Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4)


Рейтинг презентації 4.67 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #1

Музеї світу


Слайд #2
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #2

Музей воскових фігур мадам Тюссо (Лондон)


Слайд #3
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #3

Музей мадам Тюссо був відкритий 1835 році. Він розташований в лондонському районі Мерілебон.
У 1835 році в Лондоні відкрила свої двері перша постійна експозиція воскових фігур, створена мадам Тюссо. Зазиваючи відвідувачів до музею, хлопчаки на вулицях кричали «Відвідайте улюблену туристичну пам'ятку Лондона». Цей рекламний слоган актуальний сьогодні як ніколи. За роки свого існування Музей Мадам Тюссо в Лондоні, став не тільки пам'яткою, але і символом столиці Великобританії.


Слайд #4
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #4

Лувр (Париж)


Слайд #5
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #5

Лувр - один з найбільших і найстаріших художніх музеїв світу (третій у світі за займаною площею: 160 106 кв. М, з яких на 58 470 розташовуються експозиції).
Музей розташований в центрі Парижа, на правому березі Сени, на вулиці Ріволі, в 1-му окрузі столиці в старовинному королівському палаці. Найвідоміші експонати Лувра: звід законів Хаммурапі, Венера Мілоська, Ніка Самофракийская, «Джоконда» та інші картини Леонардо да Вінчі, картини Рембрандта, Тиціана, «Свобода на барикадах» пензля Делакруа. Лувр став першим музеєм, відкритим в 1793 році для широкої публіки.


Слайд #6
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #6

Британський музей (Лондон)


Слайд #7
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #7

Головний історико-археологічний музей Британської імперії і один з найбільших музеїв світу відомий своїми археологічними експонатами, вивезеними з Греції, Риму та Єгипту. У 94 галлереях маються 7 млн. мистецьких об'єктів всесвітньої культури. Тут можна зустріти мармурові статуї Пантеону або єгипетські мумії.
Британський музей був створений в 1753 році на основі трьох колекцій - колекції відомого британського лікаря і натураліста Хенсен Слоуна, колекції графа Роберта Харлі, а також бібліотеки антиквара Роберта Коттона, яка стала основою Британської бібліотеки.


Слайд #8
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #8

Музей Prado (Мадрид)


Слайд #9
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #9

Художній музей у Мадриді (заснований в 1819, будівля побудована в 1785-1830). Всесвітньо відома колекція іспанського мистецтва, картини італійських, нідерландських, фламандських майстрів, серед яких Веласкес, Гойя, Ель Греко, Рафаель, Тіціан і Рубенс. Пам'ятки Мадрида взагалі заслуговують окремої згадки


Слайд #10
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #10

Лондонська темниця (Лондон)


Слайд #11
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #11

«Лондонська темниця» - інтерактивний лондонський музей середньовічних жахів, розташований на Тулі-стріт біля станції метро Лондон-бридж. У ньому відтворюються страшні криваві історичні події в прийнятному для дітей вигляді. У постановках беруть участь актори, застосовуються спецефекти і влаштовуються оглядові поїздки.
«Темниця», що відкрилася в 1976 році, спочатку задумана як музей «історії жахів», з часом перетворилася на інтерактивний атракціон, який пропонує занурюватися в атмосферу «Лабіринту заблукалих», побачити «Поїздку в Пекло», «Великий лондонський пожежа» і «Велику лондонську чуму », а також зустрітися з Джеком Різником і Суїні Тодд.


Слайд #12
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #12

«Мініатюрна країна чудес» (Гамбург)


Слайд #13
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #13

Хвилююча історія міста, за дванадцять століть перетворився з невеликої фортеці в «Ворота в Мир» Німеччини, постає «як на долоні» перед відвідувачами музею. Безліч цікавих експонатів музею відноситься не тільки до старовини, але і подіям XX століття. Особлива гордість Музею історії Гамбурга - найбільша в Європі модель залізниці. Ця пам'ятка являє собою найбільший у світі макет залізничної мережі Німеччини, Швейцарії та Скандинавії, пізніше до них додадуться Франція, Великобританія та Італія.


Слайд #14
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #14

Музей Анни Франк (Амстердам)


Слайд #15
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #15

Будинок в Амстердамі на набережній Принсенграхт, в задніх кімнатах якого єврейська дівчинка Анна Франк переховувалася зі своєю родиною від нацистів. Тут же вона написала свій щоденник. 3 травня 1960 відбулося відкриття Будинку-музею Анни Франк. Під час реставрації кімнатам повернули той вигляд, який вони мали до нацистських обшуків. У передній частині будівлі відтворені офісні приміщення в довоєнному вигляді.


Слайд #16
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #16

Центр Помпіду (Париж)


Слайд #17
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #17

Центр Помпіду, що розташувався в кварталі Бобур четвертого округу Парижа, між знаменитими старовинними кварталами Ле-Аль і Маре, безперечно вважається перлиною французького сучасного мистецтва. Побудований в 1977 році «Національний центр мистецтва і культури імені Жоржа Помпіду» (саме так офіційно називається центр Жоржа Помпіду), який здивовані парижани моментально охрестили Помпізавром і Бобур за занадто оригінальні форми і конструкції, щорічно приваблює мільйони туристів з усього світу.


Слайд #18
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 4) - Слайд #18

кінець