Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #1

Місто левів. Площа Ринок.


Слайд #2
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #2

Жодна екскурсія по Львову не обмине площу Ринок. Саме тут кожен камінець, кожен будинок розкаже про легенди нашого міста; про тих людей, які творили і сам Львів, і його історію, і його архітектуру. На цій, одній з найдавніших площ України, розташовано 44 споруди, 4 фонтани та понад 1000 історичних фактів про події минулого а також історичні постаті. Від площі відходять вісім вулиць, по дві з кожного кута, і це дуже рідкісне явище, принаймні аналогів у Європі немає.


Слайд #3
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #3

Площа Ринок – центральний майдан у Львові, історичне серце міста, характерне явище для середньовічної архітектури європейських міст. Площа майже квадратної форми, з чотирьох сторін її оточують 44 різні за часом і стилем (ренесанс, бароко, ампір) будинки. Тут збереглися елементи готичної архітектури XV-XVI століття різних стилів. На площі можна побачити палац Бандинеллі, де була відкрита перша в місті пошта, палац Корнякта, який наприкінці XVIІ століття перейшов у власність польського короля Яна ІІ Собеського. На даний час в цьому будинку знаходиться Львівський історичний музей.


Слайд #4
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #4

На площі знаходиться аптека-музей, яка працює безперервно більше ніж 250 років. Центр увінчує ратуша, яка впродовж віків неодноразово перебудовувалася. Першу ратушу заклав у XIV столітті князь Владислав Опольський. Кілька разів вона горіла. Над будинком ратуші височіла на 58 метрів стара вежа. Вже від 1404 року на ратушевій вежі був годинник. Той, що відбиває час нині, виготовлений 1851 року у Відні. Ринок на площі існував до1944 р., але в XIX-XX ст. тут торгували тільки продуктами рільництва.


Слайд #5
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #5

Кожен будинок мав власний колір, але в XIX столітті за наказом австрійських властей всі будівлі на площі були перефарбовані у сірий колір і тільки в 80-х роках XX століття поліхромія була відновлена. На початку XIX ст. на Ринку було споруджено чотири фонтани — по одному на кожному розі площі (бог морів Нептун, біля ніг якого розмістився дельфін, його дружина Амфітріта, також з дельфіном, богиня полювання Діана з двома собаками і серед цих безсмертних — герой Адоніс з собакою і вбитим ним кабаном). Дата спорудження статуй точно невідома. В документах вперше згадуються 1815 року. Фонтани Ринку не є фонтанами в прямому значенні цього слова — це криниці. Вода з них не б'є, а витікає двома струменями. Чаші фонтанів наповнювалися водою, а перекупки, що торгували на ринку, мили тут зелень і відсвіжували фрукти. А в 1914 р. козаки напували з фонтанів коней.


Слайд #6
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #6

У 1894 р. через площу пройшла перша колія електричного трамваю.Ринок 21 вересня 1986 р. став центром великої святкової театралізованої вистави, присвяченої 730-й річниці міста. З того часу це свято стало традиційним.


Слайд #7
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #7

У 1894 р. через площу пройшла перша колія електричного трамваю.Ринок 21 вересня 1986 р. став центром великої святкової театралізованої вистави, присвяченої 730-й річниці міста. З того часу це свято стало традиційним.


Слайд #8
Презентація на тему «Місто левів. Площа Ринок» - Слайд #8