Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #1

Партизани у Великій Вітчизняній ВійніПідготував учень 8 – П класу Тишкевич Юрій


Слайд #2
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #2

Радянські партизани — диверсійно-терористичні загони, які боролись методами партизанської війни проти військ Німеччини та її союзників на окупувавних Вермахтом територіях СРСР у 1941—1944 роках, а також проти місцевого населення та сил національного визволенення.


Слайд #3
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #3

Радянський партизанський рух був головним чином організований та повністю контролювався органами ВКП(б) та НКВС. Головною метою руху було перешкодження закріплення німецької армії на завойованих територіях СРСР, руйнування всіма засобами тилу супротивника. Основними бойовими діями «радянських партизанів» було впровадження тактики «спаленої землі», диверсії на ворожих комунікаціях та терор проти окупаційних військ, сил національного Руху Опору, та лояльного до антибільшовицьких сил місцевого населення.


Слайд #4
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #4

У роки Великої Вітчизняної війни партизанський рух почав розгортатися за вказівкою центральних партійних і радянських органів з перших її днів. До його організації були залучені поряд з місцевими партійними та радянськими органами працівники органів державної безпеки, військовослужбовці військ НКВС і військові розвідники. Зокрема, при розвідвідділу фронтів стали формуватися спеціальні частини, що готують розвідувально-диверсійні групи для дій в глибокому тилу ворога. Так, тільки розвідорганами Західного фронту з початком війни і до 1 серпня 1941 р. було підготовлено та перекинуто в тил німецьких військ 500 розвідників, 17 спеціальних партизанських загонів і 29 розвідувально-диверсійних груп.


Слайд #5
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #5

Як правило, в партизанський рух на окупованій території вливалися місцеві жителі, чоловіки і жінки, люди різного віку, професій і віросповідань. Певну частину партизан складали військовослужбовці, які проникли в тил ворога за наказом свого командування для надання допомоги місцевим партизанам та виконання спецзавдань


Слайд #6
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #6

Боротьба партизанських сил зливалася з дією підпільників і населення, що влаштовує численні акти саботажу. Це перетворювало всю окуповану територію в арену жорстокої битви з поневолювачами.Основною бойовою одиницею в паризанському русі був загін. Для нанесення ударів по важливих об'єктах ворога, ведення бойових дій з польовими частинами противника і здійснення далеких рейдів загони нерідко об'єднувалися в з'єднання.


Слайд #7
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #7

Партизанський рух в тилу у фашистських військ на тимчасово окупованій території почався буквально з перших днів війни. Він був складовою частиною збройної боротьби радянського народу проти фашистських загарбників і став важливим чинником у досягненні перемоги над фашистською Німеччиною та її союзниками.


Слайд #8
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #8

Радянське командування вміло використовувало партизанський рух в справі захисту Вітчизни. У першому періоді війни партизани численними диверсіями на комунікаціях знижували темп просування ворога, створювали; труднощі для підтягування резервів послаблювали їх ще до виходу до лінії фронту, зривали перегрупування, порушували планомірне постачання противника пальним і боєприпасами.


Слайд #9
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #9

У другому і третьому періодах війни, коли радянські війська перейшли від стратегічної оборони до стратегічного наступу, партизани ударами з тилу дезорганізували роботу управління противника, всіляко перешкоджали планомірного відведення його військ, захоплювали на шляхах відходу німців важливі рубежі, вузли доріг, переправи і утримували їх до виходу до них радянських частин і з'єднань, вели розвідку в інтересах Червоної армії, у взаємодії з нею, а в деяких випадках і самостійно звільняли міста та інші населені пункти.


Слайд #10
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #10

Коли територія СРСР була очищена від ворога, частина партизанських сил за наказом Радянського Верховного Головнокомандування перейшла державний кордон, з'єдналася з бійцями руху Опору і зробила їм істотну допомогу в боротьбі за визволення народів Центральної та Південно-Східної Європи від німецької окупації. Радянські партизани взяли активну участь у Словацькому національному повстанні і боролися спільно з чехами і словаками проти спільного ворога до кінця війни.


Слайд #11
Презентація на тему «Партизани у Великій Вітчизняній Війні» - Слайд #11

Вони боролися заради спільної мети – визволення людства від фашистівМи маємо пам'ятати їх, доки існує людство!