Презентація на тему «Держава Скоропадського»


Рейтинг презентації 3.88 на основі 8 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #1

Держава Скоропадського
Підготувала:
Учениця 10 класу
Черкаської ЗОШ І-ІІІ
Колпакчі Яна


Слайд #2
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #2

Павло Скоропадський
  (15 травня 1873 — 26 квітня 1945) український громадський,політичний діяч, військовик.Походив з козацько-старшинського роду Скоропадських.Офіцер армії Російської імперії. Учасник російсько-японської, Першої світової воєн ГетьманУкраїнської Держави Один із лідерів, ідеологів монархічного гетьманського руху.


Слайд #3
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #3

Павло Скоропадський прийшов до влади завдяки підтримці німецької влади й був змушений прийняти їхні умови.
Згідно із цими умовами Центральна Рада розпускалася, вибори в законадательные органи повинні були відбутися при обліку умов німецької влади. Була встановлена заборона на антинімецькі виступи, відновлялася власність на землю, відсторонення від влади деяких членів уряду.


Слайд #4
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #4

29 квітня 1918 року, на з'їзді Земельних Власників України генерал Павло Скоропадськийбув оголошений гетьманом України. Він відразу видав Грамоту до всього українського народу. У той же день були проголошені Закони про тимчасовий державний устрій України


Слайд #5
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #5

 Закони про тимчасовий державний устрій України
У руках гетьмана зосереджувала виконавча й законодавча влада
Гетьман був також головнокомандуючим армії й флоту й тільки контроль над судами був покладений наГенеральний Суд
Було змінено й назви держави, замість УНР воно стало називатисяУкраїнську державу (Украйинська Держава)


Слайд #6
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #6

Більші труднощі спостерігалися у відношенні з німецькою владою. Хоча вона вважалася. союзницької й тільки, однак фактично саме вона
мала всю повноту влади й постійно втручалася у внутрішні справи України. Разом з австро - угорськими частинами на півдні число німецьких військ досягало 800.000 чоловік.
Керували ними головнокомандуючий фельдмаршал Герман Айхгорн і глава його штабу генерал Вільгельм Гренер.


Слайд #7
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #7

У середині травня відбувалися таємні з'їзди українських соціалістів, які засудили політику гетьмана й виступили проти її. По суті, опорою гетьмана стали великі промисловці, хлібороби й российкие партії, а також німецька
окупаційна влада. 12 червня в Кмеве більшовицька делегація під керівництвом Християна Раковского й Дмитра Мануильского підписала тимчасовий мир, відповідно до якого Україна була визнана незалежною державою.


Слайд #8
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #8

Важка ситуація зложилася на окраїнах України. 13 січня 1918 року Румунія окупувала Бессарабію. На Холмщину австрійкою владою не допускалися представники українського уряду. Улітку й восени 1918 року на Україні проводилися широкі просвітні акції. Були відкриті - Український Державний театр, Національна Галлерея, Національний музей, Український Державний архів. 14 листопада була відкрита Українська Академія Наук, першим президентом якої став відомий учений Володимир Вернадський.


Слайд #9
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #9

Очутившись у політичній ізоляції, гетьман спробував знайти підтримку серед українських соціалістів. 24 жовтня до складу українського уряду ввійшли чотири соціалісти, однак це вже не допомогло. німці терпіли поразки, і 14 листопада Павло Скоропадських, під тиском проросійськи настроєних членів уряду видав указ про федерацію з майбутньою небільшовистською Росією. 


Слайд #10
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #10

У відповідь на це українські опозиційні партій почали підготовку повстання проти гетьмана. Для керівництва був створений керуючий орган - Директорія, до складу якої ввійшли - Володимир Винниченко - голова, Симон Петлюра, Федір Швець,Андрій Макаренко - члени. Їх головною військовою силою стали Січові Стрільці під керівництвом полковника Євгенія Коновальца, які перебували в Білій Церкві. 


Слайд #11
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #11

 Почалося настання на Київ. 18 листопада в бої під Мотовилкою повстанці розгромили гетьманські частини. Німці в обмін на безпрепятственный пропуск на батьківщину оголосили про свій нейтралітет. 14 грудня гетьман відрікся від влади й передав її своєму уряду, що у свою чергу передало її Директорії. 19 грудня війська Директорія ввійшли в Київ. Була створена заново УНР.


Слайд #12
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #12

 Почалося настання на Київ. 18 листопада в бої під Мотовилкою повстанці розгромили гетьманські частини. Німці в обмін на безпрепятственный пропуск на батьківщину оголосили про свій нейтралітет. 14 грудня гетьман відрікся від влади й передав її своєму уряду, що у свою чергу передало її Директорії. 19 грудня війська Директорія ввійшли в Київ. Була створена заново УНР.


Слайд #13
Презентація на тему «Держава Скоропадського» - Слайд #13

 Як висновок слід зазначити: Гетьманщина проіснувала менше восьми місяців. Найбільшою помилкою П. Скоропадського була спроба відновити на селі старі дореволюційні порядки, тому селянство — найчисленніша верства населення України — не стало опорою його влади. Українська держава навіть з більш-менш твердою владою впала, поховавши під своїми руїнами ще одну соціально-політичну утопію часів революції — побудувати українську державність на підвалинах консервативної ідеї. Бо, як стверджує народна мудрість, не можна рухатися вперед з повернутою назад головою. І як наслідок цього — жорстока громадянська війна стала суворою реальністю України.