Презентація на тему «Еволюція світових грошей»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #1

Еволюція світових грошей
Чи можливе повернення до золота?


Слайд #2
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #2

Еволюція світових грошей
Чи можливе повернення до золота?


Слайд #3
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #3

Золотий стандарт
Вперше був введений у Великобританії (юридично в кінці 18 ст., фактично з 1821 року). У Франції, Німеччині, Росії, Італії, Японії , США та в інших капіталістичних країнах введення золотого стандарту було завершено в останній чверті 19 ст..


Слайд #4
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #4

Золотомонетний стандарт зазнав краху з початком загальної кризи капіталізму,коли спалахнула перша світова війна. Він був замінений паперово-грошовим зверненням. Недоліком золотого стандарту було те, що існувала необхідність регулярних перевезень великих обсягів золота між країнами


Слайд #5
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #5

Причини демонетизації золота
1. Недостача золота для забезпечення розміну банкнот. До кінця 1971 року золотий запас США склав усього лише 8,6 тис. т (22%), а долар продовжував залишатися резервною валютою. Золотий запас США склав 22% доларових активів іноземних держав.
2. Загострення протиріччя між фізичною формою і соціальною сутністю грошей: золото стало незручним матеріалом для виконання функцій грошей, і в сучасному звертанні абсолютно панують паперово-кредитні гроші.


Слайд #6
Презентація на тему «Еволюція світових грошей» - Слайд #6

ВисновокНемає основ для впевненості в тому, що ріст світового золотого запасу буде обов'язково повільним і стабільним, а це значить, що відкриття великих родовищ золота чи прогрес у технології видобутку можуть викликати хвилю інфляції.