Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6)


Рейтинг презентації 5 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #1

Індійський танець
І.Ігнатова 11-С


Слайд #2
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #2

Танець в Індії є невід'ємною частиною культурної спадщини та сполучною ланкою між минулим і сьогоденням. Найдавніші індійські танці розроблялися за мотивами давніх міфів та легенд.


Слайд #3
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #3

На фресках та рельєфах, у скульптурах стародавніх храмів збереглися зображення танцюючих людей і навіть богів, яких також нерідко змальовували в різноманітних танцювальних позах і композиціях.
храм Шиви в Чидамбарамі (штат Тамілнад)


Слайд #4
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #4

Індійські танці поділяють на класичні, напівкласичні, що визнані академією мистецтв Індії, яких навчають у спеціальних школах, народні та естрадні (танці в кінострічках). Танець також грає важливу роль і в традиційному театрі Індії.


Слайд #5
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #5

Відомі 7 стилів класичного танцю, головними аспектами яких є чистий технічний танець, позбавлений змістовного навантаження, та сюжетний танець, що включає також міміку і жестикуляцію. Особливостями класичного індійського танцю є незвичні пози ніг, які називають «араманді», використання «мудр» — спеціальних жестів, мови пальців.


Слайд #6
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #6

Бхаратанатьям називають найдавнішим класичним танцем, записаним у трактаті про давньоіндійське драматичне мистецтво «Натья Шастра». Назву розшифровують як БХАва (виразність) + РАга (мелодія) + ТАла (ритм) + НАТЬЯМ (танець).


Слайд #7
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #7

Катхак — класичний різновид індійського танцю, який набув популярності в усьому світі.


Слайд #8
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #8

Калбелія — танець заклинателів змій, що виконується переважно жінками, котрі змагаються між собою у витонченості рухів під поступово наростаючий темп музики.


Слайд #9
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #9

Кучипуді – виник із давньоійдійських музично-драматичних постановок і спочатку виконувався лише чоловіками. Сьогодні переважно жінки танцюють кучипуді на спеціальних мідних тарілках.


Слайд #10
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #10

До напівкласичних танців належить танець масок. Танці тривають протягом чотирьох ночей свята. Танцюристи імітують рухи тварин, відтворюють різні побутові сцени. Популярні також алегоричні композиції.


Слайд #11
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #11

У кожному штаті Індії існують власні народні танці, які мають регіональні форми, що виконуються в різних місцевостях по-своєму. З давніх часів танець нерозривно пов'язаний з життям індійців.
Естрадні танці (або танці у кінострічках) з'явилися одночасно з так званими комерційними фільмами. У тригодинних стрічках танцювально-музичні паузи допомагають створити сценарій.


Слайд #12
Презентація на тему «Індійський танець» (варіант 6) - Слайд #12

Дякую за увагу!