Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #1

Військові конфлікти світу 2015


Слайд #2
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #2

Одним з найбільших конфліктів, який сколихнув увесь світ можна вважати теракт в Парижі 7 січня 2015 року, а саме: стрілянина в редакції газети «Charlie Hebdo»


Слайд #3
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #3

Стрілянина в редакції газети «Charlie Hebdo»  — напад двох, або трьох невідомих осіб на офіс редакції французького сатиричного щотижневика «Charlie Hebdo» 7 січня 2015 року в Парижі. Напад спричинив як мінімум 12 смертей (серед яких два поліцейських). Напад пов'язують з помстою радикальних ісламістів.


Слайд #4
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #4

Ввечері того ж дня поліція Франції встановила трьох підозрюваних у нападі — громадян Франції алжирського походження, уродженців Парижа братів Саїда і Шерифа Кауші .
Двома днями пізніше, вранці 9 січня, вони захопили типографію в місті Даммартен-ан-Гоель, де їх ввечері і було вбито французькою поліцією. Їх спільник, який не брав участі в атаці, а, за його власним зізнанням, «відповідав за поліцейських», француз сенегальського походження Амеді Кулібалі, 8 січня вбив жінку-поліцейського в місті Монружі, а 9 січня захопив заручників у кошерній крамниці на сході Парижа, де його також було вбито ввечері французькою поліцією.


Слайд #5
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #5

За декілька хвилин до стрілянини у Твіттері газети була опублікована карикатура із зображенням лідера Ісламської Держави Аль-Багдаді та підписом «Найкращих побажань. Від Аль-Багдаді також. І особливо здоров'я»


Слайд #6
Презентація на тему «Військові конфлікти світу у 2015 році» - Слайд #6

Ввечері 7 січня сотні людей почали стихійно збиратися у різних містах Франції для того, щоб висловити підтримку сім'ям загиблих журналістів. Через деякий час після нападу, у Твіттері з'явився хештег #jesuischarlie, що означає «Шарлі це я», на підтримку редакції. Багатотисячні мітинги у знак протесту проти нападу терористів на редакцію стратегічного журналу Charlie Hebdo пройшли в 21 місті Франції.
У французькому місті Ла-Трамблад безіменну площу назвали "Площа Шарлі Ебдо"