Презентація на тему «Улан-Батор»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #1

Презентація на тему:
Улан-Батор


Слайд #2
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #2

Улан-Батор (монг. Улаанбаатар - «червоний богатир») - столиця Монголії. Розташований в долині річки Туулі, на висоті 1300-1350 м. Виділено в самостійну адміністративну одиницю. Площа - 4704,4 км ², населення - 1240037 чол. (2010)


Слайд #3
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #3

Історія
Місто було засноване в 1639 році як буддистський монастир і називався Өргөө (монг. «Палац», «Ставка», звідси пішла назва «Урга», що застосовувалося в російській і європейській літературі до 1924 року).


Слайд #4
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #4

Адміністративний поділ
Місто Улан-Батор з околицями утворює самостійну адміністративну одиницю (офіційна назва «Улсин нійслел» - «Столиця держави»), розділену на 9 районів (монг. дүүрег); райони розділені на квартали-мікрорайони (монг. хоро). Територія, що знаходяться під адміністративним управлінням мерії Улан-Батора включає в себе крім міста із забудовою міського типу (5-поверхові і 9-поверхові типові житлові будинки, будівлі різних установ та організацій, промислових, транспортних підприємств і т. д.) також виникли після 1990 року нові квартали забудови, що складаються з переважно одноповерхових житлових і господарських будівель, а також великої кількості юрт. Нові квартали такої змішаної забудови утворюють «протуберанці» уздовж долин приток річки Тола, ближче до центру міста піднімаються на схили пагорбів.. В останні роки розвивається будівництво сучасних житлових і офісних будівель і комплексів, з'являються сучасні індивідуальні котеджі.


Слайд #5
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #5

Транспорт
Улан-Батор - великий фінансовий і економічний центр Монголії
Місто є транспортним вузлом.. Є міжнародний аеропорт імені Чінгісханa в селищі Буянт-Юшка.
У місті є розвинена мережа громадського транспорту, в тому числі тролейбус (з 1987 року, 4 діючих маршруту, 4 закритих).
У 2011 році в Улан-Баторі відкрився постійний маршрут дуобуса - гібрида автобуса і тролейбуса, розробленого монгольськими інженерами.
У місті поки немає метро. Однак наприкінці 2011 року було прийнято рішення про будівництво метрополітену. Відкриття першої ділянки призначено на 2020 рік.


Слайд #6
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #6

Економіка
Улан-Батор виробляє близько половини валової промислової продукції країни. Промисловість: завод автопричепів, промкомбінат по переробці тваринної сировини, м'ясокомбінат, металообробна, деревообробна, будівнича, харчова та ін. У місті розташовані Улан-Баторська ТЕЦ-1, Улан-Баторська ТЕЦ-2, Улан-Баторська ТЕЦ-3, Улан-Баторська ТЕЦ-4, які виробляють понад 85% електроенергії країни.


Слайд #7
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #7

Наука і культура
Наукові і культурні установи: Академія Наук Монголії, університети, в тому числі Буддійський університет ім. Дзанабадзара, Монгольський міжнародний університет та інші.
У місті є 4 театри, а також численні музеї, серед них, напр., Храм-музей Чойджін-лами, Зимовий палац Богдо-гегена, Музей образотворчих мистецтв ім. Дзанабадзара, Монгольський національний історичний музей та ін. Одним з найбільш примітних музеїв є Державний центральний музей Монголії (Музей природної історії, Музей історії природи), де зібрана велика колекція експонатів, у тому числі скелети динозаврів, знайдені в пустелі Гобі.


Слайд #8
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #8

Житловий фонд
Майже половина населення міста живе в юртах. У 2008 році уряд затвердив програму по перетворенню юрточних районів в квартали житлових будинків. Програма торкнеться двадцяти двох юрточних кварталів в шести дистриктах столиці і до 2020 року повинна бути закінчена забудовою колишніх юрточних районів одноповерховими й двоповерховими житловими будинками.


Слайд #9
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #9

Клімат
Улан-Батор имеет горный климат с чертами резко-континентального. Зима долгая и суровая, лето прохладное. Осадков выпадает мало, все — в летний период, зимой осадков практически не бывает. Большая высота над уровнем моря также сильно снижает температуру в городе, среднегодовая температура составляет −0.4 °C


Слайд #10
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #10

Цікаві факти:
Улан-Батор є самою холодною столицею світу, середньорічна температура в місті негативна (-0,4 С).
В Улан-Баторі проживає близько 40% всього населення Монголії.
У Франції є пост-рок група «Улан-Батор» (Ulan Bator), яка в 1995 році записала свій перший диск Ulan Bator, а в 2007 році - восьмий диск Ulaanbaatar.
На більш ніж мільйонне населення міста припадає всього лише три кінотеатри. Для порівняння: на чотириста тисяч жителів міста Улан-Уде припадає десять кінотеатрів. В даний час розпочато будівництво четвертого кінотеатру на першому поверсі найвищої у світі статуї Чингісхану недалеко від Улан-Батора.


Слайд #11
Презентація на тему «Улан-Батор» - Слайд #11

Виконав:Учень 10Б класуШколи №75Колодій Максим