Презентація на тему «Музика» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #1

Музика
Підготувала
учениця 10-Б класу
Зуб Марія


Слайд #2
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #2

Зміст
-історія розвитку
-популярна музика
-муз. інструменти укр.народу


Слайд #3
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #3

Історія розвитку
Відносно походження музичного мистецтва в 19-20 століттях були висунені різні гіпотези, згідно з якими витоками мистецтва були інтонації збудженого мовлення (Г.Спенсер), спів птахів та тварин (Ч.Дарвін), ритми роботи первісних людей (К.Бюхер), їх звукові сигнали (К.Штумпф), магічні заклинання (Ж.Комбар'є). В сучасній науці, що спирається на археологічні та етнографічні дані вважається, що музика розвивалася і поступово виділилася із первісного синкретичного прамистецтва, що містило в собі зародки танцю, поезії та інших видів мистецтва.


Слайд #4
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #4

Популярна музика
Інструментальні ресурси поп-музики обмежені, як правило, електрогітарами та ударними інструментами з епізодичним застосуванням саксофонів та інших, зокрема екзотичних інструментів. Для сучасної поп-музики велике значення відіграє електронна апаратура.
Вокальний стиль поп-музики характеризується мелодійною та емоційною манерою виконання, застосуванням «відкритого» звука, наближенням до мовлення співом, неприродною теситурою, з широким використанням екстатичних вигуків, стогонів, завивань та інших ефектів.
Сучасні форми поп-музики поширені в усьому світі, проте складність її оцінювання як культурного явища зумовлена неоднозначністю естетичної оцінки та соціальної ролі.


Слайд #5
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #5

Музичні інструменти українського народу
Музичні інструменти України - це яскрава сторінка історії українського народу. Вони виявляють багатство його душі, творчу вдачу, свідчать про високу матеріальну і духовну культуру. Українські народні музичні інструменти є одним з яскравих підтверджень наспівного, мелодійного характеру української музики, її багатоголосся


Слайд #6
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #6

Дерев яні духові
-Гобої
-Кларнети
-Фаготи


Слайд #7
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #7

Мідні духові
-Труби
-Тромбони
-Туба


Слайд #8
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #8

Ударні
-Бубон
-Литаври
-Тарілки
-Дзвіночки


Слайд #9
Презентація на тему «Музика» (варіант 2) - Слайд #9

Струнні
-Скрипка
-Віолончелі
-Альти