Презентація на тему «Україна незалежна»


Рейтинг презентації 4.33 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #1

Україна незалежна


Слайд #2
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #2

24 серпня – відзначається свято українського народу
24 серпня 1991р. було ухвалено Акт проголошення незалежності України. А 1грудня 1991р. цей документ дістав всенародну підтримку:під час референдуму за нього висловилося понад 90 відсотків населення, яке взяло участь в опитуванні. Того самого дня наш народ обрав главу держави – Президента України.


Слайд #3
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #3

У центрі Європи постала і утвердилась країна з 50 мільйонним населенням та найбільша за територією. Поява власної держави і свого права – свідчення високого рівня розвитку нації. Ставши незалежною державою, Україна зобов'язалася подолати чимало труднощів, успадкованих від попередніх часів. Це й незаможність більшості населення , й відставання від інших країн у розвитку господарства та науки, порушення прав та свобод людей. За недовгий час було створено нову систему державного управління, власні Збройні сили, органи безпеки й правопорядку. Як і раніше, багато важить для нашої держави виробництво сільськогосподарської продукції. Україна має всі різновиди сучасного транспорту: залізничний, повітряний, автомобільний, морський, річковий, трубопровідний, а також метрополітен. Україна велика морська держава з берегом завдовжки в 2 тис. км. Найважливіші Українські порти це міста Одеса, Іллічівськ, Миколаїв, Херсон, Маріуполь, Феодосія, Ізмаїл.


Слайд #4
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #4

28 червня - відзначається свято українського народу
Проголошення незалежності України 1991р. - тільки початок спільної праці, спрямованої на розбудову української держави. Про те якою має стати в майбутньому Україна, йдеться в Основному законі нашої держави - Конституції. Слово “конституція” походить з латини, де воно означає “впорядкування, встановлення”. Конституція визначає державний устрій та взаємовідносини громадян і держави. Конституцію України було ухвалено 28 червня 1996р. Цей день проголошено державним святом.


Слайд #5
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #5

Президенти України
Леонід Макарович Кравчук
Леонід Данилович Кучма
Віктор Андрійович Ющенко
Віктора Федоровича Януковича
Державний суверенітет України означає верховенство державної влади щодо будь-якої іншої влади всередині країни і її незалежність від будь-якої іншої влади за її межами. Конкретизація змісту цього положення здійснена передусім у Декларації про державний суверенітет України, яка визначає державний суверенітет як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах. Совокупність всіх природних ресурсів, економічного і науково-технічного потенціалу, що забезпечує матеріальні і духовні потреби громадян є основою суверенітету України.


Слайд #6
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #6

Незаперечні досягнення незалежної України в царині культури, науки, спорту. Основою ланкою освіти в нашій державі є загальноосвітні школи. За роки незалежності з'явилося чимало гімназій та ліцеїв. Розширилась сфера вживання української мови. Зросла мережа кіл і класів з її поглибленим вивчанням. Більшає в Україні й приватних навчальних закладів. Українська молодь має змогу навчатися у професійно-технологічних училищах та технікумах й коледжах.


Слайд #7
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #7

Спортсмени
Завжди успішно виступають на міжнародних змаганнях українські спортсмени.
Одні з найвідоміших є:боксери Володимир та Віталій Клички, футболіст Андрій Шевченко.


Слайд #8
Презентація на тему «Україна незалежна» - Слайд #8

МИ щиро віримо в невмирущість української нації і завжди будемо обстоювати свою віру, як робили це тисячі наших предків і як роблять це тисячі наших сучасників, Україна вічна, бо вічний її народ. А головним підтвердженням цьому є її давня і героїчна історія, що довела: попри лагідну вдачу українці надзвичайно сильний і витривалий народ, який здатен захищати себе й боронити свою країну. Допоки буде наш народ вірити в себе, у свої сили, допоки буде шануватися, доти буде існувати й розвиватися незалежна українська держава, про неї будуть знати, її поважатимуть у світ.
МИ - часточка великого народу, і цим ми по-справжньому пишаємось.