Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #1

Творчість Антоніо Гауді
Підготувала: учениця 9 класу
Павленко Марина


Слайд #2
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #2

Народився Гауді в 1852 році, в 70-х роках переїхав в Барселону і вступив на підготовчі курси Провінціальної школи архітектури, яку закінчив в 1878р. Треба сказати, що признання та успіх прийшли до Антоніо Гауді не одразу. Він довго працював підмайстром, займався виконанням незначної роботи (ліхтарями, огорожами), безуспішно брав участь у конкурсах.Одним із витворів ранньої творчості є Будинок Вінсес, Ель Капріччо, Будинок Кальвет.
Ель Капріччо


Слайд #3
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #3

Ще один його витвір це Будинок Кальвет


Слайд #4
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #4

А. Гауді – король заліза
Чому його називають королем заліза? Антоніо Гауді народився в сім'ї майстрів. Його батько та дідусь були котельщиками і робили котли будь-якої важкості без креслень.Тому прагнення щось викувати у Гауді – спадкове. Він все життя будував без креслень, і тому нікому не вдавалось добудовувати його проекти. Антоніо багато молився і зовсім не слідкував за своїм зовнішнім виглядом і увесь час хотів будувати церкви.


Слайд #5
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #5

Будинок Вісенс
Парк Гуеля


Слайд #6
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #6

А. Гауді - король модерну.
А чому його назвала королем модерну? Антоніо сильно пощастило. Він з'явився в Барселоні в той час, коли Каталонія здобула незалежнісь і місто швидко змінювало зовнішній вигляд.В 1860 році барселонці розрушили міську стіну, потім зруйнували похмуру фортецю Сьютаделью, а на її місці побудували гарний парк з фонтанами і музеями. Гауді також не залишився осторонь і ще будучи студентом, він разом зі своїм учитилем побудував у паркові грандіозну споруду під назвою «Каскад» – щось середнє між тріумфіальною аркою і водоспадом. Перший вклад Гауді в стиль нового квартала – Каса Кальвет (Будинок Кальвет).


Слайд #7
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #7

Роботи Антоніо Гауді


Слайд #8
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #8

Храм Святого Сімейства Гауді почав будувати в 1884 році. Фантастична споруда піднімається на Барселоною на 140м. Антоніо Гауді будував споруду майже 35 років, але за життя творцю не вдалось її завершити. Антоніо Гауді помер в 1926 році, проте будівництво Храму йде і досі – його планують закінчити до 2025 року.
Храм Святого Сімейства


Слайд #9
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #9

Ла Педрера – цю споруду Гауді будував з 1906 по 1910 рік. В перекладі на українську, назва будику переводиться як «каменярня». Вона являє собою споруду з вирізаним в ній пещерним містом.
Ле Педрера


Слайд #10
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #10

«Вежа Бельесгуард». Нагадує за свої стилем середноьовіковий замок. Цей будинок є знаком поваги каталонській готиці. Гауді використовував в будівництві фрагменти, які збереглись від королівського замку.
Вежа Бельесгуард


Слайд #11
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #11

"Павільйони Гуель"
"Павільйони Гуель" - "Фінка Гуель".
Це залишки колишнього помістя графа Гуеля, які включають досить замислену, цегляно-чешуйчуту конюшню і ковані ворота з екстравагантними драконами.


Слайд #12
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #12

«Будинок кісток» –
будинок Батльо для текстильного короля Жозе Батльо-і-Касановаса був побудований на вулиці Пассейж де Грасіа в знаменитому «кварталі сварок» між 1904 і 1906 роками.
Будинок кісток


Слайд #13
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #13

ПалацГуэль – перша велика архітектурна споруда Гауді. Гауді побудував цей палац на початку свого професіального життя в 1886-1889р. Для свого покровителя текстильного Эусебі о де Гуэль Бачігалупі.
Палац Гуель


Слайд #14
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #14

Всі постройки виглядають так, наче за одну ніч виросли до того ж всі вони не дивлячись на різноманітність форм, створюють єдиний ансамбль.
Парк Гуэль Гауді створював в період між 1900-1914 В спорудах цього парка Гауді намагався відтворити в камінні те прекрасне, що він бачив в природі.


Слайд #15
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #15

Храм Святого Семейства


Слайд #16
Презентація на тему «Творчість Антоніо Гауді» - Слайд #16

Дракон із мозаїки