Презентація на тему «Червоні кхмери»


Рейтинг презентації 4 на основі 4 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #1

Презентаціяна тему:
Підготувала
учениця 11 класу
Махновська Вікторія
"Червоні кхмери"


Слайд #2
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #2

Хто такі “червоні кхмери”?
Червоні кхме́ри — маоїсько-націоналістичний партизанський комуністичний рух у Камбоджі, що захопив та утримував владу у країні в 1975—1979 роках. Звинувачується трибуналом ООН в практиці терору та геноциду проти мирного населення.
Їхня ідеологія базувалася на маоїзм, неприйнятті всього західного і сучасного.


Слайд #3
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #3

Прапор “червоних кхмерів”


Слайд #4
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #4

Створений рух у 1968 році.
Чисельність руху — близько 30 тисяч осіб.
Широка соціальна база у цього руху з'явилась після вторгнення в 1970 американців (для удару в тил військам Хо Ши Міна), які знищили не менше 100 тис. мирних мешканців.
Рух в значній мірі поповнювався дітьми у віці 12-15 років, які втратили батьків і ненавиділи мешканців міст як «посібників американців».


Слайд #5
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #5

 Взяття влади
17 квітня 1975 партизани захопили столицю країни - місто Пномпень.
Карта активності червоних кхмерів у 1989-1990.


Слайд #6
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #6

Перш ніж "червоні кхмери" взяли під свій контроль Пномпень, вони стратили захоплених соратників Лон Нола і його брата, розстрілявши їх на стадіоні Пном Пхен. Режим Лон Нола був повалений, а сам він утік.


Слайд #7
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #7

До кінця 1978 рух "Червоні кхмери" контролював близько 99% території країни. Опозиція (Лон Нол) була витіснена на північ в джунглі.
Держава Камбоджа було перейменовано в Демократичну Кампучію. Рік приходу до влади "червоних кхмерів" був оголошений нульовим.


Слайд #8
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #8

Терор або геноцид
Керовані маоїстським «вченням про соціальну революцію» в селянському суспільстві, червоні кхмери придушували або знищували в масовому порядку, в першу чергу міське населення та інтелігенцію країни. Були заборонені писемність, гроші, іноземна мова. Вся країна була перетворена на трудові сільскогосподарські комуни з 18-20 годинним робочим днем. tСтрата загрожувала за найменшу провину (наприклад, народження дитини без дозволу керівництва комуни).
Людей розстрілювали, забивали, рубали голови кирками та мотигами, топили у воді, душили пластиковими пакетами; маленьких дітей вішали на деревах. Як катів та вбивць кхмери часто використовували неповнолітніх підлітків. Значна частина померлих загинула також внаслідок голодомору та хвороб.


Слайд #9
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #9

Дотепер у Камбоджі були знайдені, розкопані та підраховані масові поховання з близько 1,39 млн останків. Різні дослідницькі штудії оцінюють загальне число загиблих та вбитих в межах між 1,9 та 3 млн жертв.


Слайд #10
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #10

" Поля смерті "- Меморіал жертв режиму «червоних кхмерів»в районі населеного пункту Тьенг'аек поблизу Пномпеня. Тут проводилися масові страти


Слайд #11
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #11

Переслідування за релігійні переконання
У конституції Демократичної Кампучії було записано: "Категорично забороняються реакційні релігії, що завдають шкоди Демократичної Кампучії, кампучийской народу".
Відповідно до цієї статті конституції відбувалося переслідування і масове винищення за релігійною ознакою.
Лише небагатьом з 82 тис. буддійських бонз вдалося врятуватися. Знищувалися статуї будд і буддійські книги, пагоди і храми були перетворені в склади, не залишилося жодної діючої пагоди з 2800, що були в колишньої Камбоджі.


Слайд #12
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #12

З 1975 по січень 1979 рр. були вбиті всі 60 000 християн Камбоджі, як священики, так і миряни. Всі церкви були розграбовані, і більшість підірвано.
З 20 тис. мусульман, що проживали в окрузі Каммпонгсіем, в живих не залишилося жодної людини. З 20 тис. мусульман повіту Кампонгмеас тій же провінції в живих залишилося лише чотири людини. Були зруйновані і спустошені всі 114 мечетей, деякі з них були перетворені в свинарники, підірвані динамітом або знесені бульдозерами


Слайд #13
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #13

Поразка «червоних кхмерів»
Скинуті в'єтнамськими інтервентами «Червоні кхмери» вели бойові дії проти уряду Хенг Самріна—Хун Сена. Рух користувався підтримкою з боку США, які бачили в ньому противагу В'єтнаму. Червоні кхмери отримували зі США зброю та поставляли в обмін необроблене дорогоцінне каміння. Відомий американський інтелектуал Ноам Хомський, виступаючи в пресі, стверджував, що повідомлення про масові вбивства Червоними Кхмерами— не що інше, як спроба замаскувати вбивства мирних жителів американцями в Камбоджі до приходу до влади Пол Пота.


Слайд #14
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #14

У 1998 році після смерті керівника Пол Пота рух розпався.


Слайд #15
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #15

Оцінки геноциду
В результаті репресій вбито, за різними оцінками, від 1 до 3 мільйонів чоловік - точну цифру назвати неможливо у зв'язку з відсутністю переписів.


Слайд #16
Презентація на тему «Червоні кхмери» - Слайд #16

Режим «червоних кхмерів» - один з найжорстокіших режимів в історії людства.