Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #1

"Партизанський
рух на
Хмельниччині"
Підготувала
Учениця 10 класу
Сушовецької ЗОШ
І-ІІІ ступенів
Горобець Ірина


Слайд #2
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #2

Героїчною сторінкою в історії нашого краю в роки Великої Вітчизняної війни став підпільний і партизанський рух, який виявився реальним другим фронтом у тилу фашистів і був перешкодою в реалізації планів загарбників.


Слайд #3
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #3

На Поділлі діяло 5 партизанських з'єднань, 34 загони, понад 140 підпільних і диверсійних груп, які налічували понад 11 тисяч чоловік.
Народні месники здійснили понад 1272 бойових і диверсійних операції, знищили 613 ворожих ешелонів, 128 танків і бронемашин, 638 автомашин, висадили в повітря 216 залізничних мостів.


Слайд #4
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #4

У травні 1942 року славутські партизани під керівництвом А.З. Одухи здійснили першу велику диверсію. Масового характеру набуває партизанський рух після створення у травні 1943 року Кам' янець-Подільського обласного штабу партизанського руху на чолі з С.А. Олексенком. В області виникає чотири партизанські з'єднання під командуванням Шитова, А.З. Одухи, І.Є. Скубка та СЛ. Олексенко.


Слайд #5
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #5

Усі зусилля фашистів, спрямовані проти підпільників і партизан, лише роздмухали полум'я народного гніву. Сотні нових патріотів вливалися в партизанські з'єднання, шукали зв'язку із підпільними групами.
Тисячі учасників підпілля і партизанського руху на території області проявляли безприкладну відвагу і мужність і А. З. Одусі, І. О. Музальову, Ф. М. Михайлову, М. І. Петрову, О. І. Іванову, юному партизану Валі Котику присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Багатьох партизан і підпільників нагороджено високими урядовими нагородами.


Слайд #6
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #6

На території краю діяли і загони ОУН-УПА. У Кам'янець-Подільській області представники оунівців з'явилися зразу ж після окупації області. Місцеве населення називало їх "бандерівцями", "січовиками", "західняками". Вони їздили по селах краю і закликали населення до розвалу колгоспів, поділу їх майна, а також проводили агітацію за самостійну Україну.


Слайд #7
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #7

Перші бойові загони УПА виникли 1942 року в Ляхо-вецькому і Теофіпольському районах. Організатором їх був директор Мар'янівської школи I.A. Врублевський Більшість загонів пізніше дислокувалася в північних районах краю на межі Рівненської та Тернопільської областей.


Слайд #8
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #8

1943 року німці розпочали широкомасштабні операції проти партизан. Внаслідок запеклих боїв загонам УПА довелося передислокуватися на територію сусідніх західних областей.


Слайд #9
Презентація на тему «Партизанський рух на Хмельниччині» - Слайд #9

Дякую за увагу!