Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #1

Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна
Підготувала
Учениця 10-А класу
Мороз Дарина


Слайд #2
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #2

Ча́рлі Ча́плін (сер Чарлз Спенсер Чаплін) — легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер 1-ої половини 20-го століття. Визнаний як один з найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар».


Слайд #3
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #3

 Фільмографія Чарлі Чапліна.Повнометражні фільми


Слайд #4
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #4

«Перерваний роман Тіллі» (англ. Tillie''s Punctured Romance) — фільм режисера Мака Сеннета. Перша повнометражна кінокомедія в історії і перший повнометражний фільм за участю Чарлі Чапліна. Прем'єра фільму відбулася в США 14 листопада 1914 року.


Слайд #5
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #5

«Малюк» (англ. The Kid, 1921) — американський німий фільм, перша повнометражна режисерська робота Чарлі Чапліна.


Слайд #6
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #6

Психологічна драма «Парижанка» — легендарний німий фільм про вдачі вищого суспільства, в якому Чарльз Чаплін продемонстрував цілий набір нових виразних засобів, абсолютно несподіваних для кіно того часу. 


Слайд #7
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #7

Золота лихоманка (англ. The Gold Rush) — це німа пригодницька комедія 1925 року, поставлена Чарлі Чапліном. В цій стрічці герой Чапліна, Бродяга, відправляється на пошуки золотокопень Аляски, де як завжди на нього безліч комічних ситуацій. Чаплін зазначав, що хотів би, аби його найбільше пам'ятали саме за цим фільмом.


Слайд #8
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #8

Жінка біля моря (робоча назва "Чайки") - не випущений німий фільм 1926 року запланований компанією Chaplin Film Company, на разі вважається втраченим. Продюсером фільму був Чарлі Чаплін.


Слайд #9
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #9

Цирк (англ. The Circus) — це німа комедія 1928 року Чарлі Чапліна, який також виступив автором сценарію, продюсером, композитором та зіграв одну з головних ролей.


Слайд #10
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #10

«Вогні великого міста»  — фільм Чарлі Чапліна. Фільм є німим, знятий після закінчення епохи німого кіно; при цьому супроводжується звуковими ефектами.
Картина посідає перше місце у списку серед 10 найкращих романтичних комедій за версією AFI. У 1991 р. стрічка була включена в Національний реєстр фільмів США.


Слайд #11
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #11

Нові часи (англ. Modern Times) - частково німий кінофільм Чарлі Чапліна. Дітям рекомендується перегляд спільно з батьками.


Слайд #12
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #12

«Великий диктатор» (англ. The Great Dictator) — знаменитий кінофільм Чарлі Чапліна, сатира на нацизм і особливо на Гітлера.
Прем'єра фільму відбулася 15 жовтня 1940 року. «Великий диктатор» — перший повністю звуковий фільм у творчості Чапліна — був дуже нетиповий для США того часу, тому що під час його створення США і Німеччина ще знаходилися в стані миру.


Слайд #13
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #13

«Місьє Верду» (англ. Monsieur Verdoux) - «комедія вбивств» Чарлі Чапліна (1947). Перший фільм, в якому Чаплін повністю відмовився від маски бродяжки Чарлі і створив абсолютно несхожий образ серійного вбивці. «Блискучий чорний гумор, близький до карикатури».


Слайд #14
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #14

Вогні рампи (англ. Limelight ) — художній фільм Чарлі Чапліна, лірична трагікомедія, що вийшла на екрани в 1952 році.
У 1953 році стрічка була номінована на «Оскар» у категорії «Найкращий оригінальний драматичний запис», але тільки через 20 років отримала цю нагороду, що є абсолютним рекордом.


Слайд #15
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #15

Король в Нью-Йорку (1957) – Британська комедія. Режисер і в головний актор - Чарлі Чаплін в своїй останній головній ролі, як со-зірки, серед інших, його молодий син Майкл. Фільм являє собою сатиричний погляд на Маккарті комуністичної епохи і деякі аспекти Сполучених Штатів політиці та суспільстві. Фільм, який був показаний в Європі після вигнання Чапліна із США в 1952 році.


Слайд #16
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #16

«Графиня з Гонконгу» - останній фільм Чарльза Чапліна, другий з двох фільмів, де він не виконав головної ролі і єдиний його кольоровий фільм. Критика холодно зустріла останню роботу великого режисера, але пісня, написана ним для фільму, досі залишається популярною.


Слайд #17
Презентація на тему «Кіномистецтво США. Творчість Чарлі Чапліна» - Слайд #17

Саундтрек до фільму «Графиня з Гонконгу»