Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14)


Рейтинг презентації 3.71 на основі 17 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #1

Молодіжні субкультури


Слайд #2
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #2

 Субкультура - це спільність людей, чиї переконання, погляди на життя і поведінку відмінні від загальноприйнятих або просто приховані від широкої публіки, що відрізняє їх від ширшого поняття культури, відгалуженням якої вони є. Найчастіше субкультури переходять у окремі ідейні поняття, бо важко назвати культуру, до якої б вони відносились.


Слайд #3
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #3

ПЛАН:
-Приклади субкультур:
- хіпі;
- панки;
- скінхеди;
- гопніки;
- готи;
- хіп-хоп;
- рейв;
- фуррі;
- металісти;
- байкери.
-Висновок.


Слайд #4
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #4

Хіпі
Міжнародний молодіжний рух, виник у 1965 році у Сан-Франциско у контексті лібералізації і демократизації традиційного суспільства, один з найяскравіших проявів контркультури, мав пацифістське забарвлення, склав великий вплив на мистецтво, особливо рок-музику, з ним пов'язані такі поняття, як сексуальна революція,психоделічна революція. Занепав на початку 1970-их років, перетворившись на одну з субкультур. Був одним із символів епохи. Його учасники називали себе «Поколінням квітів, Дітьми квітів, Love Generation».


Слайд #5
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #5

Панки
Молодіжна субкультура, що виникла наприкінці 1960-х - початку 1970-х років у Великобританії, США, Канаді та Австралії, характерними рисами якої є критичне ставлення до суспільства і політики.З панк-роком тісно пов'язане ім'я відомого американського художника Енді Уорхола і продюсував їм групою Velvet Underground. Їх соліст Лу Рід вважається батьком-засновником альтернативного року, плину, яке тісно пов'язане з панк-роком. Панки також мають дуже міцний союз з деякими іншими субкультурами.


Слайд #6
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #6

Скінхеди
Члени субкультури, що виникли серед робочого класу, та молодих людей у Сполученому Королівстві в 1969 році, а потім поширились на інші частини світу. Названі на ім'я стрижені або наголо голені голови, перші скінхеди були сильно залежні від Вест-Індії хлопчики з точки зору моди, музики,і способу життя. Спочатку субкультура була заснована на цих елементах, а не політики і раси. Політичний спектр в бритоголових коливається від ультраправих, до вкрай лівих, хоча багато скінхедів є аполітичними


Слайд #7
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #7

Гопніки
Представники радянської та пост-радянської субкультури, утвореної в результаті інфільтрації кримінальної естетики в робітниче середовище; людина, що вимагає гроші або інші цінні речі від інших людей, шахрай, грабіжник, хуліган. Зазвичай походить з малозабезпечених сімей.
Слово походить з російської мови. За однією з версій, утворилось від старої абревіатури ГОП(рос. городское общежитие пролетариата)


Слайд #8
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #8

Готи
Субкультура, що зародилася наприкінці 70-х років XX століття у Великобританії на основі панк-руху. Готична субкультура досить різноманітна і неоднорідна, однак для всіх її представників в тому чи іншому ступені характерні специфічний імідж і інтерес до готичної музики. Від початку будучи молодіжною, нині у світі субкультура представлена людьми віком від 14 до 45 років і старшими. У багатьох країнах, в тому числі в тих, що вважаються розвиненими, готи регулярно стикаються з ворожістю з боку оточуючих, а часом навіть стають жертвами агресії


Слайд #9
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #9

Хіп-хоп
молодіжна культура, яка з`явилась у США в кінці 1970-х в середовищі афроамериканців. Включає в себе 4 основні елементи: діджеїнг, графіті, емсіінг (реп), брейкінг. Також часто 5-им основним елементом вважається вуличне знання (knowledge). До початку 1990-х рр. хіп-хоп став частиною молодіжної культури у багатьох країнах світу. Хоч вищеперелічені елементи разом складають хіп-хоп як субкультуру, вони живуть окремим життям. Сьогодні бі-бої рідко танцюють під реп, графіті малюють вже далеко не тільки репери. Тому в наш час хіп-хоп часто асоціюється в першу чергу зі стилем музики.


Слайд #10
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #10

Рейв
Масова дискотека з виступом діджеїв і виконавців електронної музики.
У Росії рейви проводилися з початку 1990-х років (найбільш відомі - «Гагарін-паті» (1991 рік, брати Хаас і Bloc Limited), «Мобиле» в Москві, 1992); найбільшим на пострадянському просторі був фестиваль «КаZантип», спочатку проводився на кримському мисі Казантип, а потім поміняв назву на «Республіка KaZaнтип» і переїхав спочатку у село Веселе (поблизу Судака), а потім під селище Поповка (поблизу Євпаторії).


Слайд #11
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #11

Фуррі
Спільнота симпатизують антропоморфним тваринам персонажам [1]. Принимаемая фуррі-шанувальниками антропоморфізація тварин виражається у привласненні їм таких якостей, як людська свідомість і міміка, риси анатомії людини, мова, ходіння на двох ногах і носіння одягу. В англійській мові шанувальників антропоморфних, а також міфологічних тварин персонажів називають «furry fans», «furries» або «furs» .


Слайд #12
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #12

Металісти
Субкультура, натхненна музикою в стилі метал, що з'явилася в 1970-і роки.Субкультура широко поширена в Північній Європі, досить широко - в Росії, Україні, Білорусі, в Північній Америці, є значна кількість її представників у Південній Америці, Південній Європі і Японії. На Близькому Сході, за винятком Туреччини та Ізраїлю, металісти (як і багато інших «неформали») нечисленні.


Слайд #13
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #13

Байкери
Любителі і поклонники мотоциклів. На відміну від звичайних мотоциклістів, у байкерів мотоцикл є частиною способу життя. Характерним також є об'єднання з однодумцями на основі цього способу життя. Стереотипний зовнішній вигляд байкера: «косуха» (шкіряна куртка із замком навскоси) або шкіряна мотокуртка, часто поверх мотокуртка надівається джинсова або шкіряний жилет без рукавів з символікою мотоклубу, шкіряні штани. Байкери часто відпускають довге волосся, вуса, бороди. Для захисту очей від вітру носять окуляри.


Слайд #14
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #14

Представники різноманітних субкультур намагаються показати свою індивідуальність, сказати сірій масі: “Я — особистість”, кинути виклик світу з його нескінченними буднями та вистроюванням усіх в один рядок. Все більше підлітків кожного дня у всіх країнах світу приймають ту чи іншу субкультуру. Тому необхідно знати про цю культурне явище, розуміти його та бути готовим зустрітися з представниками у реальному житті
Висновок


Слайд #15
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 14) - Слайд #15

Підготувала
Студентка 15 групи
ШЛК ім. В.В. Сулька
Зуб Ірина