Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2)


Рейтинг презентації 3.72 на основі 18 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #1

Національні природні парки України
Виконала
Учениця 11-А класу
Бондар Альона


Слайд #2
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #2

Національні природні парки України — заповідні території, що є частиною природно-заповідного фонду України. В них дозволено вільний доступ туристів. В Україні станом на 2011 рік налічується 40 національних природних парків загальною площею більше 10000 км² (1,8 % території), які розташовані у 12 з 24 областей і Автономній Республіці Крим. Національні природні парки в основному доповнюють характеристику унікальної української природи і значною мірою призначені для рекреації і знайомства жителів країни з її видатним природною спадщиною.


Слайд #3
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #3

Азово-Сиваський національний природний парк — національний парк, розташований на косі Бирючий острів, в західній частині Азовського моря, на території півдня Херсонської області та півночі АРК (Україна). Створений 25 лютого 1993 року. Загальна площа парку — 57,4 тис. га.


Слайд #4
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #4

Карпатський національний природний парк — національний парк, розташований в Україні на території Івано-Франківській області, створений для збереження унікальних лісових екосистем Центральної Європи. Він був створений 3 червня 1980 р. Сьогодні площа парку становить 50495,0 га. Особливий дар природи національного природного парку — це джерела з мінеральною водою


Слайд #5
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #5

Шацький національний природний парк — національний парк в Україні, розташований в Шацькому районі Волинської області. Створений 28 грудня 1983 року для охорони рідкісних природних комплексів в районі Шацьких озер. Загальна площа парку — 48 977 га. Флора: загальна кількість видів рослин, що ростуть на території парку — 789, з них 32 занесені в Червону книгу України. Фауна: на території парку живуть 33 види, занесених в Червону книгу України.


Слайд #6
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #6

Синевир — національний парк в Україні. Знаходиться Закарпатській області. Було створено за рішенням уряду України у 1989 році. Його площа становить 40 400 га. Флора: загальна кількість видів рослин, що росте на території парку — 914, з них 38 занесені в Червону книгу України. Фауна: загальна кількість видів тварин, що мешкає на території парку — 236, з них 22 занесені в Червону книгу України


Слайд #7
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #7

Національний природний парк «Бузький Гард» — національний природний парк на території Арбузинського, Братського, Вознесенського, Доманівського та Первомайського районів Миколаївської області. На території парку знаходиться заповідне урочище Ґард на річці Південний Буг.


Слайд #8
Презентація на тему «Національні природні парки України» (варіант 2) - Слайд #8

Дякую за увагу!