Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #1

Кінематограф США


Слайд #2
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #2

Кінематограф США — цим терміном позначають кіноіндустрію США, найбільшу у світі, і зосереджену, головним чином, в околицях містечка Голлівуд (поблизу Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія), в якому знаходяться офіси та знімальні павільйони найбільших кінокомпаній США. Індустрія кіно також добре розвинена у місті Нью-Йорк та у штаті Флорида.


Слайд #3
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #3

Нерідко поняття «американський кінематограф» і «Голлівуд» об'єднують, але це невірно. Американське кіно це не тільки величезна кіноіндустрія Голлівуду, але і добре розвинена система незалежного кіно. Незалежне кіновиробництво не підтримується великими кінокомпаніями. З одного боку, це означає менші бюджети, з другого боку — менший тиск на режисерів. Великі кінокомпанії в першу чергу організують виробництво кінофільмів як комерційну діяльність, тому розбіжності між комерційними інтересами продюсерів фільму й інтересами режисера іноді закінчуються для фільму сумно. Найпоширеніше вимога: вирізання певних сцен, щоб у кінопрокаті фільм не одержав надто «дорослого» рейтингу. Іноді повна (режисерська) версія випускається на DVD окремим тиражем.


Слайд #4
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #4

Незалежне кіно США різнорідно: це і культовий  «Безтурботний їздець». і творчі експерименти Енді Воргола, та треш для вузького кола глядачів.


Слайд #5
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #5

Історія голлівудського кіноДо початку 20 століття існувало кілька десятків дрібних кіностудій, переважно в Нью-Йорку. Дорога оренда приміщень, постійні судові позови, велика кількість похмурих і дощових днів заважали кіновиробництву. І висвітлення в павільйонах через слабо розвинених освітлювальних засобів і малої світлочутливості кіноплівки безпосередньо залежало від сонячного світла. Голлівуд, що отримало назву від величезного ранчо, що знаходилося на його місці в кінці 19 століття, розташована в околицях глухого Лос-Анджелеса, володіла винятковими кліматичними та географічними особливостями: більше 300 сонячних днів у році, поблизу гірські масиви величезні простори прерій і тихоокеанське узбережжя. Місто під боком могло поставляти будівельні матеріали і робочі ресурси, а з часом стати центром з виробництва кіноустаткування і кіноматеріалів (що і відбулося в подальшому).


Слайд #6
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #6

Чуйно реагувала на політичні події компанія  «Вайтограф». У берегів Гавани в 1898 році відбулася подія, що послужила приводом для початку американо-іспанської війни. За загадкових обставин був підірваний американський крейсер «Мен». У перший же день конфлікту С. Блектон зняв і випустив фільм під назвою «Іспанський прапор зірваний». Сотні копій фільму з великим успіхом розійшлися протягом декількох днів. Таким чином, вже на самому ранньому етапі свого розвитку кінематограф США відкрито виявляв своє ставлення до політичних подій.


Слайд #7
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #7

Землі під забудову діставалися практично задарма, і в Голівуді почався небачений будівельний бум. У 1907 кіновиробництво почалося в Лос-Анджелесі. У 1913 — в Голлівуді. Перший фільм, з якого почалася історія Голлівуду був вестерном Сесіла Б. де Мілля «Чоловік індіанки»


Слайд #8
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #8

До 1920, завдяки швидкому зростанню низки великих студій і виникненню системи кінозірок, тут знімалося близько 800 фільмів щорічно, а сама назва стала символом розкоші, солодкого життя та ілюзорної магії кіно.Протягом якихось 15 років скромне село перетворилася на столицю кіноіндустрії Америки, оскільки в ньому зосередилося близько 90% американських кіностудій.


Слайд #9
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #9

Становлення американського кінематографа, найпопулярнішого на сьогоднішній день, почалося в 1892 році, коли Томас Едісон сконструював кінескоп. Перший публічний сеанс відбувся в Нью-Йорку в мюзик-холі Байела і Костера. Сеанс складався з невеликих гумористичних і танцювальних номерів.


Слайд #10
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #10

Через 9 років з'явилися  «Нікелодеони» — вид дешевих кінотеатрів у США початку 20 століття, вхід до яких коштував 5 центів. З кожним роком кількість театрів збільшувалася, і до 1908 року їх було вже більше трьох тисяч. Звичайно ж, нова розвага користувалася великим успіхом у глядачів. Загострення конкуренції приводило до краху дрібнішіх студій.


Слайд #11
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #11

Стали з'являтися великі об'єднання — так звані кінотрести. Ті у свою чергу стали об'єднуватися з прокатними фірмами. Наприклад: tВ 1912 «Парамаунт» (назва з 1927)


Слайд #12
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #12

В 1919  «Юнайтед Артістс» (Мері Пікфорд, Дуглас Фербенкс, Чарлі Чаплін та Девід Гріффіт)


Слайд #13
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #13

В 1924  «Метро-Голден-Маєр»


Слайд #14
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #14

В 1925  «Ворнер бразерс»


Слайд #15
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #15

Сучасний період у голлівудському кіно розпочався в кінці 1960-х років з розвалом студійної системи. Інтерес до традиційних, шаблонним студійним фільмів за участю зірок неухильно падав, і багато хто навіть великі кіностудії були поставлені на межу розорення. Студійні боси дивувалися про те, яке кіно хоче бачити глядач, і почалися експерименти. Серед молодих режисерів, яким був даний шанс продемонструвати свої здібності, виявилися Джордж Лукас, Стівен Спілберг, Мартін Скорсезе, Френсіс Форд Коппола, Брайан де Пальма.


Слайд #16
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #16

І саме ця група режисерів сформувала сучасний кінематограф в тому вигляді, в якому він увійшов в ХХІ століття. Їхні фільми в кінці 1960-х і на початку 1970-х мали величезний успіх, саме через них виникло слово  «блокбастер». Керівники великих студій стали довіряти молодим режисерам, запрошувати їх для зйомок стало модно, тим більше що вони, вийшовши з кіношкіл і маленьких студій, вміли укладатися в дуже невеликі бюджети. Потужна хвиля нового, незвичайного, відвертого кіно 1970-х захопила глядачів і в голлівудському кіно почалася нова епоха. Голлівудський кінематограф виступає ідеологічним знаряддям, таким собі символом сучасної Америки і засобом формування іміджу цієї держави на світовій арені.


Слайд #17
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #17

Інститут зірок Інститут зірок у голлівудському кіно почав виникати ще приблизно в 1920-х роках, сформувався протягом 1930-х і досягнув розквіту в 1940-х та 1950-х. Зірки здавалися глядачам небожителями, майбутніх зірок спеціально готували на курсах при кіностудіях. Величезна піар-індустрія при великих кіностудіях спеціально працювала над створенням і підтримкою іміджу зірок. Жовта преса пильно стежила за кожним кроком зірок, розповідаючи про всі події в їх життя і про ексцентричних витівки самих зірок, які таким чином перевіряли межі своєї популярності. Лише в 1970-х роках, з крахом студійної системи та зародженням сучасного голлівудського кінематографа, інтерес до зірок почав набувати інший відтінок: зірки стали ближче, вони вже не здавалися недосяжними. З другого боку, зірки ставали набагато самостійнішими і, врешті-решт, до 1980-м років повністю звільнилися від контролю кіностудій і стали самі формувати свій імідж і навіть самі вибирати репертуар фільмів, в яких вони будуть грати.


Слайд #18
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #18

А до1990-х років самостійність зірок досягла такого масштабу, що не було перебільшенням сказати, що багато в чому вони самі диктують стиль і напрям розвитку кінематографа, вибираючи ті чи інші фільми, поява у яких відразу приносить фільмів популярність і високі касові збори. Таким чином ситуація кардинально змінилася в порівнянні з 1940-ми роками: кіностудії лише пропонують матеріал для зірок, а зірки, гонорари яких досягли позахмарних вершин, вибираючи той чи інший фільм для зйомки, як раз і задають цим напрям розвитку цілих жанрів.


Слайд #19
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #19

А до1990-х років самостійність зірок досягла такого масштабу, що не було перебільшенням сказати, що багато в чому вони самі диктують стиль і напрям розвитку кінематографа, вибираючи ті чи інші фільми, поява у яких відразу приносить фільмів популярність і високі касові збори. Таким чином ситуація кардинально змінилася в порівнянні з 1940-ми роками: кіностудії лише пропонують матеріал для зірок, а зірки, гонорари яких досягли позахмарних вершин, вибираючи той чи інший фільм для зйомки, як раз і задають цим напрям розвитку цілих жанрів.


Слайд #20
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #20

Українці в Голлівуді


Слайд #21
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #21

Українці в Голлівуді


Слайд #22
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #22

Українці в Голлівуді


Слайд #23
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #23

Українці в Голлівуді


Слайд #24
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #24

Українці в Голлівуді


Слайд #25
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #25

Українці в Голлівуді


Слайд #26
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #26

Українці в Голлівуді


Слайд #27
Презентація на тему «Кінематограф США» (варіант 4) - Слайд #27