Презентація на тему «Замки України» (варіант 3)


Рейтинг презентації 3.94 на основі 16 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #1

Замки України
Підготувала
Учениця 10-А класу
Безнощенко Валентина


Слайд #2
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #2

Зміст
Чигиринський замок;
Золочівський замок;
Луцький замок;
Олеський замок;
Білгород-Дністровський замок;
Підгірянский замок;
Кам'янець-Подільський замок


Слайд #3
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #3

Чигиринський замок
 Фортеця, збудована в місті Чигирин
у XVI столітті. Була частиною оборонної смуги укріплень Київського староства з півдня. В часи Хмельниччини та Руїни слугувала цитаделлю гетьманської столиці —Чигирина.


Слайд #4
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #4

Замок був збудований на місці стародавнього городища. Фундатором виступив черкаський староста Олександр Вишневецький - згідно з привілеєм польського короля Зигмунта III від травня 1589 року. Місцем будівництва обрали Кам'яну гору, яка височіла над заболоченою рівниною заплави річкиТясмин. Це була найвигідніша стратегічна позиція в околиці.
Згідно з люстрацією 1622 року, замок мав дерев'яну оборонну огорожу та 3 дерев'яні башти (одна з яких була надбрамною). Огорожа була збудована з дубових стовбурів і мала дах. У 1660-их роках з'явилися земляні укріплення бастіонного типу, що в плані мали форму трикутника, що відповідало обрисам гори.


Слайд #5
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #5

Золочівський замок


Слайд #6
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #6

Зо́лочівський за́мок — замок, пам'ятка історії і культури національного значення. Розташований у місті Золочеві, що в Львівській області(Україна). Музей-заповідник «Золочівський замок» — відділ Львівської галереї мистецтв. Замок входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини».
Золочівський замок збудований у першій третині 17 ст., як оборонна фортеця. В`їздова вежа, Китайський палац, великий житловий палац творять прекрасну ренесансну гармонію. Впродовж віків замок — фортеця, королівська резиденція, панська садиба, тюрма, навчальний заклад. Нині Золочівський замок — музей-заповідник, відділення Львівської картинної галереї.


Слайд #7
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #7

Луцький замок


Слайд #8
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #8

Будівництво луцьких замків велося у кілька будівельних періодів, які охоплюють цегляну історію будівництва, до якої на місці цих замків існував дерев'яний дитинець. амок Любарта являє собою у плані рівносторонній трикутник із випнутими сторонами і відстанями між вершинами (вежами) 100 м. Протягом шести віків існування рівень підлоги замкового двору піднявся приблизно на 3,8 м.


Слайд #9
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #9

В'їзна вежа це п'ятиярусна паралелепіпедна споруда. Висота становить 28 м. У південній частині розміщені гвинтові сходи.  Стирова вежа, як і В'їзна, має форму прямокутного паралелепіпеда, підпирається зовні контрфорсами. Висота 28 м. Архітектура Владичої вежі ще лаконічніша. Висота становить 14 м. Вежа Чарторийських Окольного замку також являє собою прямокутний паралелепіпед, накритий гонтовим гостроверхим дахом.


Слайд #10
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #10

Олеський замок


Слайд #11
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #11

Оле́ський за́мок — пам'ятка архітектури та історії XIII—XVIII століття. Розташований у смт. Олесько, Буського району Львівської області.
Олеський замок стоїть на стрімкому пагорбі, що здіймається над довколишньою місцевістю — Бродівською рівниною. Протягом свої історії замок служив твердинею, палацом, резиденцією.
До 1969-го р. тут практично були самі руїни. 1970 року Борис Возницький запланував відновити Олеський замок. Реставрації підлягало все. 1975 року музей було відкрито і відтоді розпочалося його нове життя: в замку і на прилеглій території створеномузей-заповідник — відділ Львівської галереї мистецтв.


Слайд #12
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #12

Білгород-Дністровський замок


Слайд #13
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #13

Бі́лгород-Дністро́вський —місто обласного підпорядкування в Одеській області, районний центр. Засноване в 4 столітті до Р. Х.. Населення на 2008 близько 50 500 осіб. Місто розташоване на Дністровському лимані за 18 км від Чорного моря і за 81 км від Одеси.


Слайд #14
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #14

Підгірянський замок


Слайд #15
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #15

Підгоре́цький за́мок (або Палац у Підгірцях) — пам'ятка архітектури епохи Ренесансу. Розташований у селі Підгірці Бродівського районуЛьвівської області.
Замок було збудовано протягом 1635—1640 років під керівництвом архітектора Андреа дель Аква за вказівкою коронного гетьманаСтаніслава Конєцпольського. Підгорецький замок є одним із найкращих в Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями.


Слайд #16
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #16

Кам'янець-Подільський замок


Слайд #17
Презентація на тему «Замки України» (варіант 3) - Слайд #17

Кам'яне́ць-Поді́льська форте́ця —фортеця в місті Кам'янець-Подільський (нині Хмельницької області України). Кам'янець, колишня столиця Подільського воєводства XIV—XVIII в., а далі столиця Подільської губернії (1793—1924 pp.). Відколи засновано Кам'янець — замок разом з містом стає першорядною фортецею русько-литовської держави, а потім польської, коли в половині XV ст. західне Поділля відійшло до Польщі. Особливого значення набула Кам'янецька фортеця, коли збільшилися напади татар на Україну, коли Туреччина стала організувати татарські сили, твердою ногою ставши на Босфорі.