Презентація на тему «Видатні українці у світі»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #1

Видатні українці у світі.


Слайд #2
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #2

Богда́н Футе́й (*28 червня 1939, Бучач, Тернопільщина, Україна) — суддя Федерального Суду США (1987), правник, політичний і громадський діяч. Доктор права, професор (1968).


Слайд #3
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #3

1943 родина Футеїв виїхала до Німеччини (табори для біженців Ф'юсен та Міттенвальд), згодом оселилися в Арґентині, де Футей закінчив гімназію.
Від 1957 — в США.
У м. Клівленд закінчив юридичне відділення університету «Вестерн Резерв» (1962, бакалавр; 1964, Маґістр), Юридичну школу «Маршал» (здобув ступінь доктора).
1972—1974 — головний помічник прокурора поліції Клівленда, 1974-75 — помічник мера Клівленда. Організатор і партнер правничої фірми «Базарко, Футей і Оришкевич» (1975—1984). 1984—1987 Футей очолював комісію з урегулювання міжнародних позовів США.
Від 1 січня 1987 — пожиттєвий Федеральний суддя округу Колумбія, єдиний із федеральних суддів, яких призначає президент, — українець.


Слайд #4
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #4

Мі́лла Йо́вович (англ. Milla Jovovich, при народженні — Милиця Йовович, (серб. Милица Јововић/Milica Jovović); * 17 грудня1975, Київ, УРСР) — американська актриса, музикант і модель.
Мілла Йовович походить з сербсько-російської родини, проте сама вважає себе українкою.
У фотогалереї Посольства США в Україні фото Мілли Йовович поміщене у ряду відомих музикантів, науковців, художників, інженерів, дипломатів і акторів, що походять з України.


Слайд #5
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #5

Народилася 17 грудня 1975 року у Києві, в сім'ї української актриси Галини Логінової та сербського лікаря-педіатра Богдана Йововича. Перші п'ять років провела в Україні, звідки їздила до батька в Лондон, де була його приватна клініка,— а 1980 року з батьками емігрувала до міста Сакраменто, США. Вищої освіти не одержала, але кар'єру моделі почала дуже рано — в одинадцять років.


Слайд #6
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #6

З дитинства займалася вокалом і грою на фортепіано, грою на електрогітарі — з 13 років, а звукозаписом — з 15 років. Усього Мілла записала два альбоми. На першому:The Divine Comedy записано українську народну пісню «Ой у гаю, при Дунаю» у її виконанні; у 1993 саундтреку до фільму «Під кайфом у сум'ятті» — її пісню «Пісня Чужинця» (англ. The Alien Song). Розпочати музичну кар'єру їй допомагав музикант Кріс Бреннер.
Її дебют у кіно стався у тринадцять років — як молодша сестра героїні Шерілін Фенн у «Злитті двох місяців».
«Відкрив» Міллу Йовович режисер Люк Бессон, який зняв її у фантастичному блокбастері «П'ятий елемент» і став її чоловіком.
Згодом знімалася в таких кінофільмах: «Повернення до блакитної лагуни» (1991); «Каффс» (головна жіноча роль); «Чаплін» (1992)  (одна з юних дружин Чарлі Чапліна, Мілдред Герріс); «Його гра» Спайка Лі — (роль повії); та в телефільмі — «Нічний потяг до Катманду» (студія Диснея). Піками її кар'єри можна вважати роль Лілу в «П'ятому елементі» і Жанни д'Арк у фільмі «Посланниця: Історія Жанни д'Арк»; обидві стрічки знімав Люк Бессон.


Слайд #7
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #7

Харріс Самуель Д. (1903, Україна — 2002, США) — фахівець з дитячої стоматології (США).


Слайд #8
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #8

Походить з українських емігрантів (спочатку до Канади (1904), потім — США (1910).
Навчався у Вищій стоматологічній школі Мічиганського університету (1924).
Самуель Харріс все життя присвятив розвитку дитячої стоматології.
1927 — заснував Американське товариство дитячих стоматологів, був ініціатором та брав активну участь в організації 18 національних товариств стоматологів та Міжнародної асоціації дитячих стоматологів.
Самуель Харріс мав нагороди Мічиганського університету та Американського стоматологічного товариства.
Його іменем названий Національний музей стоматології у США.


Слайд #9
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #9

Казими́р Севери́нович Мале́вич— український художник-авангардист, один із засновників нових напрямків в абстрактному мистецтві —супрематизму та кубофутуризму, педагог, теоретик мистецтва.


Слайд #10
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #10

“Чорний квадрат (1915 рік)”
“Авіатор (1914 рік)”


Слайд #11
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #11

Джон Годяк (англ. John Hodiak, укр. Іван Годяк) (16 квітня 1914, Пітсбург — 19 жовтня 1955, Лос-Анджелес) — американський кіноактор українського походження. Народився в українській сім'ї в Пітсбургу. З 1942 року працював у студії Метро-Голдвін-Маєр.


Слайд #12
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #12

Любов до театру передалася від батька Іванові й він з дитячих років брав участь у театральних виставах. Почат­кову і середню освіту Іван одержав в Гемтремку, а в період між ними був також учнем української вечірньої школи. По закінченні школи в 1930 році, отримав стипендію у Вестерн Юніверсіті студіювати драму, однак через брак фондів у місті Гемтремк не зміг туди вписатися.
В 1942 році був запрошений у Голівуд для зйомок у фільмі «Незнайомець у місті» . Фільми «Рятувальний човен», «Воєнний суд над бунтівниками» і багато інших зробили його широко відомим американській публіці. Загалом же Іван Годяк за недовгий період своєї творчої діяльності — трохи більше 12 років — зіграв щонайменше у 38 фільмах.
На початку кар'єри продюсери й актори радили Івану Годяку змінити своє прізвище на звичайніше для слуху англомовної людини, однак Годяк відмовився змінити своє українське прізвище.


Слайд #13
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #13

І́гор Сіко́рський(25 травня (6 червня) 1889, Київ — 26 жовтня 1972, Істон, Коннектикут, США) —інженер (авіаконструктор) і підприємець.
1912–1914 — під його керівництвом були побудовані одні з перших у світі багатомоторні літаки «Гранд» («Руський Витязь») та «Ілля Муромець».


Слайд #14
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #14

Вітязь
Ілля Муромець


Слайд #15
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #15

14 вересня 1867 в США було піднято в повітря перший вертоліт Ігоря Сікорського - авіконструктора українського походження.


Слайд #16
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #16

14 вересня 1867 в США було піднято в повітря перший вертоліт Ігоря Сікорського - авіконструктора українського походження.


Слайд #17
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #17

Шоло́м-Але́йхем (справжнє прізвище, ім'я та по батькові — Рабинович Шолом Нохумович;  (2 березня) 1859 — 13 травня 1916) — український, єврейський письменник. Писав переважно мовою їдиш.


Слайд #18
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #18

Перша сторінка збірки Шолом-Алейхема «Забуті сторінки».
Київ, 1939.
Оповідання на їдиш, з портретом автора і підписом


Слайд #19
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #19

Степа́н Андрі́йович Банде́ра (* 1 січня 1909 — † 15 жовтня 1959, Мюнхен, ФРН) — український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття після розколу Організації українських націоналістів,голова Проводу ОУН-Б.


Слайд #20
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #20

Степа́н Андрі́йович Банде́ра (* 1 січня 1909 — † 15 жовтня 1959, Мюнхен, ФРН) — український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху ХХ століття після розколу Організації українських націоналістів,голова Проводу ОУН-Б.


Слайд #21
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #21

Корольо́в Сергі́й Па́влович (* (12 січня 1907), Житомир — † 14 січня1966) — український вчений в СРСР у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор.


Слайд #22
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #22

Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос та вихід людини в космос.


Слайд #23
Презентація на тему «Видатні українці у світі» - Слайд #23