Презентація на тему «Які блага необхідні людині»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #1

Які блага необхідні людині?
Підготувала
учениця 11-А класу
Джура Аліна


Слайд #2
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #2

Блага – все, що цінується людьми як засіб задоволення своїх потреб.


Слайд #3
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #3

Відчувши спрагу, ти п'єш чай, каву, воду. Замерзши, ти одягаєш теплий одяг. Частину необхідних для життя благ людина бере від природи. Це й повітря і сонячне проміння, джерела води та водойми, лісові ягоди і горіхи, гриби і риба, квіти і лікарські рослини. Усе це - безкоштовні блага.


Слайд #4
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #4

Проте, людині потрібно значно більше благ, ніж приносить природа. Тому люди навчилися добувати і створювати необхідні собі блага. Отже, ті блага, які людина спеціально створює, виробляє для задоволення власних потреб, називають економічними.


Слайд #5
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #5

Подивившись на речі, якими ми користуємось у житті, можна погодитись, що вони зроблені різними заводами і фабриками задля задоволення наших потреб. Це - економічні блага, необхідні нам у житті. Прикладами економічних благ можуть бути хліб, автомобіль, телевізор, лижі, авторучка, велосипед.


Слайд #6
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #6

Створення економічних благ здійснюється усвідомлено, тобто відповідно попередньому задуму чи плану. Процес створення людиною благ відрізняється від інстинктивних дій бджіл, які створюють осередки з воску, чи бобрів, дії людини спрямовані до заздалегідь поставленої мети.


Слайд #7
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #7

Нині людство виробляє мільйони економічних благ, й вони, як і безкоштовні блага, призначаються для задоволення потреб людини.


Слайд #8
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #8

Економічні блага, якими сповна користуються люди, дуже різні. Ними можна користуватися чимало років (меблі, холодильник, автомобіль). Такі економічні блага називають довготривалими, тобто речами тривалого користування.


Слайд #9
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #9

Інші економічні блага людина застосовує лише одне раз. Це нетривалі економічні блага (наприклад, хліб, цукор, шинка, морозиво). Відомий персонаж мультфільму Вінні-Пух - стверджував, що мед - це така річ, що ось він є, і відразу ж його немає.


Слайд #10
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #10

Отже, щоб жити, людина має задовольняти свої потреби різноманітними благами. Частина необхідних благ людина бере від природи,  а велику частину їх вона виробляє свідомо.


Слайд #11
Презентація на тему «Які блага необхідні людині» - Слайд #11

Кінець!