Презентація на тему «Історія репу»


Рейтинг презентації 3 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #1

Історія репу


Слайд #2
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #2

У середині 70-х рр. в США поширилися дискотеки. Тут парила музика диско. Орієнтована на так званий середній клас, вона ідеально підходила для відпочинку в кінці робочого тижня. Танцювальний ритм, невигадливі мелодії і прості тексти забезпечили диско комерційний успіх. Пластинки продавалися величезними тиражами, сотнями відкривалися нічні клуби (часом досить дорогі).


Слайд #3
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #3

Проте деяким верствам населення такий відпочинок був не по кишені. І тому цілком закономірно, що з'явилася нова танцювальна музика, доступна всім - незалежно від матеріального становища. Поступово вона завоювала свою аудиторію. Назвали цю музику «реп». Родина репу - бідний район Нью-Йорка - Південний Бронкс. Саме тут на початку 70-х рр., Виникло явище, яке пізніше стали іменувати культурою хіп-хоп.


Слайд #4
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #4

Терміни «реп» і «хип-хоп» часто вживають як синоніми, що не зовсім вірно. Хіп-хоп (hip hop) включає в себе настінні розписи - граффіті (um. Graffity - «надряпані»), унікальний по своїй пластичності танець брейк-данс (break dance), манеру спортивно одягатися і, нарешті, музичний напрям реп (rap) .


Слайд #5
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #5

Ключова фігура в історії репу - Кул Ді-Джей Херк. Цей диск-жокей з'явився в Південному Бронксі в 1967 р Саме він одним з перших почав використовувати лупінг- циклічне відтворення певного звукового фрагмента або семплу (sample - "зразок"). В якості семплів Херк використовував брейкі- місця в музичній композиції, де основні інструменти тимчасово замовкають і чутні тільки баси і ударні або одні ударні. З-під рук диск-жокея виходив суцільний ритм, під який було зручно танцювати брейк-данс, ніж із задоволенням і користувалися слухачі.


Слайд #6
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #6

«Хрещеним батьком» репа вважають Грендмастер Флеша. Флеп ставив поруч із собою два програвача з однаковою записом і поперемінно включав їх. Поки потрібний уривок відтворювався з першої платівки, диск-жокей мав достатньо часу, щоб відшукати початок даного фрагмента на другий. Крім того, під час відтворення першого диска Флеш виробляв різні маніпуляції з другим і добивався дуже цікавих звукових ефектів. Дана техніка отримала назву скретчінг. У 1976 р Грендмастер Флеш вирішив, що йому не завадить напарник-вокаліст. Досвід вдався, і в результаті Грендмастер сформував власну групу «Фьюріос Файв».


Слайд #7
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #7

Реп дійсно доступний кожному. Для його виконання не обов'язково використовувати дорогі музичні інструменти - достатньо двох програвачів, чужої музики для семплів, вміння римувати рядки і трохи фантазії. Незабаром з'явилася величезна кількість молодіжних груп, які виконували свою музику і під відкритим небом, і в клубах. Тексти в основному були присвячені тягот життя в бідних кварталах великих міст.


Слайд #8
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #8

У 1979 р Група «Шугархілл Генг» випустила сингл «Восторг репера» Платівка розійшлася двохмільйонним тиражем в США і зайняла почесні місця в хіт-парадах багатьох країн. З неї почався перехід репу з вулиць і дискотек в студії звукозапису.


Слайд #9
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #9

У 1980 р кращим диск-жокеєм Нью-Йорка був визнаний Африка Бамбаатаа. Через два роки вийшли його перші сингли «Сенсація джаззі» (Jazzy Sensation) і «Планета Рок» (Planet Rock).
У цих і наступних студійних роботах Бамбаатаа заклав основи багатьох танцювальних течій кінця 80-х рр.


Слайд #10
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #10

Реп-індустрія набирала обертів. Брейк-данс увійшов у моду в Європі. Графіті можна було зустріти не тільки в США, Німеччині чи Італії, але і в Японії. Хіп-хоп став частиною масової култури. Багато в чому це відбулося завдяки американському продюсеру Расселу Симмонз (Russell Simmons). Починаючи з 1983 р він вивів у світ таких виконавців, як Ел Ел Кул Джей, групи «Бісті Бойз», «Ран Ди-Ем-Сі», «Паблік ЕНЕМО» (Public Enemy) та ін.


Слайд #11
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #11

«Ран Ди-Ем-Сі» по праву вважаються «королями репу» 80-х рр. Дебютний альбом групи з'явився в 1984 р і відразу заробив «золото». Потім були концертні тури, кінозйомки, участь у престижних фестивалях. Але справжня популярність прийшла до музикантів після виходу синглу «Іди туди». Альбом «Пекло піднімається» був розпроданий в США в кількості трьох мільйонів екземплярів. Він став першим «платиновим» реп-альбомом і першим диском, що зайняв верхні позиції в хіт-парадах рок-музики. «Ран Ди-Ем-Сі» виявилися і першою реп-гуртом, показаної по кабельному музичному телебаченню Ем-ті-ві (MTV).


Слайд #12
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #12

Ще одна знакова фігура на реп-сцені - Ем Сі Хеммер. Його другий диск «Будь ласка, Хеммер, що не завдавати їм шкоди» розійшовся десятимільйонна тиражем і виявився найбільш розкуповується альбомом в історії репу.
  А пісня з цієї платівки - «Це не можна помацати» - завоювала премію «Греммі» в двох номінаціях.
Ем Сі Хеммер довів, що реп може бути по-справжньому комерційно успішним.


Слайд #13
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #13

На противагу комерційному репу на початку 90-х рр. з'явився гангста-реп. Для цієї течії характерне агресивніше звучання і велика кількість ненормативної лексики в текстах, які в основному присвячені кримінальній тематиці і нерідко автобіографічні.


Слайд #14
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #14

Програмний альбом для реп-сцени Західного узбережжя - диск «Хроніка» (The Chronic) колишнього учасника групи "HBA" Доктора Дрі, випущений в 1992 р Винайдений Дрі новий стиль, який музикант назвав джі-фанк (G-funk), припав до душі і слухачам, і виконавцям репу. Повільні ритми, глибокі басові лінії, «фанковиє» гітари і додатковий жіночий вокал - відмінні риси цього стилю. З'явилося безліч послідовників джі-фанку, більшість яких видавалися на власної звукозаписної фірмі Доктора Дрі «Дез Роу» (Death Row Records). Самому Доктору Дри роль продюсера сподобалася, і він із задоволенням допомагав початківцям виконавцям. Саме Дри зобов'язані своїм успіхом Снуп Доги Дог (Snoop Doggy Dog), Уоррен Джі (Warren G), Тупак Шакур та ін.


Слайд #15
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #15

Після смерті Тупака Шакура Доктор Дри оголосив, що гангстерський реп вичерпав себе, і покинув «Дез Роу». Дри продовжує різні нові починання. Один з його останніх підопічних - Емінем - найпомітніший виконавець на сьогоднішній реп-сцені.


Слайд #16
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #16

На Східному узбережжі велику роль у розвитку реп-руху грає Пафф Дедді - власник фірми звукозапису «Бед Бій Ентертейнмент» (Bad Boy Entertainment). Головним музикантом цієї фірми, та й усього нью-йоркського репу в цілому, був Ноторіус Бі Ай Джі. Але він був убитий через шість місяців після Шакура при схожих обставинах. Другий альбом Бі Ай Джі, випущений вже після його смерті, став шестикратно «платиновим».


Слайд #17
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #17

Реп став не тільки голосом кількох поколінь міської молоді, але й колискою сучасної клубної культури. Саме на реп-вечірках зародилася техніка гри, яка зараз повсюдно використовується в танцювальних клубах; саме на таких вечірках почав формуватися образ сучасного диск-жокея.


Слайд #18
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #18

Можна без перебільшення сказати, що культура хіп-хоп дала поштовх розвитку всієї електронної танцювальної музики 90-х рр. На початку нового тисячоліття реп переживає черговий підйом і, ймовірно, в майбутньому подарує своїм шанувальникам ще чимало цікавих виконавців


Слайд #19
Презентація на тему «Історія репу» - Слайд #19

Дякую за увагу