Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #1

Храми Далекого Сходу
Виконав учень 11 класу
Шепетівської ЗОШ №3
Хім'як Андрій


Слайд #2
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #2

Архітектура Далекого Сходу характеризується переважанням культового будівництва, а також певною консервативністю. Протягом довготривалого періоду середньовіччя види та форми культової архітектури країн Далекого Сходу (що склалися переважно вже в VI — VIІ ст.) практично не еволюціонують.


Слайд #3
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #3

Китай
Для китайської архітектури характерні високі дахи складної конфігурації та виділення кольором (червоний та чорний лак) окремих архітектурних елементів (колони, кронштейни).


Слайд #4
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #4

Характерний тип китайської архітектури — пагода — висока струнка багатоярусна башта Найбільше архітектурне досягнення періоду Мін — забудова Пекіну, де були створені урочисті поліхромні палацові та храмові комплекси («Храм Неба» та імператорський палац).


Слайд #5
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #5

Палац Вищої Чистоти (кит. 上 清官, Шанцінгун) - даоський храмовий комплекс у місті Шанцін, в горах Лунхушань. Палац називається також «столицею безсмертних» і «місцем, де сотні духів отримують завдання». Палац повернутий на південь, а з півночі упирається в гору Сіху (西 华山).
Палац Вищої Чистоти


Слайд #6
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #6

Сюанькун-си - храмовий комплекс, побудований на скелі близько священної гори Хеншань провінції Шаньсі в Китаї. Монастир розташований в 65 км на південний схід від міста Датун.
Сюанькун-си


Слайд #7
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #7

Японія
В архітектурі Японії помітні запозичення з китайської архітектури. Для типово японських споруд характерна асиметрія. В цілому, для японської архітектури характерне прагнення до простоти. Будівлі світлі і відкриті, в основному складаються з прямокутних елементів


Слайд #8
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #8

Три пагоди
Три пагоди в 1,5 км від міста Далі (китайська провінція Юньнань) - найбільший архітектурний ансамбль часів занепаду династії Тан. Являє собою три цегляні пагоди, розташовані в гірській місцевості по кутах правильного трикутника.


Слайд #9
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #9

Храми Цзінхай і Тяньфей-гун - два сусідніх храми в Нанкіні із загальною історією, відносяться до періоду океанських плавань флоту Чжен Хе
Храми Цзінхай і Тяньфей-гун


Слайд #10
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #10

Камбоджа
Мистецтво кхмерської архітектури базується на понятті осі симетрії за напрямом схід-захід, обов'язкове дзеркальне повторення складових елементів будівель, що протиставляє їх асиметричної складності багатьох ансамблів індійської архітектури того ж періоду.


Слайд #11
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #11

Ангкор-Ват - храмовий комплекс 12 століття у Камбоджі. Є найбільшою культовими споруд та однією з найважлівішіх археологічніх пам'яток світу. Побудованій за часів короля Сур'явармана II .
Ангкор-Ват


Слайд #12
Презентація на тему «Храми Далекого Сходу» (варіант 6) - Слайд #12

Баконг був державним храмом Індравармана I в Харіхаралае, столиці, заснованої Джаяварманом II в кінці 8-го століття і присвячений богу Шиві.
Баконг