Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші»


Рейтинг презентації 3.77 на основі 13 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #1

Гроші.Електронні гроші


Слайд #2
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #2

Що таке гроші?
Гро́ші — особливий товар, що є загальноеквівалентною формою вартості інших товарів та послуг.
Гроші виконують функції мірила вартості та засобу обігу. Крім того, вони є засобами нагромадження та платежу. З утворенням світового ринку, деякі національні гроші виконують функції світових.


Слайд #3
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #3

Функції грошей
Гроші виконують п'ять головних функцій: міри вартості, засобів обігу, засобів платежу, засобів нагромадження вартості та світових грошей. Кожну із цих функцій вони виконують, набираючи однієї з форм, в якій можуть існувати. Наприклад, грошовий обіг є рух грошей у готівковій та безготівковій формі під час обслуговування кругообігу товарів та послуг.Як засоби платежу та нагромадження гроші функціонують у готівковій формі.У безготівковій формі гроші існують як записи на рахунках у кредитних і фінансових установах. Ці записи донедавна велися, здебільшого, на паперових носіях і безпосередньо сприймалися та оброблялися людиною. Зрозуміло, що коли такого роду інформація зберігається не на паперових, а на магнітних і машинних носіях, сприймається й обробляється електронними пристроями й машинами, то це також гроші в безготівковій формі — так звані електронні гроші (ЕЛГ).


Слайд #4
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #4

Види грошей


Слайд #5
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #5

Електронні (цифрові) гроші – це платіжний засіб, що існує тільки в електронному вигляді, тобто фактично у вигляді інформації, що міститься у спеціальних базах даних. Електронні гроші зберігаються в електронних гаманцях користувачів відповідної платіжної системи. Управляти грошима у своєму гаманці користувач може за допомогою Інтернету або мобільного телефону.
Що таке електронні гроші?


Слайд #6
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #6

Використання
Електронними грошима можна сплачувати за різні товари та послуги, аналогічно тому, як це робиться з банківського рахунку. Готівка, яка слугує забезпеченням електронних грошей так само, як золото виступає забезпеченням паперових грошей при золотому стандарті, приймається компанією-оператором платіжної системи та зберігається на її рахунках у банках. Вибір банків та управління цими рахунками здійснює компанія-оператор.Зокрема, коли власник електронного гаманця сплачує за товар або послугу чи знімає готівку, відповідна сума вираховується із суми, яка в цей момент зберігається в його електронному гаманці, і списується з рахунку компанії-оператора платіжної системи


Слайд #7
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #7

Ознаки електронних грошей


Слайд #8
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #8

Види електронних грошей.Платіжні системи
Існують 2 види електронних грошей . Перші - на базі карток, другі - на базі мереж. Але обидва види в свою чергу поділяються на дві групи, анонімні і не анонімні. Анонімні дозволяють здійснювати операції без ідентифікації (тобто як у випадку з традиційними купюрами), а другі - вимагають ідентифікації учасників грошової операції. Найбільш популярні в світі системи на основі карт - Mondex, Proton, CLIP, Visa Cash . Більшість систем,засновані на базі мереж є не анонімні. Найбільш відомі з них: PayPal, E-Gold, RUpay, e-port, Rapida, WebMoney.
Системи на основі карт
Системи на базі мереж


Слайд #9
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #9

Переваги та недоліки електронних грошей
Переваги
Анонімність
платежів
Захист від
податкових
органів
Швидкість і зручність
платежів
Можливість
преказувати
малі суми


Слайд #10
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #10

Недоліки
Зберігання грошей
власників гаманців
на рахунках
юридичних осіб
Відсутність процента,
який нараховується
при зберіганні
грошей
Ризики шахрайства


Слайд #11
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #11

Введення електронних грошей
Ввести електронні гроші на свій електронний рахунок досить просто. Ось деякі з можливих способів:
внесення готівкових коштів за допомогою спеціальних автоматів, які є в кожному навіть невеличкому місті;
банківський переказ на розрахунковий рахунок оператора системи електронних грошей (але цей спосіб досить дорогий через стягуються банком відсотків на невеликі суми;
за допомогою кредитної картки (наприклад, через банкомати ); переказ коштів з іншої системи електронних грошей (якщо Ви користуєтеся такою). І це тільки деякі з можливих способів.


Слайд #12
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #12

Схема обігу електронних грошей


Слайд #13
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #13

 Види електронних грошей за ознакою трансферабельності


Слайд #14
Презентація на тему «Гроші. Електронні гроші» - Слайд #14

Електронні гроші в Україні
Найпопулярнішими в українському сегменті мережі інтернет (про це свідчить кількість реєстрацій) є такі системи електронних грошей: Webmoney, Яндекс.деньги, RBK Money, Ukrmoney, Інтернет.гроші, E-Gold і Paypal.