Презентація на тему «Європейська освіта»


Рейтинг презентації 4 на основі 4 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #1

Європейська освіта – крок до якісного життя
Підготувала учениця 11 класу Ярошенко Карина


Слайд #2
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #2

Здобуття вищої освіти за кордоном – це культурний обмін, сучасні методики викладання, набуття актуальних знань, міжнародно визнаний диплом, можливість оволодіти іноземною чи вдосконалити мови, якими володієш. Різноманітні освітні центри та організації, що сприяють від'їзду наших співвітчизників на навчання за кордон, пропонують, окрім отримання вищої освіти, дитячі навчальні програми, мовні курси, програми підготовки до вступу тощо.


Слайд #3
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #3

Специфіка вступу та навчання у різних країнах відрізняються – приміром, різним може бути вік вступників, вартість навчання, кількість часу, що студент може використовувати для роботи, тим самим частково покриваючи витрати на оплату навчання і проживання, вимоги до попередньої освіти тощо.
Наприклад, для вступу до австрійського університету необхідно закінчити 2 курси стаціонару в Україні. Щоб стати студентом британського вищого навчального закладу слід пройти спеціальні програми підготовки A-Level чи Foundation або закінчити 1-2 курси в українському вузі. А ось для вступу до канадського університету не потрібно проходити підготовчу програму, а навчання в Канаді дешевше, ніж в США чи Великій Британії. Щоб вступити до австралійського вишу, слід закінчити 1 курс університету на батьківщині, проте для абітурієнтів з українським атестатом відкриті двері австралійських коледжів.


Слайд #4
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #4

Увагу українських абітурієнтів також привертають чеські університети. Адже у місцевих державних вищих навчальних закладах іноземці мають можливість навчатися безкоштовно, щоправда, чеською. Її можна вивчити на спеціальних мовних курсах.
Різні країни відповідно мають і різну освітню "спеціалізацію". Приміром, німецькі вузи традиційно вважаються сильними у викладанні дисциплін технічного профілю (інженерна справа, машинобудування). Франція та Італія відомі навчальними програмами з моди та дизайну. Швейцарія - традиціями викладання готельного менеджменту і туризму.


Слайд #5
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #5

Насправді освіта за кордоном не є такою недосяжною, як вважає більшість українців: є програми орієнтовані на різні побажання та фінансові можливості. Головне – бажання навчатися та активна життєва позиція. Якщо ж варіант залишати Батьківщину хоча б на кілька років навіть не розглядається, варто звернути увагу на спільні освітні програми, що діють в Україні.
Однією з них є "Україно-австрійська програма з експортноорієнтованого менеджменту", що діє в Університеті "КРОК" з 2008 року. Програма є результатом спільної розробки навчальних планів "КРОКу" і Університету прикладних наук ІМС, що знаходиться в австрійському місті Кремс. Студенти програми навчаються в Україні, їм надано можливість проходити стажування в австрійському університеті та слухати лекції австрійських викладачів в Україні. Більшість дисциплін викладається англійською мовою. Випускники програми, крім державних дипломів з міжнародної економіки, отримують дипломи австрійського університету з менеджменту . Навчання за програмою проходить на рівнях "бакалавр" та "магістр". Щоб стати студентом спільної україно-австрійської програми, крім результатів зовнішнього оцінювання, що обов'язкові для всіх абітурієнтів, необхідно мати результати тесту на знання англійської мови IELTS. Цей тест можна скласти або до вступу, або під час першого року навчання.


Слайд #6
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #6

Вища освіта в Польщі. Вища освіта може відбуватися в державних і приватних університетах, до яких належать: університети, політехнічні університети, вузи, академії. Як правило, державні університети отримують субсидії з державного бюджету і не стягують оплату за денне навчання. Освіта в приватному університеті платна. Студенти полських вишів по закінченню навчання отримують дипломи ВНЗ двох європейських країн. Також слід відзначити факт доступної вищої освіти в Польщі . Це Вас приємно здивує. В середньому вона становить від 750 євро до 1200 євро на рік.


Слайд #7
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #7

Можливість працевлаштування на території ЄС і не тільки. Європейські дипломи признаються без додаткового підтвердження у всіх країнах Європейського союзу, а також в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії. Випускники вузів Європи можуть сміливо брати будь-які вершини. Студенти європейських вузів в обов'язковому порядку проходять стажування під час навчання. В ході стажувань, часто оплачуваних, студенти отримують те, чого часто не вистачає багатьом молодим фахівцям - досвід. До того ж, в процесі стажування багатьом вдається зарекомендувати себе перед працедавцем і отримати робоче місце навіть раніше, ніж диплом. Погодитеся, працедавець віддасть перевагу практикові, а не теоретикові. Особливо - працедавець зарубіжний.
Переваги європейської освіти :


Слайд #8
Презентація на тему «Європейська освіта» - Слайд #8