Презентація на тему «Лувр» (варіант 6)


Рейтинг презентації 4.32 на основі 25 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #1

Лувр – скарбниця світу


Слайд #2
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #2

Один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа.
Був заснований 8 листопада 1793 року.


Слайд #3
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #3

Музей розташований в палаці Лувру, який був побудований як фортеця в кінці 12 століття при Філіпі ІІ. Будівля розширювалась багато разів, сформувавши сучасний палац Лувр.
Під час Французької революції , Національна Асамблея постановила, що Лувр повинен використовуватися як музей, демонструючи культурні шедеври країни.


Слайд #4
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #4

Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 8 колекцій: Стародавній Схід, Стародвній Єгипет, Стародавня Греція , Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу ,Скульптури , Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво.


Слайд #5
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #5

Лувр містить понад 380 000 експонатів, з яких лише 35 000 виставлені у восьми залах загальною площею більш ніж 60 000 м². Лувр демонструє скульптуру , твори мистецтва, картини , малюнки та археологічні знахідки. Це найбільш відвідуваний музей у світі, в середньому 15 000 відвідувачів в день, 65 відсотків з яких складають туристи.


Слайд #6
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #6

Лувр став об'єктом підвищеної уваги завдяки книзі американського письменника Дена Брауна “Код да Вінчі " і знятому в 2006 році однойменному фільмі на основі цієї книги. Музей заробив 2,5 млн. доларів США, надавши право на знімання фільму в своїх галереях.


Слайд #7
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #7

У березні 2007 року стало відомо, що в 2012 році в Абу – Дабі буде збудований філіал музею Лувр. Згідно з 30-річною угодою, підписаною міністром культури Франції і шейхом Заіда бен Султана, в центрі Абу-Дабі планують побудувати музей в обмін на € 832 млн ($1,3 млрд.). За проектом французького архітектора Жана Нувеля, Лувр Абу-Дабі займатиме 24 000 м² і буде покритий дахом у формі літаючої тарілки. Франція погодилася протягом 10 років по черзі надавати від 200 до 300 предметів мистецтва.


Слайд #8
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #8

Лувр зазнав декілька значних реорганізацій. Найбільша — створення музея д`Орсе і передача туди всіх творів 3 1848 по 1914 роки. Саме в музей д`Орсе увійшли картини імперссіоністів і інших мистецьких напрямків. Твори майстрів 20 століття збирає, вивчає і експонує Музей сучасного мистецтва імені Жоржа Помпіду . Хронологічно експозиції Лувра закінчуються 1848 роком.


Слайд #9
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #9

У 1981 році за рішенням президента Республіки Франсуа Міттерана почалися реставраційні роботи в Луврі. Найдавніші частини (руїни головної вежі) були відновлені, а у дворі Наполеона з'явилася знаменита піраміда, за допомогою якої здійснюється зв'язок між новими залами і двором. Автор піраміди - американський архітектор китайського походження Йох Мінг Пі.


Слайд #10
Презентація на тему «Лувр» (варіант 6) - Слайд #10

Рейтинг музеїв знову (вже вшосте!) очолив паризький Лувр, який підтвердив, що йому немає рівних серед культурних установ планети. 2012 року Лувр відвідало майже 10 мільйонів осіб. 9,72 мільйона шанувальників мистецтва — такий новий рекорд відвідуваності музеїв.