Презентація на тему «Львів епохи бароко»


Рейтинг презентації 4.67 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #1

Львів епохи бароко


Слайд #2
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #2

Львів можна вважати заповідником бароково-рокайльного мистецтва XVII-XVIII століть – в цьому сенсі він не поступається таким великим європейським містам, як Відень, Мюнхен, Краків, Прага, Будапешт, хоч, звичайно, не може перевершити Рим і Неаполь – урбаністичні центри, де бароко зародилось і стало еталоном для інших регіонів.


Слайд #3
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #3

Власне під італійським впливом в архітектурі і образотворчому мистецтві Львова вже з початку XVII ст. з'явились такі характерні стилістичні риси бароко, як зіткнення протилежних елементів – співставлення реального та ілюзорного, контрасти ритміки й масштабів, світла і тіні, фактур і матеріалів, динамізм композиції, криволінійні форми.
Ірраціональність та театральність світогляду бароко знаходили вираз у домінуванні декоративності над тектонікою, складній символіці й містицизмі.У 1740–1770-х рр. стиль бароко перейшов у пізню стадію, яку в мистецтвознавстві відокремлюють в стиль рококо.
Цей період у львівському мистецтві відзначався вишуканою декоративністю, домінантою кривих ліній, підкресленою асиметричністю, характерними орнаментальними мотивами (один з них – рокайль, стилізована мушля).


Слайд #4
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #4

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла


Слайд #5
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #5

Кам'яниця Францвенігівська
Кам'яниця Убальдіні


Слайд #6
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #6

Костел єзуїтів


Слайд #7
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #7

Покровська церква


Слайд #8
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #8

Церква Стрітення Господнього
Церква святої Софії


Слайд #9
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #9

В українському бароко вирізняють дві його школи: західна та східна.
Серед найпомітніших культових споруд західної школи бароко варто згадати принаймні чотири архітектурні шедеври: собор Святого Юра у Львові, Успенський собор Почаївської лаври, домініканські костьоли у Львові та Тернополі. Собор Святого Юра — один з кращих зразків уніатських церков. Величний ансамбль панує над забудовою, вирізняючись гармонійністю композиції і стильовою єдністю елементів та деталей. Храм має центричну пірамідальну композицію; властива костьолам підкресленість головного фасаду поєднується з всефасадністю українських храмів. Собор стоїть на терасі; барокові парадні сходи розміщені біля самого вхідного порталу. Фасад розчленований пілястрами, що надає споруді особливої чіткості й гармонійності.


Слайд #10
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #10

Собор Святого Юра


Слайд #11
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #11

Собор Святого Юра


Слайд #12
Презентація на тему «Львів епохи бароко» - Слайд #12