Презентація на тему «Медіація»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #1

Медіація


Слайд #2
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #2

Медіація-це участь у конфлікті нейтральної незацікавленої особи,яка є авторитетом для учасників, що перебувають у стані конфлікту.


Слайд #3
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #3

Термін “медіація ” походить від латинського mediare – “посередничати”. На сьогодні медіація адаптована та поширена в багатьох країнах Європи ,США, Японії.


Слайд #4
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #4

У медіації з моменту її виникнення вводилися попередні умови , без виконання яких вона не можлива :


Слайд #5
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #5

1
2
3
Виключення інших сфер урегулювання конфлікту .
Добровільність всіх сторін,готовність працювати над пошуком способів розв' язання конфлікту .
Здатність кожного учасника конфлікту визначити свої інтереси , оприлюднювати їх і представляти . Якщо одна із сторін не може красномовно довести свої вимоги, в цьому їй має допомогти медіатор.


Слайд #6
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #6

5
6
4
Ескалація конфлікту не повинна доходити до застосування фізичного насильства або погрози його застосування.
Чесність і відкритість щодо всього змісту роботи в медіації.
Усі учасники конфлікту мають бути зацікавлені в його врегулюванні .Якщо одна із сторін заперечує наявність конфлікту ,то спроби його розв'язання приречені на провал.


Слайд #7
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #7

Процес медіації передбачає поділ на кілька етапів: I. Виступ сторін. Учасники конфлікту йдуть на переговори з бажанням зрозуміти один одного; медіатор пропонує висловитися кожному, у чому він бачить проблему. II. З'ясування інтересів. Після того, як усі сторони висловилися, з'ясовуються глибинні інтереси кожного. На цьому етапі важлива відвертість. Інколи з'ясування інтересів буває достатньо для розв'язання проблеми.


Слайд #8
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #8

III. Формулювання порядку денного. Зазвичай необхідно на основі з'ясованих інтересів скласти список питань, які ви будете обговорювати. Це потрібно, щоб задовольнити інтереси, порушені конфліктом. Формулювання питань має бути таким, щоб обидві сторони погодилися їх обговорювати. Цей список питань для обговорення і є порядком денним. IV.Висунення пропозицій. Виробляються варіанти розв'язання проблеми.


Слайд #9
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #9

V. Вибір рішення та формулювання домовленості. Визначають найкращій для обох сторін варіант розв'язання конфлікту, перевіряють його на реалістичність. VI.Виконання угоди. Невиконання угоди часто провокує новий, ще більший за попередній, конфлікт. Не варто засмучуватися, якщо угода з якихось причин не виконується, можна знову повернутися до переговорів і спробувати знайти більш реальне розв'язання проблеми.


Слайд #10
Презентація на тему «Медіація» - Слайд #10

Дякую за увагу!