Презентація на тему «Іспанська кухня»


Рейтинг презентації 3.75 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #1

Іспанська кухня
Іспанська кухня поділяється на регіональні кухні. І кожна з них має свої особливості. Адже вони напряму залежать від того, які продукти використовуються для приготування страв.
Іспанія - півострів, оточений двома морями. І, природно, мешканці узбережжя здебільшого харчуються рибою. Проте тут розрізняють два види риби. Адже та риба, що виловлена у Середземному морі, відрізняється від тієї, яку ловлять в Атлантиці. З іншого боку Іспанія - гориста країна. Залежно від висоти, сильно змінюється клімат. На висоті до 300 метрів над рівнем моря майже ніколи не буває холодно, але постійно йдуть дощі. Тут - свої продукти. Саме так відповідно до географічного розподілу і відрізняються кулінарні традиції Іспанії. В іспанській кухні дуже мало молочних продуктів. Незалежно від регіону, їжу готують на маслиновій олії. Вершкова олія для приготування їжі не використовується. Це є іспанською особливістю. Іншими загальними ознаками іспанської кухні є вживання яєчних десертів та винятково білого пшеничного хліба.


Слайд #2
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #2

Чуррос – іспанські пончики з заварного тіста, які прийнято їсти обмокнувши в шоколад. Саме з них починають свій ранок мешканці Мадриду. В кав'ярнях Мадриду до них подають стакан води безкоштовно. А якщо їх приготувати більшого розміру вони міняють назву на поррас. Й тоді їх можна фарширувати шоколадом чи ванільним кремом. Класичний рецепт чуррос, як стверджує Хорхе Молінера, це вода та борошно, а інші інтерпретації з молоком та яйцями – це вже вдосконалений підхід.


Слайд #3
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #3

Туррон (turron) в перекладі з іспанської означає нуга. Це традиційні іспанські різдвяні солодощі, які готують з меду, білків або жовтків, різноманітних горіхів. З листопада прилавки ломляться від усіляких турронів — мигдальні, жовткові, шоколадні, з цукатами, з праліне, з повітряним рисом, всіх не злічити! Іспанці кажуть, що немає на світі такої жінки, яка спробувавши смак справжнього іспанського туррона з шампанським, не погодиться на будь-які Ваші авантюри.


Слайд #4
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #4

Канарські острови є автономною областю Іспанії і мають дві столиці. Кухня Канарських островів також має свої особливості. Вона славиться своїми соусами mojo picon (у перекладі — «гостре макання»). На Канарах у кожної господині свій секрет приготування цього соусу, тому варіантів дуже багато, хоча основа одна — оливкова олія, винний оцет, гострий перець. 


Слайд #5
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #5

Флан
Історія флану сходить до епохи Римської імперії, де він називався «tyropatina». Дуже популярний в середні віки.Випікався пиріг із здобного тіста, яке при випічці в формі сильно піднімалося, здувалося міхуром, а в середині його утворювалися порожнечі. Потім це здуття зрізалося, порожнина підчищувалася і заповнювалася солодкими фруктовими та іншими начинками. З якимись начинками торти допікалися кілька хвилин, з якимись — лишались холодними.У перекладі з давньо-французького «флан» означає плаский пиріг, по-іспанськи — altoalemana flado. Залежно від начинки флани подавалися або як закуска, або як десерт.Рецептів фланів дуже багато, на будь-який смак.В Іспанії та у Франції флан має і ще одне значення — десерт крем-карамель.


Слайд #6
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #6

В'ялені помідори— закуска чи то домашня заготівля, популярна як в Іспанії, так і в Італії. Якщо для іспанців -це перш за все додаток до м'яса, риби і салатів, сировину для соусів, то італійці споживають її як антипасту.


Слайд #7
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #7

Сангрія є одним з найпопулярніших слабоалкогольних напоїв в Іспанії, на основі червоного вина з додаванням шматочків фруктів і цукру. Сангрію можна приготувати з найрізноманітніших інгредієнтів. Смакові якості напою можуть значно варіюватися в залежності від виду фруктів використаних при приготуванні. Деякі також додають газовану воду, надаючи напою ігристості. Інші взагалі готують сангрію на основі білого вина. Влітку рекомендується подавати напій добре охолодженим, взимку — підігрітим, засмаченим корицею, гвоздикою і мускатним горіхом. У зв'язку з відсутністю традиційно суворого рецепту сангрію іноді називають «винною окрошкою», на що мимоволі наштовхує її вигляд: велика ємність із сумішшю льоду, цитрусових і червоного вина.


Слайд #8
Презентація на тему «Іспанська кухня» - Слайд #8

Іспанські страви прості, але завдяки пряностям, таким як шафран, переповнені вишуканим смаком. В якості заправки для супів та салатів використовується оливкова олія, яку дієтологи вважають найкориснішим із жирів. Найчастіше приготовляються страви з риби, дарів моря, стручкових рослин і рису. В страви додаются помідори, перець, картопля, яйця, часник, цибуля, оливки, мигдаль і вино. Якщо казати про особливості, які поєднують іспанську кухню з іншими національними кухнями, то іспанці вважають, що з італійцями їх поєднує використання для приготування страв маслинової олії, а з німецькою - присутність у меню страв зі свинини.