайд #7
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #7

Завдяки творчості А. Камю філософське вчення екзистенціалізму стало популярним у Франції. В його основі, а надто у варіанті А. Камю, є твердження абсурдності буття, уявлення про світ як про царство хаосу і випадковості.


Слайд #8
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #8

У 1947 році вийшов у світ роман «Чума», який засвідчив найвищу межу ідейної еволюції автора: за визначенням самого письменника відбувся перехід від «етапу абсурду» до «етапу протесту»У 1950-х роках А. Камю пережив світоглядну і творчу кризу, що призвело до зниження його творчої активності.


Слайд #9
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #9

У 1957 році Альбер Камю одержав Нобелівську премію за свою літературну творчість.4 січня 1960 року письменник потрапив у автомобільну катастрофу біля міста Санс. Помер у невеличкому містечку Вілльблевен. Похований в місті Лурмарен в районі Люберон на півдні Франції.


Слайд #10
Презентація на тему «Альбер Камю» (варіант 9) - Слайд #10

Надгробок Камю у місті Лурмарен