Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #1

Земля - наш спільний дім
Чотири великі проблеми –
чотири вершники Апокаліпсиса


Слайд #2
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #2

Піраміда з чотирьох проблем


Слайд #3
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #3

Піраміда з чотирьох проблем


Слайд #4
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #4

Кожен з нас щодня зустрічається з мільйонами живих істот. Звичайно, ніхто з нас не знає й сотої частини з них. Дехто їх навіть живими не вважає, тоді як вони відрізняються від нас лише зовнішнім виглядом. Цими істотами є рослини, тварини та бактерії. Адже вони всі живі. Вони дихають, їдять, розмно – жуються. Але ми, люди, чомусь вирішили, що ми вищі за них. Але чим? Адже ми теж тварини! Тим, що маємо мову? А хто сказав, що їхня мова, це не шелест вітру у гіллі дерев? Чи звичайний гавкіт або щебетання до яких ми звикли? Хіба ми вищі тим, що нас є міста? А хіба їхні міста - це не сама природа?


Слайд #5
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #5

Зовні ми різні, ми однакові за ідеєю Творця, ким б він не був, Богом чи ще кимсь. Ми всі живі і всі маємо права. Але ми, люди використовуємо забагато з цих прав, відбираючи їх в інших.


Слайд #6
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #6

Наш егоїзм і прагнення керувати спричиняє до багатьох проблем, які можна об`єднати в чотири групи: моральну, яку ми вже обговорили, біологічну, фізичну, та хімічну. І якщо ми не припинемо знищувати наш спільний дім, то врешті – решт, він повстане і знищить нас самих, а потім зітре результати нашого існування, немов нас і не було, всього за кілька сторіч. Я вважаю, що краще жити без комфорту , зберігши ліси, гідро –, біо - та атмосфери, ніж жити останні миті, зате з комфортом.


Слайд #7
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #7

Біологічна проблема полягає у зникненні, а точніше кажучи знищенні багатьох видів рослин і тварин. Також є загроза зникненню ще інших видів рослин і тварин, для запобігання якого створена Червона Книга. Хімічна проблема, як подекуди і фізична, полягає у тому, що з розвитком науки ми створюємо все більше нових, корисних нам предметів. Але на відміну, від створених нею дерева чи рослини, природа не може швидко “переварити” поліетилен чи гуму. Таким чином ми забруднюємо Землю швидше, ніж вона оновлюється і навіть не допомагаємо їй в оновленні.


Слайд #8
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #8

Одного дня ми настільки забруднимо Землю, що на ній не лишиться жодного чистого клаптика, жодної краплинки води, яку можна випити не боячись. А потім почнуться катаклізми. Є різні версії – почнуть танути льодовики; почнеться льодовиковий період; пустелі вкриють більшу частину земної поверхні... Версій багато, але кінець у всіх один – не мине і тисячі років, як Земля позбудеться всього, що нагадує про нас. Пройде навіть менше ста років і почнуть падати будинки, потім ліси завоюють міста. Лондон і Париж стануть болотами, а статуя Свободи і Ейфелева вежа впадуть.


Слайд #9
Презентація на тему «Піраміда з чотирьох проблем» - Слайд #9

А потім можливо з`явиться нова цивілізація, яка не здогадуватиметься про наше існування, потім сама зневажатиме Землю і зникне. А потім ще і ще. Чому б нам, якщо ми все одно зникнемо не пожити довше? Чому б не вирубувати стільки лісів і почати насаджувати нові? Робити менше пластмаси і не знищувати рідкісні види рослин і тварин? Можливо, якщо ми спробуємо прожити хоча б сто років у симбіозі з іншими істотами, а не з позиції “Все – нам, а нічого – вам”, ми проживемо довше?
Я певна – нам варто
спробувати!!!!!!!