Презентація на тему «Цікаві факти про Україну»


Рейтинг презентації 3.47 на основі 30 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Цікаві факти про Україну» - Слайд #1

Цікаві факти про Україну
Найбільшим озером в Україні є Ялпуг (Ялпух) у заплаві Дунаю, в Одеській області. Територіально розташоване у Болградському, Ізмаїльському і Ренійському районах Одеської області. Довжина 39 км, ширина до 15 км, площа 149 км², середня глибина близько 2 м, максимальна — 5,5 м.
Загальна площа України становить 603 628 км², вона становить 5,7 % території Європи і 0,44 % території світу. За цим показником вона є другою за величиною серед країн Європи після Росії (або найбільшою країною, яка повністю лежить в Європі).
В Україні - найбільший запас марганцевої руди у світі, 2,3 мільярди тон і близько 11% від усіх покладів планети. Ще у нас немало залізної руди - 7% світового запасу.
Найбільший водоспад в Україні — Учан-Су. Вода падає майже прямовисно з виступу Головного пасма Кримських гір з висоти 98,5 м, навесні стік значно збільшується, а влітку водоспад майже пересихає. Навколо Учан-Су — заповідний ліс з кримської сосни, вічнозелених чагарників.
Україна –це родюча земля, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему ву світі, країна, яка входить до трійки найбільших постачальників ячменю, є одним з найпотужніших виробників зерна, а разом із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка.