Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн»


Рейтинг презентації 3.71 на основі 7 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #1

Мендель Грегор Йоганн


Слайд #2
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #2

Дата народження:22 липня 1822 року
Місце народження: Хейнцендорф,Австро-Угорщина, тепер Гинчице (частина села Вражне)
Дата смерті: 6 червня 1884 року(61 рік)
Місце смерті: Брно,Австро-Угорщина
Громадянство:Австрійська імперія
Національність:чех
Наукова сфера: Генетика
Місце роботи: Абатство Св. Томаса,Брно
Відомий як:Батько генетики,першовідкривач законів спадковості


Слайд #3
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #3

Йоганн Мендель народився 20 липня 1822 року у селянській родині Антона та Розини Мендель у маленькому містечку Хейнцендорф (Австро-Угорщина, тепер Гинчице (частина села Вражне) у Новому Їчині, Чехія). Уже змалку цікавився природою,коли працював садівником. 


Слайд #4
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #4

Провчившись два роки в філософських класах інституту Ольмюца, в 1843 він постригся в ченці Августинського монастиря Св. Фоми в Брюнні (нині Брно, Чехія) і взяв ім'я Грегор. З 1844 по 1848 р. навчався в Брюнському богословському інституті. У 1847 році став священиком. Самостійно вивчав безліч наук, заміняв відсутніх викладачів грецької мови і математики в одній зі шкіл . Отримав звання викладача, але мав незадовільні оцінки з біології та геології. У період із 1851 до 1853 рік навчається у Віденському університеті .


Слайд #5
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #5

У 1849-1851 рр.. викладав у Зноймській гімназії математику, латинську та грецьку мови. У період 1851-53 року, завдяки настоятелю, навчався природної історії у Віденському університеті, в тому числі під керівництвом Унгера - одного з перших цитологів світу.
Будучи у Відні, Мендель зацікавився процесом гібридизації рослин і, зокрема, різними типами гібридних нащадків і їх статистичними співвідношеннями.


Слайд #6
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #6

У 1854 році Мендель отримав місце викладача фізики та природної історії у Вищій реальній школі в Брюнні, не будучи дипломованим фахівцем. Ще дві спроби скласти іспит з біології в 1856 році закінчилися провалом, і Мендель залишався як і раніше ченцем, а пізніше - абатом Августинського монастиря.
Надихнувшись вивченням змін ознак рослин, з 1856 по 1863 р. став проводити досліди на горосі в експериментальному монастирському саду, і сформулював закони, що пояснюють механізм успадкування, відомі нам як «Закони Менделя».


Слайд #7
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #7

8 березня 1865 Мендель доповів результати своїх дослідів Брюннському Товариству натуралістів, яке в кінці наступного року опублікувало конспект його доповіді у черговому томі "Праць Товариства ..." під назвою "Досліди над рослинними гібридами". Цей том потрапив в 120 бібліотек університетів світу. Мендель замовив 40 окремих відбитків своєї роботи, з яких майже всі розіслав великим дослідникам-ботанікам. Але робота не викликала інтересу у сучасників.


Слайд #8
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #8

Мендель зробив відкриття надзвичайної важливості, і сам спочатку був у цьому переконаний. Але потім він зробив ряд спроб підтвердити це відкриття на інших біологічних видах, і з цією метою провів серію дослідів зі схрещування різновидів Нечуйвітру - рослини сімейства айстрових, потім - по схрещуванню різновидів бджіл. В обох випадках його чекало трагічне розчарування: результати, отримані ним на горосі, на інших видах не підтверджують. Причина була в тому, що механізми запліднення і Нечуйвітру, і бджіл, мали особливості, про які в той час науці ще не було відомо, а тими методами схрещування, якими користувався Мендель у своїх дослідах, ці особливості не враховувалися. В кінці-кінців великий учений сам зневірився в тому, що зробив відкриття.


Слайд #9
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #9

У 1868 р. Мендель був обраний настоятелем монастиря і більше біологічними дослідженнями не займався. Тільки на початку XX століття, з розвитком уявлень про гени, була усвідомлена вся важливість зроблених ним висновків (після того як ряд інших вчених незалежно один від одного заново відкрили вже виведені Менделем закони успадкування).


Слайд #10
Презентація на тему «Мендель Грегор Йоганн» - Слайд #10

Августинське Абатство,Брно