Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #1

Українська Радянська Соціалістична Республіка 
Роботу виконала: Учениця 10-А класу
Ставищенського НВК №2Христевич Ілона


Слайд #2
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #2

Територія Української Радянської Соціалістичної Республіки 


Слайд #3
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #3

Органи управління
Стаття 20. Найвищим органом державної влади Української РСР є Верховна Рада Української РСР.Стаття 23. Верховна Рада Української РСР є єдиним законодавчим органом Української РСР.Стаття 39. Найвищим виконавчим і розпорядчим органом державної влади Української РСР є Рада Міністрів Української РСР.
Стаття 86. Верховний Суд Української РСР є найвищим судовим  органом Української РСР. На Верховний Суд Української РСР  покладається нагляд за судовою діяльністю всіх судових органів Української РСР.


Слайд #4
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #4

Податки
У 1923 р. введено єдиний сільськогосподарський податок, який у 1924 р. почали сплачувати у грошовій формі.В липні 1923 р. для державних підприємств, кооперації І концесій було введено прибутковий податок в обсязі 8 % від чистого прибутку. У 1922 р. для фізичних осіб ввели прибутково-майновий податок на основі прогресивної шкалиУ 1921 р. введено акцизний збір на товари широкого вжитку та першої необхідності (продукти, одяг, взуття), горілку, тютюнові вироби, парфумерію.


Слайд #5
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #5

Суверенітет
Також державні органи УРСР посилалися на суверенітет, починаючи з Декларації прав народів Росії 15 листопада 1917 р., що проголошувала «рівність і суверенність народів Росії» та їх право на самовизначення, аж до так званого союзного договору між УРСР і РРФСР 28 грудня 1920 р.


Слайд #6
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #6

Захист інтересів
За існуючою в той час ідеологією закони та інші нормативні документи, що приймалися законодавчою, виконавчою та судовою гілками державної влади продовжували надавати пріоритет інтересам держави над інтересами особи. Тому об'єктивно діяльність адвокатури в Україні щодо захисту приватних інтересів громадян та юридичних осіб в цей період все-таки залишалася обмеженою.


Слайд #7
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #7

Видатні політичні діячі
Шелест Петро Юхимович - партійний і державний діяч УРСР. Перший секретар ЦК КП України (1963–1972).
Сергій Сергійович Бакинський - справжнє ім'я Людвиг Маркович Бернгейм, партійний і радянський діяч, перший Народний секретар з міжнаціональних справ УРСР.
Аге́єнко Мико́ла Іва́нович (нар. 1930р.) - український радянський і компартійний діяч, депутат Верховної Ради УРСР 11-го скликання. Член Ревізійної Комісії КПУ в 1976–1986 роках.


Слайд #8
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #8

Розпад УРСР з точки зору права
Законодавство УРСР стаття 72  Конституції УРСР 1977  року визначала: За кожною союзною республікою зберігається право вільного виходу з УРСР». Порядок реалізації цього права, закріплений законом, дотриманий не був, проте був легітимізований, головним чином, внутрішнім законодавством держав, що вийшли з УРСР, а також подальшими подіями, наприклад їх міжнародно-правовим визнанням з боку світової спільноти — всі 15 колишніх союзних республік визнаються світовим співтовариством як незалежні держави і представлені в ООН.


Слайд #9
Презентація на тему «Українська Радянська Соціалістична Республіка» - Слайд #9

Дякую за увагу!