Презентація на тему «Стилі сучасної музики»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #1

Стилі сучасної музики
Підготувала учениця ІІ курсу історико-правознавчого класу
Ковтун Дар'я


Слайд #2
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #2

Сучасне музичне мистецтво має різні форми прояву. Найсучаснішими з них є такі:
Хаус (House)У середині 80-х у Чикаго виник новий вид танцювальної музики - хаус. Назва походить від клуба Warehouse (склад). Саме там чикагські ді-джеї вперше спробували змішувати сингли групи Kraftwerk зі звуком кардинально нового для того часу пристрою за назвою драма-машина.


Слайд #3
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #3

Вони зверталися до традицій андеграунда і кращі сучасні треки все ще звучать трохи "андеграундно", можливо також через якість запису. Корені цієї музики - диско. Характерним є ритм дискотеки, свингове звучання, заводні мелодії і загальний настрій радості і веселощів. Одним словом - музика для щасливих.
Jesse Saunders - ( это самый первый хаус трэк )


Слайд #4
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #4

Гараж (Garage)У той час як чикагські ді-джеї експериментували з драмою-машиною нью-йоркські ді-джеї в стінах клуба Paradise Garage під керівництвом Larry Levan родили інше, що не уступає в популярності на танцполе хаусу напрямок - гараж /Garage/ (за назвою клуба). Великий внесок у справу будівництва гаража внесли також музиканти з Нью-Джерсі. Надворі стояла середина вісімдесятих.


Слайд #5
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #5

Що таке гараж - це насамперед вокал у дусі соул, а потім біт. Гараж - це глибока клубна музика з коренями в ритм-н-блюзі. Послухайте примадонну британського відділення гаража - Ultra Nate і ви відчуєте що таке гараж.


Слайд #6
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #6

Представник Дэвид Моралес
Дип Хаус (Deep House)"Глибокий хаус" - стиль, що з'явився на стику "старого" чикагського хауса і госпела. Переповнений мелодіями, побудованими на старих (і всіма улюблених) акордних прогресіях, зіграних примарним звуком електрооргана. Дип Хаус - це насамперед хаус, а вуж потім - глибоке звучання інструментів.


Слайд #7
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #7

Ейсід Хаус (Acid House)Друге чикагське покоління експериментувало з більш психоделічним звуком. Ейсід-хаус - це поп-музика майбутнього, швидка, по-справжньому різка і радісна.


Слайд #8
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #8

Транс (Trance)Це щось середнє між амбієнтом і ейсід-хаусом. Транс значно безпечніше для барабанних перетинок, чим будь-яке техно, але під нього можна відмінно танцювати. Ціль цієї музики - перенести тебе в інший світи за допомогою руху. Пластичний і чіткий, дуже "космічний"


Слайд #9
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #9

Хардкор (Hardcore)Це страшної швидкості музика.Хардкор - це просте прискорення техно плюс фрагменти відомих пісень, що у результаті звучать так, начебто хтось переключив швидкість програвача з 33-х на 45 оборотів у хвилину.


Слайд #10
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #10

Бріт-поп - жанр альтернативного року, найпотужніший ретро-стиль, відродження домінуючої гітарної поп-музики 60-х років на музичній сцені Великобританії. Як самостійне явище з'явився на початку 90-х і став розповсюджуватися з величезною швидкістю. Причому деякі з гуртів, які дали йому народження, існували вже давно, а деякі з'явилися разом з цим напрямком. Прийнято вважати, що термін "бріт-поп" вперше вжив діджей однієї з британських радіостанцій в 1987 році. Так він охарактеризував музику групи The Stone Roses.. Бріт-поп протиставив підкреслено ретроградське, «живе», романтичне світовідчуття, музику в дусі хіповий 60-х.


Слайд #11
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #11

Рок-н-рол, головна світова музика 50-х років, з'явившись на танцполах і в радіоефірах, моментально підірвала відносно спокійне болітце панували тоді ритм-н-блюзу, кантрі та інших. На концертах публіка нарешті почала вставати зі стільців і влаштовувати шалені танці, дівчатка вперше почали верещати і визнаватися кумирам в любові, а самі музиканти рухатися на сцені. І не так, нібито у них все тіло в гіпсі, а відкрито, вільно і, на думку ханжів, взагалі навіть непристойно.


Слайд #12
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #12

Реп як жанр відбувся від танцювальної музики. Характерні риси: нерівний ритм, складні експерименти з ударниками, наявність зациклених музичних фрагментів. Однієї з головних особливостей репа є відсутність вокалу, який заміняється речитативом. Реп читають, як вірші, а не співають. Основними інструментами є ударні й складний бас, який часто солірує. Часто реп-музиканти використовують ефект scratch - скрип вінілових пластинок
Найімовірніше реп відбувся з реггєй – танцювального стилю, що виник на Ямайці. Ці два стилі мають багато загального: такий же нерівний, рваний ритм, наявність закільцьованих музичних фрагментів, складний ударник.


Слайд #13
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #13

 Фанк. Один з танцювальних жанрів, якому властиві чітко виділені домінуючі над усіма іншими інструментами ударники, низька мелодійність, «неохайний» ритм.


Слайд #14
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #14

ПОП МУЗИКА
Для сучасної поп-музики велике значення відіграє електронна апаратура. Мелодії, як правило, нескладні, ритмічні, легко запам'ятовуються.Вокальний стиль поп-музики характеризується мелодійною та емоційною манерою виконання, застосуванням «відкритого» звука, наближенням до мовлення співом, демонстративно «непоставленими» голосами, неприродною теситурою, з широким використанням екстатичних вигуків, стогонів, завивань та інших ефектів.


Слайд #15
Презентація на тему «Стилі сучасної музики» - Слайд #15

Дякую за увагу