Презентація на тему «Спорт» (варіант 2)


Рейтинг презентації 3.68 на основі 63 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #1

Презентація
Спорт


Слайд #2
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #2

Спорт — організована за певними правилами діяльність людей, що полягає в зіставленні їх фізичних та інтелектуальних здібностей, а також підготовка до цієї діяльності та міжособові стосунки, що виникають в процесі гри.
Зазвичай спортом є специфічний вид фізичної або інтелектуальної активності, яку здійснюють з метою змагання, а також поліпшення здоров'я, отримання морального і матеріального задоволення, прагнення до удосконалення і слави, покращення навичок.


Слайд #3
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #3

Види спорту
Види спорту поділяються на індивідуальні й командні. Окремо виділяють розумові види спорту й технічні види спорту. До розумових видів спорту належать різного роду настільні ігри. В технічних видах спорту використовуються різноманітні механізми й машини: мотоцикли, автомобілі, літаки, моторні човни тощо.


Слайд #4
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #4

Олімпійські види спорту
До олімпійських видів спорту належать легка та важка атлетики, плавання та інші водні види спорту, такі як стрибки у воду, гімнастика, різні види єдиноборств: бокс, боротьба, дзюдо, таеквондо тощо, фехтування, кінний спорт, стрілецький спорт та стрільба з лука, велоспорт, веслування, вітрильний спорт та деякі види популярних ігрових видів спорту, а також сучасне п'ятиборство — вид спорту, вигаданий засновником олімпійського руху П'єром де Кубертеном.
До програми зимових олімпіад входять різні види лижного, ковзанярського, санного спорту, біатлон, а також деякі види ігрових зимових видів спорту.


Слайд #5
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #5

Студентський спорт
Спортсмени здебільшого молоді люди, часто студенти, і спорт має велике значення в їхньому житті. Університети багатьох країн встановлюють спеціальні стипендії для студентів-спортсменів, які беруть участь в університетських змаганнях, відстоюючи честь свого закладу. У країнах Британської Співдружності та у США змагання між університетами з регбі, веслування, баскетболу, бейсболу, американського футболу чи хокею майже не поступаються популярністю іграм професійних команд. Традиційні змагання між унівеститетами звуться варсіті.
На міжнародному рівні проводяться Універсіади — змагання для студентів, аналогічні Олімпійським іграм.


Слайд #6
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #6

Проблеми сучасного спорту
Розвиток професійного та напівпрофесійного спорту, його популярність у глядачів, високі гонорари, призвели до бажання серед атлетів і тренерів добитися успіху будь-якою ціною. В кінці XX-го століття виникли проблеми з масовим вживанням спортсменами допінгу — медичних препаратів, які сприяють покращенню спортивних результатів, хоча можуть мати негативні наслідки в майбутньому й пошкодити здоров'ю. Для боротьби з допінгом в олімпійських видах спорту створена Всесвітня антидопінгова асоціація. Сучасний спорт високих досягнень неможливий без фармакологічної підтримки, медикаментів, які дозволяють спортсменам зняти напруження з організму після виснажливих тренувань. Границя між дозволеними та забороненими хімічними речовинами часто дуже невизначена, що призводить до регулярних допінгових скандалів, особливо у видах спорту, які вимагають витривалості, наприклад, велоспорту й плавання, або великої сили м'язів.


Слайд #7
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #7

Відсотки


Слайд #8
Презентація на тему «Спорт» (варіант 2) - Слайд #8

Кінець
Виконала учениця 8-б класу
Тихонова Ольга