Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото»


Рейтинг презентації 3.82 на основі 11 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #1

Художнє фото. Історія художнього фото .


Слайд #2
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #2

Художня фотографія – це вид образотворчого мистецтва, який за допомогою технічних засобів, створює образ, який виразно і достовірно відбиває момент дійсності. Фотомистецтво.
В загальному


Слайд #3
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #3

Той , хто створює художню фотографію називає себе Фотохудожником


Слайд #4
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #4

Вона починається зі спостереження знаменитого грецького філософа Арістотеля. У IV ст. до н. е. він описав цікаве явище. Світло,що проходить крізь маленький отвір у віконниці, малює на стіні той краєвид, який видн о за вікном. (Правда, зображення виходить перевернутим і дуже тьмяним, але відтворює натуру без спотворень.)
Історія фотографії
Арістотель


Слайд #5
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #5

В кінці X століття н. е. в роботах арабських учених з'явилися перші згадки про camera obscura (з лат. "темна кімната ").
Саме цей дослід Арістотеля античні художники пізніше використовували для того, щоб якнайточніше змальовувати пейзажі і натюрморти, а точніше, робити перші художні фотографії. ( Правда, перевернуті).
Араби camera obscura


Слайд #6
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #6

Її конструкція мінялася і удосконалювалася, але основою залишався ящик з маленькою дірочкою в передній стінці. Згодом камеру забезпечили збирає лінзою, а ящик зробили з двох половинок, які можна було рухати, щоб сфокусувати картинку. Згодом технологія вдосконалювалась.
І ось ……


Слайд #7
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #7

Так з‘явився основний сучасний інструмент фотохудожника.


Слайд #8
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #8

Фото було створено для того, щоб миттєво фіксувати зображення. Спочатку воно не планувалося, як вид мистецтва.
Фото довго не могло вписатися до мистецтва бо панувала думка, що ним може бути лише рукотворний витвір. Зображення ж дійсності, отримане за допомогою технічних фізико-хімічних методів, не могло навіть претендувати на такий статус.


Слайд #9
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #9

Втім, всі сучасні види "технічних мистецтв" пережили таку еволюцію: на початку свого існування були свого роду забавними атракціонами, потім технічними засобами передачі інформації і лише в процесі створення нового мистецтв, відбувся перехід до комунікативно-художнім функцій. Це не означає, однак, що проблема взаємовідношення фотографії і мистецтва не обговорювалася.
(хоча суперечки
тривають і досі)


Слайд #10
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #10

Фотографія є мистецтвом тільки практичним, прикладним умінням, в якому основну роль відіграє володіння технікою. Питання про те, чи є фотографія мистецтвом, буде мати силу до тих пір, поки буде існувати малюнок.
Питання про технічну сторону не новий для мистецтва, тільки у фотографії він проявився з історично нової сторони. Володіння фототехнікою, оволодіння майстерністю тут виглядають більш легким завданням, ніж, наприклад, оволодіння технікою гри на музичному інструменті. Ця легкість і вводить в оману критиків фотографії як мистецтва.


Слайд #11
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #11

Фотомитець здатний виразити власне ставлення до зображуваного на знімку за допомогою таких засобів, як ракурс зйомки, розподіл світла, світлотінь, передати своєрідність і неповторність природи завдяки правильному вибору миті зйомки тощо. Техніка фотознімання полегшує і спрощує пошук бажаного відображення дійсності.


Слайд #12
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #12

Художня фотографія відрізняється від інших творів фотомистецтва тим, що не прагне об'єктивно відтворювати дійсність, а фіксує сцени, спеціально обрані або організовані для фотографування, з метою втілення художнього задуму. 
Про мистецьку фотографію


Слайд #13
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #13

Документалізм, справжність, реальність - це головне у фотографії. У цьому корінному її властивості криється причина глобального впливу фотографії на сучасну культуру. 


Слайд #14
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #14

Справа в тому, що фотомитець здатний виразити власне ставлення до зображуваного на знімку, а техніка фотознімання тільки полегшує і спрощує пошук бажаного відображення дійсності.
У цьому і полягає мистецтво.


Слайд #15
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #15

The end


Слайд #16
Презентація на тему «Художнє фото. Історія художнього фото» - Слайд #16