Презентація на тему «Музика ХХ ст»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #1

Музика ХХ ст
Москаленко Анна 10-М


Слайд #2
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #2

ХХ ст. ознаменоване відкриттям і феноменально швидким поширенням нових видів і жанрів музики, музичної творчості, розрахованих на масову аудиторію.
У 20-і рр. завойовує популярність джаз
У 50-60-і — рок.


Слайд #3
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #3

Елвіс преслі
Він у середині 50-х рр. завоював сцену для рок-н-ролу — синтетичного напряму, який виник зі сплаву блюзу, джазу, свінгу та інших напрямів.


Слайд #4
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #4

Його продовжувачами стали Кліфф Річард,
«Енімалз», «Роллінг Стоунз»


Слайд #5
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #5

Епоху в рок-музиці ХХ ст. склала творчість «The Beatles» — квартету у складі Джона Леннона, Пола Маккартні, Джорджа Гаррісона і Рінго Старра. Почавши виступи у 1960, «хлопці з Ліверпуля» незабаром завойовують своїми піснями всі топ-позиції престижних хіт-парадів. Хоч до кінця 60-х група розпадається, пісні «Бітлз» не втрачають свіжості і користуються досі величезною популярністю.
The Beatles


Слайд #6
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #6

Рок-музика здобуває прихильність молоді на всіх континентах, незалежно від мови і релігії та стає символом протесту проти усталених традицій.


Слайд #7
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #7

Останню третину XX століття в музиці розглядають під знаком постмодерну. Якщо музика епохи модерну розглядалася, як спосіб вираження, то в епоху постмодерну музика стає видовищем, продуктом масового споживання.


Слайд #8
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #8

Одним з видів постмодерної музики став ре́ґґі.
Ре́ґґі (ре́ґей, також ре́гі англ. reggae — МФА: ['regei]) — музичний стиль‚ що виник 1968-го року на Ямайці під впливом ритмо-мелодичних структур музики країн Карибського архіпелагу, культових пісень і Нью-Орлеанського блюзу.


Слайд #9
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #9

Боб марлі
Культова фігура, видатний виконавець реґґі. У своїх піснях він розповідав про труднощі і щоденну боротьбу народу Ямайки, створюючи портрети людей пригноблених і обділених, але щирих, світлих, натхненних, що було невичерпним джерелом їхньої сили. Завдяки йому сонячна музика Ямайки стала невід'ємною частиною світової музичної культури.


Слайд #10
Презентація на тему «Музика ХХ ст» - Слайд #10

таким чином, ХХ століття було століттям різноманітності в музиці. Музика 20-го сторіччя, точно так само, як і в попередні століття, відбивала духовний і емоційний світ людей, адже темп життя людини прискорився, став більш жорстким і напруженим.