Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор»


Рейтинг презентації 3.43 на основі 7 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #1

Талісмани олімпійських ігор
Підготував Розмаїтий Дмитро 7-Б клас


Слайд #2
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #2

Цікаво, що спочатку символами Олімпійських ігор були тільки емблема (п'ять переплетених кілець) та олімпійський вогонь. Поняття «олімпійський талісман» офіційно було затверджено на 73-ій сесії Міжнародного олімпійського комітету влітку 1972 року, що проходила в Мюнхені (Німеччина). Згідно з прийнятими правкам, талісман Ігор покликаний просувати принципи олімпізму та сприяти популяризації конкретних Ігор. Талісманом може стати людина, тварина або казкова істота, яка відображає особливості культури приймаючої країни і символізує цінності сучасного Олімпійського руху.
МОК (Міжнародний Олімпійський Комітет) не регламентує процедуру вибору талісманів, залишаючи рішення за організаторами Ігор. Тому процес створення та вибору талісмана визначається кожного разу індивідуально. Найчастіше талісман розробляється професійними дизайнерами на основі опитувань громадської думки і маркетингових досліджень. При цьому обраний талісман проходить фінальне затвердження Виконкомом МОК, оскільки входить в ряд олімпійської символіки і підлягає відповідній юридичному захисті.
 
За традицією офіційне представлення талісмана (або талісманів) Ігор в Сочі відбудеться за три роки до їх відкриття, тобто в 2011 році. Оргкомітет «Сочі 2014» прийняв рішення, що процес вибору талісмана повинен стати максимально відкритим, з урахуванням думок профільних фахівців, професійних дизайнерів, любителів спорту та громадськості.
 
Існує кілька версій того, хто ж став першим талісманом Олімпійських ігор, але більшість сходиться на думці, що історія милих символів окремо взятих Ігор починається в 1968 році.
Історія талісманів


Слайд #3
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #3

Олімпійські
талісмани


Слайд #4
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #4

Стилізований лижник Шюсс - іграшка, створена для зимових Олімпійських ігор 1968 в Греноблі (Франція). Значки і фігурки з його зображенням користувалися такою популярністю, що Шюсс став неофіційним талісманом Ігор.
Шюсс


Слайд #5
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #5

Зимові Олімпійські ігри 1972 в Саппоро (Японія) не мали свого талісмана. На відміну від літніх Ігор того ж року в Мюнхені (Німеччина), де талісманом стала такса Вальді. Саме з неї починається традиція офіційних талісманів Олімпійських ігор.
Вальді


Слайд #6
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #6

Зимові Олімпійські ігри 1976 в Інсбруку (Австрія)
Спочатку XII зимові Олімпійські ігри повинні були проходити в Денвері (США). Проте жителі міста на референдумі прийняли рішення не проводити Ігри через екологічної загрози. В результаті змагання перенесли в Інсбрук, для якого це були вже другі Олімпійські ігри. Організатори проголосили ці змагання «Іграми простоти« Обраний талісман - Сніговик Олімпіямандл повинен був відображати саме цю якість.
Олімпіямандл


Слайд #7
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #7

Зимові Олімпійські ігри 1980 в Лейк-Плесіді (США):
Єнот Роні був обраний талісманом, оскільки розфарбування мордочки цього традиційного для Америки тваринного нагадує захисні окуляри і зимову шапку олімпійців. Вперше талісман був зображений спортсменом одного із зимового видів спорту.
Роні


Слайд #8
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #8

Зимові Олімпійські ігри 1984 в Сараєво (Югославія):
Талісман вовченя ВУЧК був вибраний з шести кандидатів в результаті голосування читачів трьох популярних югославських газет. Цей символ був сприйнятий неоднозначно, оскільки вовк традиційно має страхітливий образ. За задумом творців, ВУЧК символізував бажання людини «подружитися з тваринами і стати ближче до природи».
ВУЧК


Слайд #9
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #9

Зимові Олімпійські ігри 1988 в Калгарі (Канада):
Полярні ведмеді Хайді і Хоуді - перший парний талісман (по легенді - це брат із сестрою, а їх імена утворені від слова hi (привіт))
Хайді і Хоуді


Слайд #10
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #10

Зимові Олімпійські ігри 1992 в Альбервіллі (Франція): Зимові Ігри 1992 у Франції стали останніми, що проходили в один рік з літніми. Тепер різниця між спортивними змаганнями склала два роки, також вперше були проведені і Паралімпійські ігри.
Талісманом Ігор став гірський ельф Мажік, що постав в образі зірки, розфарбованої в національні кольори Франції. Це був перший випадок заміни талісмана. За два роки до Ігор на його роль була затверджена гірська сарна, однак вона не користувалася великою популярністю і була замінена.
Мажік


Слайд #11
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #11

Зимові Олімпійські ігри 1994, Ліллехаммер (Норвегія):
На Іграх у Ліллехаммері вперше талісманами стали люди: хлопчик і дівчинка Хокон і Крістін - брат і сестра з норвезького фольклору. Образи героїв активно використовувалися в рекламі Ігор, що зробило їх дуже популярними серед спортсменів та вболівальників.
Хокон і Крістін


Слайд #12
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #12

Зимові Олімпійські ігри 1998 в Нагано (Японія):
Сноулетс - совенята Сукко, НОКК, Леккі, Цуккі, які символізують «мудрість» і чотири пори року. Їх імена були обрані з 47 484 пропозицій, надісланих до Оргкомітету жителями Японії. Починаючи з чотирьох совенят Ігор в Нагано і по сьогоднішній день на літніх і зимових Іграх (не рахуючи Паралімпійських ігор) не було «одинарних» талісманів.
Сукко, НОКК, Леккі, Цуккі


Слайд #13
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #13

Зимові Олімпійські ігри 2002 в Солт-Лейк-Сіті (США): Талісмани заєць, койот і ведмідь мали дуже чіткі національні риси. Їхні образи повинні були нагадувати про колись основних статтях доходу міста: порох, мідь і вугілля. Крім того ці персонажі символізували Олімпійський девіз «Citius, Altius, Fortius» («Швидше, вище, сильніше»).
Powder, Copper and Coal


Слайд #14
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #14

Зимові Олімпійські ігри 2006 в Турині (Італія):
Сніжок Нив і кубик льоду Глізе, талісмани Ігор у Турині, були спрямовані на молоду аудиторію. Серед їх основних якостей виділялися ентузіазм, пристрасть до спорту і дбайливе ставлення до навколишнього середовища. Створював образи дизайнер Педро Альбукерке, який виграв міжнародний конкурс дизайнерів, організований Оргкомітетом «Турин 2006».
Нив і Глізе


Слайд #15
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #15

Зимові Олімпійські ігри 2010 в Ванкувері (Канада):
У зимових Ігор 2010 року була група талісманів: Куачі і Міга - для Олімпійських ігор, Суми - для Паралімпійських ігор. Також був створений «неофіційний» талісман, так званий «друг» - Мукмук. Талісмани, будучи втіленням міфологічних сказань, виконували за задумом організаторів важливе завдання - розповісти світові про Канаді - країні, яку населяють різні самобутні етнічні групи.
Куачі, Міга і Мукмук


Слайд #16
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #16

Паралімпійські талісмани
У Паралімпійських ігор теж існують свої талісмани. З'явилися вони набагато пізніше олімпійських і покликані підкреслити особливості паралімпійського спорту. Основні якості, властиві талісманам, співзвучні принципам паралімпійзма - сила духу і воля до перемоги.


Слайд #17
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #17

Зимові Паралімпійські ігри 2002 в Солт-Лейк-Сіті (США):
Талісманом стала видра Отто. Тварина часто зустрічається в міфології стародавніх індійців. Подібний вибір мав ще й деякий «екологічний» аспект: видри в цьому регіоні були практично винищені через забруднення води і браконьєрства. Не в останню чергу через популярність талісмана в наступні роки ситуацію вдалося виправити.
Отто


Слайд #18
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #18

Зимові Паралімпійські ігри 2006 в Турині (Італія)
Паралімпійським талісманом Ігор 2006 стала сніжинка Астер. Вона символізує дух Паралімпійських ігор, більше звертаючи увагу на спортивні результати учасників змагань, ніж на ті перешкоди, які їм доводиться долати.
Астер


Слайд #19
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #19

Зимові Олімпійські ігри 2010 у Ванкувері (Канада): Суми - паралімпійський талісман, що входить в загальну групу талісманів Ігор 2010 року. Вперше олімпійські та паралімпійські талісмани були представлені одночасно.
Суми


Слайд #20
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #20

Гірський рятувальник-альпініст Леопард живе в кроні величезного дерева, яке росте на найвищій скелі в засніжених горах Кавказу. Він завжди готовий прийти на допомогу і не раз рятував розташовану неподалік село від лавин.
Леопард - прекрасний сноубордист, він навчив цього виду спорту всіх своїх друзів і сусідів. У Леопарда весела вдача, він не
може жити на самоті і дуже
любить танцювати.
Леопард


Слайд #21
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #21

Зайка - найактивніша мешканка зимового лісу. Її друзі завжди дивуються - і як вона все встигає?! Адже Зайка не тільки встигає вчитися до Лісового Академії на «відмінно», допомагати мамі в сімейному ресторанчику «Лісова загата», а й брати участь у різних спортивних
змаганнях. Зайка запевняє своїх
друзів, що у неї немає ніякого
секрету: просто вона дуже любить
спорт. А ще вона любить співати і
танцювати.
Зайка


Слайд #22
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #22

За полярним колом в крижаному голку живе білий ведмедик. У його будинку все зроблено з льоду і снігу: сніговий душ, ліжко, комп'ютер і навіть спортивні тренажери.
Білий ведмедик з раннього дитинства виховувався полярниками. Саме вони навчили його кататися на лижах, бігати на ковзанах і грати в керлінг. Але найбільше білому ведмедику сподобалося кататися на спортивних санках. Він став справжнім
саночником і бобслеїстом а його друзі –
тюлені і морські котики - із задоволенням спостерігають за його перемогами.
Тепер вони разом влаштовують змагання
з цих видів спорту, і довгої полярної ночі
їм ніколи нудьгувати!
Білий ведмедик


Слайд #23
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #23

Промінчик прилетів на Землю з планети, де завжди жарко. Його подорож була повна пригод. Коли він приземлився, то побачив, що на Землі все по-іншому, не так, як на його рідній планеті. Все було для нього новим: холодні зими, сніг, вітер, і, звичайно ж, незнайомі люди навколо нього. Своєю бурштинової шкірою, іскорками в величезних очах і волоссям як язики полум'я Промінчик дуже сильно відрізнявся від землян.
Але ці відмінності були лише зовнішніми. Чим більше жителі Землі і Промінчик пізнавали один одного, тим більше розуміли - вони однакові. Промінчик завжди був з усіма милий і привітний, завжди був готовий допомогти і підтримати оточуючих. У свою чергу, люди навчили Промінчика кататися з гір на лижах,
лижних гонок та біатлону. Ось тоді-то все і зрозуміли,
що у Промінчика - просто неймовірні можливості.
Так що зовсім скоро Промінчик став справжнім
улюбленцем всіх навколо. Але, незважаючи на те,
що навколо нього було багато друзів, Промінчик і
раніше відчував себе самотнім. Адже серед людей
не було більше нікого, хто прилетів би з далеких
зірок! Тому він часто дивився на небо і зітхав ...
Промінчик


Слайд #24
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #24

Одного разу він побачив падаючу зірку, яка прокреслила світиться лінію на нічному небокраї. Це була ще одна космічна мандрівниця - Сніжинка. Вона прилетіла на Землю з крижаної планети. Її шкіра була білою і прозорою, як перший сніг, а сама вона виглядала як сніжний кристалик. І, не дивлячись на те, що Промінчик і Сніжинка були абсолютно різними, у них було багато спільного.
Промінчик познайомив Сніжинку зі своїми друзями на Землі і розповів про спорт. Сніжинка теж стала з задоволенням кататися з гір на лижах, а разом з промінцем вони придумали абсолютно нові для землян види спорту - керлінг на візках і следж-хокей на льоду. Люди із захопленням спостерігали за їх неймовірними спортивними досягненнями.
Більше того, вони самі полюбили ці види
спорту! Вони з задоволенням копіювали
техніку Промінчика і Сніжинки, і кожен хотів
бути таким же, як зоряна спортивна пара.
Сніжинка


Слайд #25
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #25

Промінчик і Сніжинка вирішили залишитися на Землі і не просто використовувати свої неймовірні можливості у спорті, але й допомагати своїм друзям та іншим землянам відкривати фантастичні можливості в самих себе!
Вони пережили багато труднощів на шляху через космічний простір, їм було зовсім непросто звикнути до незнайомої планеті, де все навколо відрізнялися від них. Але завдяки спорту вони зрозуміли - вони не інші, вони - спортсмени з неймовірними можливостями, добрі й віддані друзі.
Промінчик і Сніжинка стали справжнім уособленням контрасту і гармонії. Разом вони володіють тією
силою, яка робить все можливе, і ще
раз підтверджує всім людям на Землі,
що неможливого не існує!
Промінчик і Сніжинка


Слайд #26
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #26

Олімпійські талісмани
••••••••••••••••••••••••••••••••••


Слайд #27
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #27

Паралімпійські талісмани


Слайд #28
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #28

паралімпійські
ТАЛІСМАНИ


Слайд #29
Презентація на тему «Талісмани олімпійських ігор» - Слайд #29

Кінець