Презентація на тему «Великі Іспанці»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #1

ВЕЛИКІ ІСПАНЦІ:
ЕЛЬ ГРЕКО,
Д.ВЕЛАСКЕС,
Ф.ГОЙЯ,
С.ДАЛІ


Слайд #2
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #2

Сальвадор Далі
11 травня 1904 в родині дона Сальвадора Далі-і-Кусі і доньї Феліпе Доменеч народився хлопчик, якому було призначено стати в майбутньому одним з найбільших геніїв епохи сюрреалізму. Звали його Сальвадор Феліпе Хасінто Далі.


Слайд #3
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #3

Ель Греко
Справжнє ім'я Доменіко Теотокопулі (1541-1614), іспанський живописець, за походженням грек. Розквіт таланту Ель Греко наступив в Іспанії, куди він переїхав близько 1577 і де, не отримавши визнання при королівському дворі в Мадриді, поселився в Толедо.


Слайд #4
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #4

Дієго Веласкес
Життя Веласкеса, безперечного глави іспанської школи, придворного живописця Філіпа IV, є яскравим прикладом долі художника. Геніальна людина яка, завдяки своїй прямоті, витонченості і галантності, заслужила дружбу короля і повагу численних заздрісників. Він вів життя гідне й мудре, майже не обтяжене подіями, і яке не змогли похитнути, навіть, придворні інтриги.


Слайд #5
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #5

Франсиско Гойя
Іспанський живописець, гравер, художник. Ім'я Франсиско Гойї вимовляється в Іспанії з великим повагою та гордістю, бо він був, напевно, останнім зі славних художників "Севільської школи". Талант його був величезний, ексцентричний. Кисть Ф. Гойї сповнена життя енергії. Живописні ефекти його картин сильні й несподівані. У своєму мистецтві художник часом відрізнявся дивними витівками.


Слайд #6
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #6

Сальвадор Далі
“Лебеді, відображені в слонах”(1937 р.)
“Воїн” (1982 р.)


Слайд #7
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #7

Сальвадор Далі
«Обличчя Мей Уест, використане в якості сюрреалістичної кімнати» (1934-35 р.р.) - одна з «жартівливих» робіт Сальвадора Далі, які він створював час від часу.


Слайд #8
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #8

Ель Греко
Різкі ракурси і неприродньо витягнуті пропорції часом створюють ефект стрімкої зміни масштабу фігур і предметів. То зненацька виростають, то зникають в глибині картинного простору.
«Мучеництво св. Маврикія» (1580-82 р.р.)


Слайд #9
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #9

Ель Греко
«Святий Людовік, король Франції» (1592-95 р.р.)


Слайд #10
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #10

Риси ірреальності, містичного візіонерства наростають в пізніх картинах Ель Греко.
"Лаокоон"
"Зняття П'ятої печаті"


Слайд #11
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #11

Дієго Веласкес
Один з найзначніших творів європейського живопису історичного жанру, в якому з глибокою людяністю охарактери-зована кожна з ворогую-чих сторін. Передача іспанцям ключів від нідерландської фортеці Бреда - смисловий вузол композиції, яка стверджує за переможеним право на пошану, а за переможцем - на великодушність.


Слайд #12
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #12

Дієго Веласкес
“Селянський сніданок” (1618-19 р.р.)
«Портрет Інфанти Маргарити» (1659 р.)


Слайд #13
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #13

Франсиско ГойяПортрети 1790-х - початку 1800-х років. «Капрічос». У формах гротеску він виступає проти світу зла мракобісся, фанатизму, невігластва мас, моральних вад суспільства. У багатошарову струну «Капрічос» вплетені відзвуки політичної карикатури Французької революції.


Слайд #14
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #14

Франсиско Гойя
На своїй картині Франсіско Гойя зобразив двох чарівних молодих жінок, які з балкона спостерігають за життям вулиці. В глибині, на темному тлі, неясним силуетом вимальо-вуються фігури їхніх кавалерів. Щось подібне ще й сьогодні можна побачити на вулицях деяких іспанських міст.
«Махі на балконі»


Слайд #15
Презентація на тему «Великі Іспанці» - Слайд #15

Дякую за увагу!!!